REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klausimą apie gimdymo metu privalomas dėvėti kaukes ir atsakomybę to atsisakius spaudos konferencijos metu paklaustas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad tokia prievolė nėra numatyta.

Klausimą apie gimdymo metu privalomas dėvėti kaukes ir atsakomybę to atsisakius spaudos konferencijos metu paklaustas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad tokia prievolė nėra numatyta.

REKLAMA

„Bent jau mes tokios prievolės nesame nustatę. Kiekviena įstaiga tą riziką įvertina individualiai. Tais atvejais, kai veido apsaugos priemonė gali pabloginti sveikatos būklę, o šiuo atveju šitaip tikrai gali atsitikti, tai tokios prievolės nėra. 

Bet gali būti teorinių aplinkybių, kada gali būti įtarimų, kad nėščioji ar gimdyvė yra arba turėjusi kontaktą su užsikrėtusiuoju arba buvusi izoliacijoje. Taigi siekiant apsaugoti nuo ligos išplitimo toje įstaigoje gali būti tokie reikalavimai būti nustatyti“, – aiškino SAM vadovas.

Jis pabrėžė, kad visus atvejus reikėtų vertinti labai individualiai ir juo labiau, kadangi nėra nustatyta prievolės, negali būti taikomos ir baudos.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas įvertinti konkretų atvejį, kai gimdyvei neužsidėjus kaukės medikas atsisakė teikti paslaugą, ministras teigė, kad teoriškai, jei asmuo buvo užsikrėtęs, toks reikalavimas galėjo būti.

REKLAMA

„Bet kitą kartą,  net jei žmogus yra sergantis, jei dėl jo ligos ar būklės kaukės neišeina dėvėti, tuomet personalas turėtų  dėvėti apsaugos priemones“, – sakė A. Veryga.

Naujų atvejų šuolis

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) naujausiais duomenis, per pastarąją parą buvo ištirti 1382 mėginiai, iš kurių 51 teigiamas. Tai reiškia, kad šiuo metu bendras Covid-19 atvejų skaičius Lietuvoje pasiekė 3386 ribą. 

Beveik pusė iš naujų atvejų užfiksuoti Vilniaus apskrityje – 24. Kauno apskrityje patvirtinti 9, 7 – Šiaulių, 5 – Panevėžio, 3 – Telšių, 2 – Klaipėdos, 1 – Tauragės, 1 – Alytaus apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyti trys įvežtinai atvejai. Du atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje asmenims, grįžusiems iš Ispanijos ir Latvijos. Dar vienas įvežtinis atvejis užfiksuotas Kaune asmeniui, grįžusiam iš Suomijos.

Keturių asmenų Vilniuje ir po vieną Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose užsikrėtimo aplinkybės kol kas yra neaiškios. Asmenys tyrėsi pajutę simptomus arba profilaktiškai. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Šešiolika asmenų užsikrėtė bendravę su anksčiau užsikrėtusiais. Devyni asmenys užsikrėtė Vilniaus apskrityje. Panevėžio apskrityje tokių užsikrėtusiųjų nustatyta penki. Tai pat po vieną atvejį Kauno ir Tauragės apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų