REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelmės rajono meras prisipažino reikalavęs 10 tūkstančių eurų kyšio ir paėmęs pusę reikalaujamos sumos. Prokuratūra perduoda bylą teismui. 

Kelmės rajono meras prisipažino reikalavęs 10 tūkstančių eurų kyšio ir paėmęs pusę reikalaujamos sumos. Prokuratūra perduoda bylą teismui. 

REKLAMA

Beveik prieš tris mėnesius į teismą atvykęs Kelmės rajono savivaldybės meras nenorėjo pasakoti, reikalavo kyšio, ar ne. Tačiau prokurorams galų gale prisipažino. Atskleidė, kad 5 tūkstančius eurų paėmė, bet iš viso už palankumą vykdant viešosios erdvės sutvarkymo projektą Tytuvėnuose, reikalavo 10 tūkst. eurų.

Meras Vaclovas Andrulis gegužės pabaigoje buvo sulaikytas su įkalčiais.

„Kriminalinės žvalgybos veiksmai buvo atliekami, buvo gauta tam tikra informacija, šita informacija pasitvirtino, buvo sankcionuoti veiksmai ir tų veiksmų pagalba pavyko demaskuoti nusikaltimą padariusį asmenį“, – sako prokuroras Andrej Mirnyj.

Parke Tytuvėnų vienuolyno pašonėje buvo pelkė, būtent jos sutvarkymo projektas ir įklampino rajono merą. Visi darbai čia jau beveik baigti, trūksta tik želdinių. Projektas čia vykdytas jau nuo 2019 metų.

REKLAMA
REKLAMA

 „Tytuvėnų mieste šalia mūsų gražaus vienuolyno, buvo didžiulė pelkė, kurią reikėjo sutvarkyti. Projektas gana sudėtingas – iškasti, išvalyti, įrengti poilsio zonas, sutvarkyti, tai gana didelis, pakankamai didelės vertės projektas“, – sako savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas.

REKLAMA

Projekto vertė pusantro milijono eurų. šį projektą vykdė įmonė “Agrotech”, kuriai vadovauja Petras Račkauskas. Iš jo meras ir kaulijo kyšio, nors įmonė jau buvo laimėjusi ir vykdė darbus. Verslininkas ir politikas komentuoti šią situaciją atsisakė. 

Andrulis laimėjo ir Kelmės rajonui vadovavo jau trečią kadenciją – nuo 2012 metų.  Dabar Kelmės rajono mero kėdė tuščia, kelmiškai rinks naują merą.

Prisipažinimas bausmę lengvinanti aplinkybė ir į tai bus atsižvelgta teisme. Už nusikalstamą veiką, kuria kaltinamas Kelmės raj. savivaldybės meras, gali būti bauda, areštas arba laisvės atėmimas.

„Kalbant apie laisvės atėmimą, tai iki 5 metų, tačiau būtina pažymėti, kad anksčiau neteistas asmuo, paprastai, laisvės atėmimo bausme nuteisiamas nebūna“, – pastebi prokuroras.

Taip pat teismas spręs ar Vaclovas Andrulis galės grįžti į valstybės tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų