REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Laisvė ir teisingumas“ – nauja partija, susibūrusi prieš šiųmečius Seimo rinkimus. Ir nors partija visiškai nauja, jos gretose – gerai pažįstami politiniai veikėjai, o paskui dalį jų velkasi ir senos skandalingos istorijos. Tad ar sugebės „Laisvės ir teisingumo“ partija prasibrauti į Seimą?

„Laisvė ir teisingumas“ – nauja partija, susibūrusi prieš šiųmečius Seimo rinkimus. Ir nors partija visiškai nauja, jos gretose – gerai pažįstami politiniai veikėjai, o paskui dalį jų velkasi ir senos skandalingos istorijos. Tad ar sugebės „Laisvės ir teisingumo“ partija prasibrauti į Seimą?

REKLAMA

Apie tai – portalo tv3.lt pokalbis su „Laisvės ir Teisingumo“ partijos pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu.

Anksčiau buvote partijos „Tvarka ir Teisingumas“ lyderis, o su šia, „Laisvės ir Teisingumo“ partija, tikslų siekti pradėjote dar neseniai. Ar nebus per vėlu? Gal žmonės dar net nespėjo įsiminti jos?

Manau, kad kas įsidemės, tas įsidemės. Aišku, šiek tiek per vėlai, tačiau koronavirusas yra koronavirusas. Tuo metu Comandante (aut. past. vadas) Aurelijus Veryga su premjeru buvo nusprendę visą Lietuvą uždaryti nesivadovaujant sveiku protu ar logika, nesivadovaujant visomis saugumo priemonėmis gydymo įstaigose. Comandante Veryga, mes dabar jį taip vadiname, nes prieš tris pirmadienius matau, kaip Aliaksandras Lukašenka laksto su kalašninkovo automatu ir kartu jo sūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras dovanoja pistoletą A. Verygai, o praėjus trims valandoms jis padaro spaudos konferenciją ir sako „jeigu ne aš, tai turėtume labai daug lavonmaišių ir šaldiklių“. Dar praeina trys dienos ir užsideda jis karinę uniformą, bei laksto po Lietuvą. Man tai primena labai nekultūringą dalyką, kuris paveikia psichologiškai. Mes kaimyninėje šalyje turime tokius neramumus, o čia žmogui dovanoja vardinius pistoletus. Tai gal reikėtų liautis Lietuvoje imituoti milicinę valstybę.

REKLAMA

Grįžtant prie partijos. Susikūrėte trys mėnesiai iki rinkimų?

Taip, maždaug trys mėnesiai. Birželio 6-ąją buvo likviduota partija „Tvarka ir Teisingumas“. Įkurta „Laisvės ir Teisingumo“ partija. Tapau šios partijos pirmininku. Manau, kad šis projektas turi perspektyvą ir kažkiek tai rodo reitingai. Apklausų rezultatai taip pat rodo visai gerą rezultatą. Aišku, viską parodys spalio 11 diena. 

Nepabijojote kartu eiti su senais vilkais, turinčiais savo šleifą, Artūru Paulausku ir Artūru Zuoku?

Tikrai ne, nes, supraskite paprastą dalyką. Aš pasiūliau visoms centro centro-liberalioms politinėms jėgoms jungtis į vieną darinį, nes yra akivaizdu, kad šiandien dominuoja dvi partijos: konservatoriai ir valstiečiai. Socialdemokratai kaip ir išnyksta iš politinio žemėlapio nacionalinėje politikoje. Aišku, šie rinkimai parodys. Tai reiškia, kad centro-dešinė arba centro politinės jėgos turi jungtis. Aš pasiūliau visiems pabandyti susivienyti. A. Zuokas, A. Paulauskas atsiliepė, atsiliepė ir keletas komitetų, judėjimų rajonuose, regionuose. Yra politinis darinys ir darbuojamės.

REKLAMA
REKLAMA

Politologai sako, kad ši partija labiau „iš išskaičiavimo“. „Tvarka ir Teisingumas“ rinkėjų daugiau turėjo provincijoje, o A. Zuoko partija – Vilniuje.

Tai natūralus dalykas, nes tu konsoliduoji rinkėjus. Jeigu tu nekonsoliduosi rinkėjų, tai rezultato tu niekada neturėsi. Kvailas politikas tas, kuris negalvoja, kaip plačiau apimti ir įgyvendinti savo programines nuostatas, įtikinti kuo didesnį spektrą žmonių. Aš abėjoju ar R. Žemaitaitis gali būti populiarus Vilniaus mieste ar Kaune. Vargu ar išvis mane kažkas pažįsta čia. 

Bet A. Zuokas turi savo šleifą. Yra teistas, kaip sako, „už gerus darbus“. Jis ne kartą buvo siejamas su „Rubicon“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, tai nepamirškite, kad aš buvau tas žmogus, kuris 2007, 2008, 2009-aisiais dirbau Vilniaus savivaldybėje, kai teko iš A. Zuoko perimti visus darbus, nes tuo metu Juozas Imbrasas tapo meru. Ir aš kovojau. Ką parodo paskutiniai įvykiai – lygiavertis Remigijui Šimašiui yra A. Zuokas. Ką parodė 2019-ųjų savivaldos rinkimai – jis, kaip meras, statė Vilnių, kūrė Vilnių, o R. Šimašius tesugebėjo pastatyti didelę smėlio krūvą, kur šiandien aš galiu išvesti savo šunį, o šuo ten atlieka tam tikrus gamtinius reikalus. 

Visą pokalbį žiūrėkite video reportaže.

Portalas tv3.lt primena, kad kartu su „Laisvės ir teisingumu“ šiemet rinkimuose dalyvauja ir teisti, dėl alkoholio ar korupcijos postus praradę politikai. Plačiau apie „Laisvės ir teisingumo“ politikus skaitykite portalo tv3.lt žurnalistės Monikos Kasnikovskytės tekste „Laisvės ir teisingumo“ gretose – skandalingi politikai: postus prarado dėl kyšių ir stikliuko“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų