REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
„Solo Ansamblis“ (R. Šeškaičio nuotr.)

Rugsėjo 10-11 dienomis Vilnių pagaliau sudrebino ilgai lauktas „Solo Ansamblis“ koncertas, pristatęs naujausią grupės albumą „Olos“, rašoma pranešime spaudai.

14

Rugsėjo 10-11 dienomis Vilnių pagaliau sudrebino ilgai lauktas „Solo Ansamblis“ koncertas, pristatęs naujausią grupės albumą „Olos“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Šis pavasaris grupei „Solo Ansamblis“ buvo klestėjimo metas – kartu su Kanados leidėju „Artoffact Records“ jie išleido albumą „Olos“.

Ir, nors naujajam albumui ir jo pristatymui grupė skyrė visą savo dėmesį dar nuo praėjusio rudens, susiklosčiusi situacija su pandemija priešakyje neleido albumo pristatyti laiku. Net ir dabar, situacijai kur kas sušvelnėjus, koncertą grupė turėjo skelti į dvi naktis, tam, kad galėtų saugiai sutalpinti savo klausytojus.

„Labai gaila, kad buvo sukelta daug nepatogumų, ne tik mums, bet ir žiūrovams, Nors ir atrodė, kad prieš mus susivienijo stichijos ir aplinkybės, koncertas vis tiek įvyko! Džiaugiamės, kad žmonės nepabūgo ir atėjo kartu patirti šio albumo gimimo. Mums buvo svarbu ir gera jausti beprotišką palaikymą. Abu vakarai buvo neapsakomai stiprūs tiek emociškai, tiek jutimiškai“, – po koncerto įspūdžių neslėpė grupė. 

REKLAMA
REKLAMA

„Pasiruošimas koncertui nesustojo. Atsiradusį laiką mes naudojome dar aukštesnės kokybės paieškoms. Grupės filosofijoje dominuoja taisyklė, kad norėdami įgyvendinti vienokį ar kitokį vizualinį, sceninį sprendimą, stengiamės neskaičiuoti pastangų ir eiti iki galo tam, kad kartu su jumis išgyventume užmanytą potyrį. Albumo pristatymo koncertas yra vienas svarbiausių grupės egzistavimo istorijoje ir mes investavome labai daug,“ – komentuoja  grupės narys Jonas. Daug dėmesio scenos estetikai skirianti grupė pasitiko ir šį kartą nustebino savo gerbėjus. Kablys + kultūra esančioje scenoje išsiteko net du 7 metrų dydžio ekranai ir specialiai koncertui pagaminta dekoracija - šviečianti galva. 

Dviejų valandų koncerto metu „Solo Ansamblis“ papildė albumo „Olos“ programą visų mylimais hitais, derino išieškotus ritmus su purvinais sintezatoriais ir pavergė klausytojus, kurie palaikė grupę šokiais ir išlydėjo gausiomis ovacijomis. “Tai, kas įvyko, ką paruošėme – yra koncentratas. Ilgo darbo, laiko ir energijos koncentratas, daugybės žmonių, visos komandos kūrybos koncentratas. Mes labai laimingi, kad galėjome dirbti ir kurti su geriausiais savo srities specialistais ir menininkais – šviesų dailininku Eugenijumi Sabaliausku, unikalių „machine-learning“ vizualizacijų kūrėju Mindaugu Dudėnu, garso režisieriumi Ignu Juzoku, o, taip pat, apšvietėju Pauliumi Varonenka ir kitais talentingais bei darbščiais žmonėmis. Mūsų jaudulys irgi, jis buvo pasiekęs didžiausią koncentraciją, kai matėm kaip pirminė idėja įgavo kūną. Kas įvyko ketviradienio ir penktadienio vakarą Kablyje - nebepasikartos. Tikim, ateityje tikrai nutiks kažkas svarbaus ir didelio, tačiau nežinom, kada tai bus: kada vėl sukursim albumą ir praeisim visą kelią nuo nulio iki tokio koncentrato“, – pasakoja grupės narys Vytautas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų