REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Respublikiniame priklausomybės ligų centre pacientui nustatytas koronavirusas. Žmogus perkeltas į kitą gydymo įstaigą, tačiau po šio atvejo kiti pacientai sunerimo. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras paaiškino situaciją.

Respublikiniame priklausomybės ligų centre pacientui nustatytas koronavirusas. Žmogus perkeltas į kitą gydymo įstaigą, tačiau po šio atvejo kiti pacientai sunerimo. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras paaiškino situaciją.

REKLAMA

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi įsibaiminusi moteris. Pasak jos, situacija kelia nerimą, nes kiti su sergančiuoju kontaktą galimai turėję asmenys paleisti iš gydymo įstaigos pasklido po miestą. Moteris pasipiktino, kad kitiems asmenims nedaromi koronaviruso testai, todėl nuogąstauja, kad jie gali išplatinti virusą.

„Respublikiniame priklausomybės ligų centre, kuris įsikūręs Gerosios vilties g. 3, penktadienį buvo nustatytas koronaviruso teigiamas testas detoksikacijos aukšte.

Tą žmogų išvežę, o vienas žmogus, kuris kontaktavęs buvo, buvo atkeltas pas mus į penktą aukštą „Minesotos programą“. Mes žmonės motyvuoti, per keturias savaites turime praeiti tą programą.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar tą vieną aukštą, kur detoksikacijos, nepadarė jokių tyrimų, kadangi viso kontaktavo, ir pas mus čia visokių simptomų jau yra.

Tyrimų nepadarė, išleido visus, kažkur 25 asmenis, namo. Sako, eikit, kur norit, per 10 minučių susirinkit daiktus ir atlaisvinkit patalpas.

REKLAMA

Jie visi išėjo. Mes visi, penktas aukštas, esam ant klaustuko. Sakėm lauksim, neisim. Sakysim, kad darytų mums tuos testus.

Iš kitų miestų yra daug žmonių, tas vykimas su visais ir viešuoju transportu… Tai viruso platinimas gaunasi. Tyrimų niekas nedaro, sako eikit. Mūsų 22 žmonės“, – tv3.lt pasakojo moteris.

NVSC specialistė: COVID-19 patvirtinta vienam asmeniui,  29 – izoliacijoje

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistė Justina Petravičienė naujienų portalui tv3.lt pavirtino apie atvejį Respublikiniame priklausomybės ligų centre.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis ligos atvejis buvo patvirtintas vakar, mes šiandien jį įtraukėme į statistiką ir pranešėme. Tik neišskyrėme atskirų aplinkybių, kur žmogus gydomas ir pan.

Kol kas, mano turimomis žiniomis, COVID-19 patvirtinta vienam asmeniui, kuris buvo gydytas Respublikiniame priklausomybės ligų centre, o vėliau perkeltas į Respublikinę Vilniaus psichiatrinę ligoninę.

Respublikiniame priklausomybės ligų centre, mano žiniomis, yra nustatyti 29 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys. Su jais jau yra susisiekta. Atliktas individualus centro patalpų vertinimas“, – tv3.lt sakė J. Petravičienė.

Specialistė ragino užpildyti anketą NVSC svetainėje, jei žmogus mano turėjęs rizikingą sąlytį su sergančiuoju asmeniu, bet su juo specialistai dar nesusisiekė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienos situacijos tikrai nežinau, bet galbūt ir tas žmogus visos situacijos nežino.

Buvo atliktas atskiras vertinimas ir nustatyti didelės rizikos sąlytį turėję asmenys. Tai jau jų asmeninis reikalas ir jie sprendžia, kur izoliuotis. Jie privalo būti izoliacijos vietoje.

Kaip jie išvyko? Tai žmogaus pasirinkimo dalykas. Dažnai girdime pavyzdžių, jei įstaigoje buvo nustatyta COVID-19 liga, tai mano, kad visi asmenys jau yra didelės rizikos asmenys ir visi turi izoliuotis. Tuomet nusprendžia, kad net turi izoliuotis vadinamasis kontakto kontaktas, kas nėra laikoma rizika.

Jeigu specialistai nurodo, kad žmogų reikia ištirti, tai tas daroma ne anksčiau kaip 5 dienos po turėto sąlyčio, taip rekomenduojama ir taip daroma. Kitais atvejais, jei žmogus turėjo sąlytį, tai jis privalo 14 dienų izoliuotis, jeigu pasireiškia COVID-19 ligai būdingi simptomai, tai jis turi kreiptis į karštąją koronaviruso liniją 1808 ir registruotis tyrimui“, – sakė J. Petravičienė.

Vaizdai, kaip atliekamas Covid-19 tyrimas – video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų