REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
<div id=“fb-root“></div> <script async defer crossorigin=“anonymous“ src=“https://connect.facebook.net/lt_LT/sdk.js#xfbml=1&version=v8.0“ nonce=“QUNcDcw5“></script>

Ketvirtadienio vakarą Kretingos rajono gyventoja ieškodama dingusio šuns atrado slaptą gyvūnų pragarą. 

Ketvirtadienio vakarą Kretingos rajono gyventoja ieškodama dingusio šuns atrado slaptą gyvūnų pragarą. 

REKLAMA

Rugpjūčio 3 d. Kretingos rajono gyventoja „Facebook“ grupėje „Klaipėdos miesto virtuali mamyčių grupė“ pasidalino nemaloniu atradimu. 

Moteris pasakojo, kad vakare Padvarių kaime dingo jos draugų šuo. 

„Ilgą laiką šuns ieškojome važinėdami gyvenvietės gatvėmis, vaikštinėdami aplink esančius namus. Niekas šuns nepastebėjo“, – pranešime rašė moteris. 

Šalia dingimo vietos, Slyvų gatvėje, pradingusio gyvūno ieškantys asmenys išgirdo šunų lojimą. Priėjus arčiau pastato, iš kurio sklido garsas Kretingos rajono gyventojai išvydo tai, ko niekas nesitikėjo. 

„Pro nešvarų langą pamatėme mūsų ilgai ieškotą Sniegių, kuris buvo uždarytas narve! Negana to, pamatėme tikrai kraupų vaizdą, mus visus ištiko šokas“, – teigė moteris. 

REKLAMA
REKLAMA

Sandėlio tipo pastate, moters teigimu, buvo įkalinta apie 18 veislinių šunų, tarp kurių ir dingęs draugų šuo. Paaiškėjus, kad pastato durys neužrakintos moteris su draugais užėjo į vidų. 

REKLAMA

„Vaizdas buvo kraupus. Išsigandę, susigūžę šunys laikomi siaubingomis, antisanitarinėmis sąlygomis mažuose garduose, be vandens ir maisto. Patalpoje buvo siaubingas šlapimo, išmatų tvaikas, trūko oro, buvo sunku kvėpuoti“, – „Facebook“ pranešime rašė Kretingos rajono gyventoja. 

Moters teigimu gardai, į kuriuos šunys vos tilpo, buvo sustatyti keliais aukštais.

„Šunys neprižiūrėti, išsitepę savo pačių išmatomis, guli šlapimo balose tarp grotų“, – rašė Padvariškė.  

Po kurio laiko pastate pasirodė, kaip ji pati teigė, šunų savininkė, kuri Sniegiaus ieškotojams pasakojo, kad dingusį augintinį rado ir planavo kitą dieną ieškoti šuns šeimininkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Paklausus ar šitie šunys yra jos ir kodėl jie laikomi tokiomis sąlygomis, moteris teigė, kad sąlygos yra tinkamos ir problemos nematanti“, – pasakojo moteris. 

Dingusio šuns savininkai ir draugė įtaria, kad jų ieškotas šuo galėjo būti pavogtas, kaip ir kiti gyvūnai uždaryti sandėlyje.

„Sandėlyje buvo įvairaus amžiaus šunų, tarp jų ir visai mažų, todėl įtariame, kad šis siaubingas sandėlis – nelegali šunų veisykla“, – „Facebook“ pranešime rašė Kretingos rajono gyventoja. 

Apie šią situaciją buvo pranešta policijai. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vedėja Andromeda Grauslienė teigė, kad įvykio detalės tiriamos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kretingos policijos pareigūnai vakar buvo įvykio vietoje, pasikalbėjo su patalpų savininke ir šiandien yra laukiama veterinarijos tarnybos išvadų. Po jų, patikslinus aplinkybes, bus galima spręsti, kokių toliau priemonių imtis“, – komentavo A. Grauslienė. 

Jie po išvadų paaiškėtų, kad patalpų savininkė žiauriai elgėsi su gyvūnais, jai grėstų piniginės baudos nuo 50 iki 2 300 eurų, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų