REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausi Covid-19 atvejai Lietuvoje: kilo židiniai komisariate ir farmacijos įmonėje

sąlyti su užsikrėtusiais pareigūnais turėjo 6 kolegos

Iš 36 naujų koronaviruso atvejų 17 yra patvirtinti židiniuose, daugiau nei trečdalis atvejų juose yra susiję su Šiauliuose veikiančia siuvimo įmone „Interscalit“, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Iš 36 naujų koronaviruso atvejų 17 yra patvirtinti židiniuose, daugiau nei trečdalis atvejų juose yra susiję su Šiauliuose veikiančia siuvimo įmone „Interscalit“, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

REKLAMA

Su šia įmone siejamame židinyje patvirtinti šeši nauji susirgimai – COVID-19 užsikrėtė penki darbuotojai ir vienas artimasis. Iš viso, NVSC duomenimis, šiuo metu serga 14 darbuotojų ir septyni sąlytį turėję asmenys.

Praėjusią parą registruoti du nauji židiniai.

Vienas iš jų – Raseinių policijos komisariate, kur liga nustatyta dviem pareigūnams. Visuomenės sveikatos specialistai kol kas nežino, nuo ko asmenys galėjo užsikrėsti, tęsiamas epidemiologinis tyrimas.

Antras naujas židinys – Kauno apskrityje veikiančioje farmacijos įmonėje „Limedika“. Užsikrėtimas patvirtintas dviem asmenims. Užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra žinomos, asmenys jautė simptomus.

REKLAMA
REKLAMA

Du nauji atvejai yra siejami su protrūkiu Kęstučio batalione. Šiuo metu turimais NVSC duomenimis, iš viso su šiuo židiniu siejami 38 COVID-19 atvejai.

REKLAMA

Rokiškio rajono Juodupės gimnazijoje koronavirusinė infekcija patvirtinta taip pat dviem asmenims. Šį atvejį NVSC patvirtino dar trečiadienį. Įtariama, kad šis židinys gali būti susijęs su protrūkiu, registruotu Rokiškio rajone rugpjūčio 26 dieną.

Vienas naujas atvejis nustatytas Visagine, jis yra siejamas su įmone, dalyvaujančia Vilniaus kogeneracinės elektrinės statybų projekte. Su šiuo židiniu jau siejama 17 atvejų.

Taip pat vienas atvejis yra siejamas su šeimos švente Trakų rajone. NVSC teigimu, asmuo galėjo užsikrėsti nuo kolegos, dalyvavusio šioje šventėje. Iš viso su šiuo protrūkiu jau siejama 13 atvejų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas atvejis patvirtintas Klaipėdos apskrityje. Jis yra susijęs su židiniu „Klaipėdos energijoje“. Iš viso su šiuo židiniu yra siejami penki atvejai.

Be to, NVSC teigia, kad šešių atvejų užsikrėtimo aplinkybės nežinomos, dar 10 žmonių užsikrėtė po kontakto su žinomu sergančiuoju.

Taip pat nustatyti ir trys įvežtiniai atvejai.

Vienas įvežtinis atvejis registruotas Šiaulių apskrityje. Koronavirusinė infekcija patvirtinta asmeniui, grįžusiam iš Moldovos.

Vienas atvejis Vilniaus apskrityje patvirtintas asmeniui, grįžusiam iš Italijos, kitas – atvykusiam iš Ukrainos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3199 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1070 asmenų, 2030 – pasveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąlyti su užsikrėtusiais pareigūnais turėjo 6 kolegos

Sąlytį su koronavirusu užsikrėtusiais Raseinių rajono policijos komisariato darbuotojais turėjo šeši kolegos, BNS informavo Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

„Su sergančiaisiais sąlytį turėjo iš viso šeši kolegos. Jie yra saviizoliacijoje. Iš jų vienas jau yra atlikęs tyrimą dėl koronaviruso, jo atsakymas – neigiamas“, – ketvirtadienį sakė ji.

Policijos atstovė taip pat patikslino, kad kol kas liga nustatyta vienam pareigūnui, antroji sergančioji – komisariato administratorė. 

„Dar du žmonės iš komisariato yra nuvažiavę atlikti testų dėl koronaviruso savo iniciatyva, nes nekaip jaučiasi“, – teigė G. Smagriūnienė.

REKLAMA

Anot jos, nustačius susirgimus ir izoliavus dalį pareigūnų, komisariato darbas tapo sunkesnis, tačiau papildomų resursų kol kas neprašoma.

„Yra sunku, dar Šiluvos atlaidai kaip tik ten, jiems reikia užtikrinti viešąją tvarką. Klausiau, kaip gyvuoja, sakė, kad kol kas kvėpuoja savo jėgom“, – pasakojo policijos atstovė.

„Kaip pasisuks reikalai paskui, tai gali prireikti pagalbos“, – pridūrė ji.

G. Smagriūnienės teigimu, komisariatas dezinfekuotas ir šiuo metu yra užrakintas.

„Žmonės pašaliniai neįeina. Jei pas tyrėjus ateina žmonės, juos pasitinka tyrėjas, pamatuoja temperatūrą, duoda kaukę, pirštines, jei žmogus neturi savo, ir vedasi apklausai“, – pasakojo ji.

Daugiau apie koronavirusą – video reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų