REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Darbo partija pristatė rinkimų programą su V. Uspaskichu (Fotodiena/ Viltė Domkutė)

Likus mėnesiui iki Seimo rinkimų Darbo partija taip pat pristatė savo rinkimų programą. Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigė, kad jo tikslas yra vykdomoji valdžia ir premjero postas. Jei bus laimėti Seimo rinkimai, jis atsisakys europarlamentaro posto ir eis į Vyriausybę. Jis neabejoja, kad Darbo partija sugrįš į Seimą ir tikisi sulaukti net 45 Seimo nario mandatų.

6

Likus mėnesiui iki Seimo rinkimų Darbo partija taip pat pristatė savo rinkimų programą. Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigė, kad jo tikslas yra vykdomoji valdžia ir premjero postas. Jei bus laimėti Seimo rinkimai, jis atsisakys europarlamentaro posto ir eis į Vyriausybę. Jis neabejoja, kad Darbo partija sugrįš į Seimą ir tikisi sulaukti net 45 Seimo nario mandatų.

REKLAMA

„Po Seimo rinkimų formuojasi ne tik Seimas, bet ir Vyriausybė. Esu tikras, kad daugiausia naudos galiu duoti vykdomojoje valdžioje. Mano tikslas – vykdomoji valdžia“, – teigė Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas.

„Pagal visus tyrimus, tikimybė, kad mūsų elektoratas gali išsiplėsti iki 27 proc. {…} 27 proc. – tai būtų kažkur apie 45 mandatus. {...} Jei surinksime tiek balsų, kad formuotume Vyriausybę ir tapčiau premjeru, tai dabar vienareikšmiškai galiu pasirašyti, kad paliksiu EP nario mandatą ir dirbsiu čia“, – teigė Darbo partijos pirmininkas ir paminėjo, kad sutiktų dirbti ir ministru.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas sutiko, kad tai yra labai optimistinis scenarijus: „Per savo gyvenimą, kur ėjau ne optimistiškai, niekada nepadarydavau, kur eidavau optimistiškai, pasitikėdamas savo jėgomis, tai padarydavau.“

REKLAMA

V. Uspaskichas aiškino, jei patektų į valdžią, tai svarbiausia sutvarkyti investicinę aplinką ir regioninę politiką: „Mūsų programoje pirmu numeriu įrašyta – investicinė aplinka ir regioninė politika. Pagrindinis dalykas – sukurti valstybei patvarų ekonominį pagrindą, kad ji galėtų užtikrinti socialines garantijas, sveikatos apsaugą, švietimą. Galima daug kalbėti, kad tą ir tą padarysime, bet be finansų nieko nepadarysi.“

Politikas pažymėjo, kad vėliau minimalus atlyginimas būtų mažiausiai dvigubai didesnis nei pašalpos. Jis kritikavo dabartinės valdžios sprendimus sprendžiant COVID-19 situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialinė politika turi būti skatinanti ir motyvuojanti, o ne skatinanti laukti išmaldos. Mūsų programoje numatyta, įgyvendinus šią viešojo sektoriaus programą, kad minimalus atlyginimas būtų mažiausiai dvigubai didesnis nei pašalpos visų sričių ir išmokos. Tuomet žmonės turės motyvaciją dirbti.

Šios Vyriausybės klaida, iš kurios reikia mokytis, kad buvo finansuojama ir skatinama bedarbystė. Iki karantino paskelbimo buvo 7 proc., dabar – beveik 14 proc. Niekas nenori dirbti, pilna atsirado naujų darbo vietų rinkoje, bet niekas nenori dirbti, nes tokia socialinė politika, kuri neskatina dirbti“, – teigė Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Uspaskicho, jie su visa komanda guldo galvą ir atsako už savo žodžius. 

Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas paminėjo, kad visą jų rinkimų programą galima patalpinti į paprastą schemą.

„Pirmas veiksnys – tai žmonių apsisprendimas. Jei žmonės suteikia pasitikėjimo mandatą, tai suformuojama valdančioji dauguma. Pagrindinis dalykas, išnagrinėjus situaciją pagal demografinę schemą, matosi, kad visi socialiniai sektoriai naudingi, bet pinigus atneša paskutiniai – tai žemės ūkis, pramonė ir aukštosios technologijos.

Todėl reikia didinti žmonių kiekius žaliame sektoriuje. Sukurti investicinę aplinką, kad ten kurtųsi verslas, ten būtų didesnis užimtumas“ , – teigė Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas.

REKLAMA

Pasak partijos lyderio, jei bus laimėti rinkimai, šiuos sektorius paskelbs strateginėmis sritimis.

„Esu tikras, kad šita Darbo partijos programa parašyta iš visos patirties, 30 metų nepriklausomos Lietuvos {...} Mes didelį dėmesį kreipiame į eksportą ir konkuravimą vidaus rinkoje“, – teigė Darbo partijos pirmininkas.

Kalbėdamas apie užsienio politiką, V. Uspaskichas aiškino, kad neturi būti jokios agresijos, Lietuva turi spinduliuoti taika. Jis pažymėjo, kad esame tokioje geografinėje teritorijoje, kad Lietuva turėtų bendradarbiauti tarp visų: „O nedarytų iš Lietuvos teritorijos buferines zonas ir nesimatuotų jėgas mūsų teritorijoje“.

REKLAMA

Anot V. Uspaskicho, minimalus atlyginimas turi būti mažiausiai dvigubai didesnis nei pašalpos, tuomet žmonės bus motyvuoti ieškoti darbo. Jis kritikavo dabartinės valdžios sprendimus sprendžiant COVID-19 situaciją. Pažymėjo, kad tai padidino nedarbo lygį.

Sveikatos apsaugos sistemoje daugiau dėmesio sieks skirti ligų prevencijai, o ne jų gydymui.

Pirmininko pavaduotojas, sąrašo Nr. 1 Vigilijus Jukna teigė, kad Darbo partijos programoje didelis dėmesys skiriamas švietimui. Turi būti keičiamas ugdymo turinys ir turi būti ugdomos lyderiaujančios ir motyvuotos asmenybės.

Spaudos konferencijų ciklą organizuoja naujienų agentūra BNS ir Vyriausioji rinkimų komisija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį ir trečiadienį savo programas lygiomis teisėmis pristatys ir į žurnalistų klausimus atsakys visos 17 rinkimuose dalyvaujančių partijų, jų eiliškumas nustatytas burtų keliu.

Spaudos konferencijos tiesiogiai transliuojamos internetu BNS interneto svetainėje, „Youtube“ ir „Facebook“ paskyrose.

Paskutiniai visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad Darbo partija reitingų lentelėje yra ketvirta ir rinkimuose galėtų tikėtis apie 6 proc. balsų nuo visų gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų