REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva remia Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą, be to, būtina išlaikyti tarptautinės visuomenės dėmesį šiai šaliai, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuva remia Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą, be to, būtina išlaikyti tarptautinės visuomenės dėmesį šiai šaliai, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

„Tvirtai remiame Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą bei tęsiame neteisėtos Krymo aneksijos nepripažinimo politiką. Būtina išlaikyti tarptautinės visuomenės dėmesį šiai problemai dedant pastangas siekti taikaus ir tvaraus konflikto Rytų Ukrainoje sprendimo“, – ketvirtadienį per susitikimą su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Dmytro Razumkovu sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas ir parlamento vadovas aptarė dvišalius bei regioninius klausimus, Rytų partnerystės programą, NATO ir Ukrainos bendradarbiavimą, reformų Ukrainoje įgyvendinimą, situaciją Baltarusijoje, informavo Prezidentūra.

G. Nausėda pasveikino Ukrainą, vykdančią ambicingas reformų iniciatyvas, ir pažymėjo, kad svarbu nesustoti, ypač tęsiant kovą su korupcija, stiprinant teismų sistemos ir teisėtvarkos institucijų nepriklausomumą.

REKLAMA
REKLAMA

Reformų įgyvendinimas Ukrainoje, jų progresas bus aptarti kitąmet Vilniuje rengiamoje Ukrainos reformų konferencijoje.

Premjeras Saulius Skvernelis per susitikimą su D. Razumkovu pabrėžė, kad Lietuva toliau tęs visokeriopą pagalbą Ukrainai.

REKLAMA

„Nuosekliai teikiame paramą nuo Rusijos ir jos remiamų separatistų nukentėjusiems rytų Ukrainos regionams. Vienas iš svarbių Lietuvos paramos elementų yra sužeistų Ukrainos karių reabilitacija Lietuvoje, kurią vykdome nuo 2014 metų“, – sakė S. Skvernelis.

Karių reabilitacijos centre Druskininkuose buvo gydomi ir reabilituojami 272 sužeisti Ukrainos kariai ir jų šeimos nariai.

Rados Pirmininkas asmeniškai padėkojo Lietuvos Vyriausybei už 1 mln. eurų vertės paramą Donecko srities Avdijivkos mokyklos Nr. 2 įrengimui ir mokyklos aplinkos gerovės sutvarkymui.

D. Razumkovas Lietuvoje lankosi norėdamas pasveikinti su atkurtos nepriklausomybės 30-mečiu. Šis vizitas planuotas kovą, bet dėl koronaviruso grėsmės nukeltas į rudenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų