REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Didžiausia aktualija yra ugdymo įstaigos“, – komentuodama naujausius koronaviruso židinius konstatavo NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė. Iš viso jau fiksuojama 15 ugdymo įstaigų, kur užfiksuotas koronavirusas.

„Didžiausia aktualija yra ugdymo įstaigos“, – komentuodama naujausius koronaviruso židinius konstatavo NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė. Iš viso jau fiksuojama 15 ugdymo įstaigų, kur užfiksuotas koronavirusas.

REKLAMA

Anot jos, toliau tęsiasi židinys, susijęs su šeimos švente, vykusia Raseinių rajone.

„Vienas jos dalyvis – prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokinys. Šiuo metu yra registruoti susirgę du asmenys, visa klasė, t. y. 24 mokiniai izoliuoti. Mokytojai nėra izoliuoti, nes laikėsi visų reikalavimų ir nepateko į aukštos rizikos kontaktinius asmenis“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo ji.

Kaip informavo D. Razmuvienė, taip pat dabartiniu metu infekcija patvirtinta dviem Kauno Pauliaus II gimnazijos mokiniams.

„Šiuo metu turimais duomenimis asmenys ugdymo įstaigoje buvo rugsėjo 4 d., izoliuoti yra 54 didelės rizikos bendraklasiai, dėl mokytojų izoliacijos dar vykdomas epidemiologinis tyrimas“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Paveikta 15 įstaigų

D. Razmuvienė pranešė, kad iš viso šiandien jau yra registruota 15 ugdymo įstaigų, iš jų dvi – ikimokyklinio, kur fiksuotas koronavirusas.

REKLAMA

„Iš viso kontaktinių, saviizoliacijoje esančių asmenų ugdymo įstaigose yra 228 mokiniai, o susirgusių mokinių tiek pradinėse, tiek vidurinėse, tiek bendro lavinimo yra 14. Ikimokyklinio ugdymo įstaigose – lopšeliuose ir darželiuose serga po vieną asmenį ir izoliacijoje yra 18 lopšelio-darželio darbuotojų“, – sakė NVSC specialistė.

Gydytoja kartu informavo kad visi vaikai, kurie serga, šiuo metu yra gydomi ambulatoriškai.

Ji pabrėžė, kad tai yra ryto duomenys, o dabar gauta informacija apie naujus atvejus tiek Klaipėdos rajone lopšelyje-darželyje, tiek vienos miesto susirgusį mokinį.

REKLAMA
REKLAMA

Nemato priežasties uždaryti mokyklas

D. Razmuvienė kartu pabrėžė, kad dėl fiksuotų susirgimų tikrai neverta imtis kažkokių naujų atsargumo priemonių visose mokyklose.

„Tai kol kas pavieniai atvejai, pati rugsėjo pradžia, kuri parodė, kad vaikai neužsikrėtė mokykloje nė vienas, jie atėjo iš šeimos, iš švenčių. (...)

Visi židiniai mokyklose yra valdomi, greitai surenkami kontaktai. Taigi galvoti, kad vien dėl to vertėtų visas mokyklas uždaryti, yra netikslinga“, – sakė ji.

Gydytojos teigimu, mokyklos jau po truputį supranta, kaip reikia elgtis tokiais atvejais: „Tad visiems geranoriškai dirbant, nekeliant panikos tie židiniai yra tvarkingai valdomi.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ragina išmokti gyventi su virusu

Kalbėdama apie visų klasių izoliavimą atsiradus vienam atvejui dar vakar NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė atkreipė dėmesį, kad mokyklų bendruomenės neretai renkasi strategiją ne gyventi naujoje realybėje su virusu, ne imtis visų atsargumo priemonių, bet avansu užkirsti kelią, grėsmėms, kurios nėra nustatytos.

„Tačiau labai greitai galime prieiti iki situacijos, kai tokiu būdu karantiną mokyklos pačios įsives visur. Šiuo metu per keturias mokslo dienas jau reikėjo izoliuotis daugiau nei 200 mokinių, jų tėvų ir pedagogų. Jei, kaip pirmomis dienomis bandyta, būtų izoliuotos ištisos klasės, kurios neturėjo jokio sąlyčio su susirgusiais, tik turėjo sąlytį su susirgusiojo sąlyčiu, tai, įsivaizduokite, kokie tai būtų skaičiai. Reikia suvokti, kad su virusu turėsime gyventi ilgau, reikia prie jo priprasti ir taikyti visas saugumo priemones“, – kalbėjo ji. 

REKLAMA

Kadangi, specialistės teigimu, informacijos akivaizdžiai trūksta, bus organizuojami nuotoliniai mokyklų bendruomenėms tam, kad nekiltų panika nustačius COVID-19 infekciją.

Naujų atvejų – 32

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 32 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 14 iš jų registruota Kauno, 10 Vilniaus, 4 Klaipėdos, 2 Marijampolės ir po 1 Šiaulių bei Tauragės apskrityse.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 19 žmonių. 8 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko. Be to, per praėjusią parą registruoti 5 įvežtiniai atvejai.

Ligoninėse šiuo metu gydoma 40 užsikrėtusiųjų koronavirusu, trys iš jų – reanimacijoje. Dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam asmeniui, 14 ligonių reikalingos deguonies kaukės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų