REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirė Lietuvos televizijos režisierius, aktorius Petras Dimša, tai naujienų portalui patvirtino prodiuseris Algirdas Žvinakevičius.

Mirė Lietuvos televizijos režisierius, aktorius Petras Dimša, tai naujienų portalui patvirtino prodiuseris Algirdas Žvinakevičius.

REKLAMA

Aktorius ir režisierius mirė po sunkios ligos.

Petras Dimša gimė 1938 m. Šadžiūnuose, Seinų apskrityje.

Jis baigė 1977 m. Leningrado valstybinį teatro, muzikos ir kinematografijos institutą, kur įgijo televizijos ir kino režisieriaus specialybę.

1965 m. kartu su poetu Martynu Vainilaičiu įkūrė Berniuko Žirniuko teatrą. Nuo 1971 m. dirbo Lietuvos televizijoje. Daugelio televizijos filmų režisierius ir aktorius. Vaidino populiariuose televizijos serialuose „Giminės“, „Dapkai ir Butkai“.

Mirtinai partrenkė dviratininką

2013 metais vairuodamas automobilį ir važiuodamas Vilniuje vienos krypties eismo juosta, P. Dimša partrenkė dviratininką, kuris žuvo.

REKLAMA
REKLAMA

P. Dimša teisme teigė, kad ne jis, o prieš jį važiavęs tamsus automobilis šonu kliudė dviratininką, prispaudė jį prie stulpo ir nuvažiavo toliau, tačiau, 2016 m. nutartimi Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad yra surinkta pakankamai įrodymų, leidžiančių padaryti neabejotiną išvadą, kad eismo įvykį, dėl kurio žuvo žmogus, sukėlė būtent žinomas aktorius.

REKLAMA

2016 m. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs kasacinę bylą dėl aktoriaus Petro Dimšos sukelto autoįvykio, konstatavo, kad nėra jokio pagrindo keisti šių teismų sprendimų, įrodymai įvertinti tinkamai ir baudžiamasis įstatymas pritaikytas pagrįstai. Teismas paliko galioti 6 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją atvirojoje kolonijoje. Nustatyta, kad P. Dimša, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (kraujyje rasta 1,67 promilės).

2018 metų gruodžio mėnesį Kauno apygardos teismas nusprendė P. Dimšą lygtinai paleisti iš Pravieniškių pataisos namų, todėl aktorius į laisvę išėjo anksčiau laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų