REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Viktoras Pranckietis (nuotr. Fotodiena.lt/Mato Baranausko)

Paskutiniojoje šios kadencijos parlamento sesijoje svarbu bus susidėlioti prioritetus bei suvaldyti artėjančių rinkimų aistras, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

12

Paskutiniojoje šios kadencijos parlamento sesijoje svarbu bus susidėlioti prioritetus bei suvaldyti artėjančių rinkimų aistras, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

REKLAMA

„Sesijos darbų programoje yra siūloma 540 projektų – tai yra projektai, kurie be lydimųjų, su lydinčiaisiais būtų dar beveik 600 projektų“, – prezidentūroje po Seimo valdybos susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė V. Pranckietis.

Jis teigė, jog nors sulaukiama kritikos, kad tai didelis skaičius, tarp jų esama daug asmeninių iniciatyvų, kurių atsisakyti neskubama. Pasak V. Pranckiečio, per praėjusią sesiją iš viso priimti 364 teisės aktai, tuo tarpu ši sesija bus trumpesnė.

„Aišku tai, kad laiko neužteks visiems šiems projektams, dalis liks ateičiai“, – sakė V. Pranckietis.

„Mes susirinkę valdyboje arba susirinkę su seniūnais kalbėsimės apie tai, kas turėtų turėti prioritetą ir kas yra labai svarbu“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, šioje sesijoje svarbūs klausimai bus Vyriausybės programos vykdymo pabaiga, COVID-19 ligos suvaldymas, taip pat iššūkiu taps artėjantys rinkimai.

REKLAMA

„Reikės, matyt, suvaldyti rinkimų aistras tuose posėdžiuose – mes turime siekti produktyvaus darbo“, – sakė Seimo pirmininkas.

Prezidentas linkėjo bendro sutarimo

Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis po susitikimo sakė, jog G. Nausėda palygino esamą situaciją Seime su maratono pabaiga ir palinkėjo Seimui „finišo tiesiojoje nesuklupti“.

„Nepaisant to, kad rinkiminis laikotarpis ir, tikėtina, daugiau chaoso gali būti Seime priimant sprendimus, bet yra pavyzdžių, jog partijos gali susitelkti net ir tokiu metu“, – kalbėjo P. Mačiulis.

Kaip susitelkimo pavyzdį jis pateikė partijų lyderių memorandumą dėl savivaldos stiprinimo, pasirašytą praėjusią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak P. Mačiulio, susitikimo metu paminėta nemažai prezidento iniciatyvų, tarp jų – vetuoti įstatymai: Žuvininkystės ir Valstybės ir savivaldybių turto valdymo.

Taip pat kalbėta apie jau registruotas prezidento iniciatyvas dėl viešųjų pirkimų tobulinimo ir korupcijos prevencijos, Miškų ir Valstybės apdovanojimų įstatymai.

„Taip pat prezidentas paminėjo tas iniciatyvas, kurios nėra dar šiuo metu registruotos, bet bus registruotos artimiausiu metu: Švietimo įstatymo vadinamas Lygaus starto paketas, Teismų įstatymas, kurio tikslas pretendentų į teisėjus atrankos procedūros optimizavimas“, – vardijo jis.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų