REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirė Aurelijus Katkevičius

Po sunkios ligos mirė publicistas, redaktorius, viešųjų ryšių specialistas, intelektualas Aurelijus Katkevičius. Vyrui buvo 57 metai.

Po sunkios ligos mirė publicistas, redaktorius, viešųjų ryšių specialistas, intelektualas Aurelijus Katkevičius. Vyrui buvo 57 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinia apie netektį socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo A. Katkevičiaus artimieji. 

REKLAMA

„Šiandien išėjo Raštininkas Aurelijus Katkevičius.

Atsisveikinimas su Aurelijumi vyks rugpjūčio 14 d. nuo 9 iki 16 val. Olandų g. 22, Vilniaus laidojimo rūmuose, pirmojoje šarvojimo salėje.

Urna išnešama 16 val., laidotuvės vyks Liepynės kapinėse“, – praneša velionio artimieji. 

„Sunku įsivaizduoti, kad viešojoje erdvėje nebeturėsime tokio kalibro ne tik žurnalisto, bet ir intelektualo, ir net nėra, kas galėtų užpildyti atsiradusią spragą“, – BNS sakė R. Barysas.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet vienas iš pozityvių dalykų – lieka jo darbai, lieka prisiminai, ir aš manau, kad svarbiausias dalykas yra tai, kad per ilgą žurnalisto karjerą jis užsiaugino ir jaunąją kartą, kuri tęs gilesnio pasaulio matymo darbus“, – kalbėdamas apie kolegos darbus pabrėžė R. Barysas.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu išreiškė užuojautą žurnalisto, apžvalgininko ir leidinių redaktoriaus Aurelijaus Katkevičiaus artimiesiems. Užuojautą išreiškė ir premjeras Saulius Skvernelis. 

„Lietuvos visuomenė laukdavo ir vertindavo Aurelijaus Katkevičiaus įžvalgas visais svarbiausiais mūsų šalies klausimais. Jo indelis į nepriklausomos Lietuvos žurnalistiką ir vakarietiškos ryšių su visuomene kultūros kūrimąsi Lietuvoje išliks jo palikimu mums ir pamokomis ateinančioms kartoms. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms ir bičiuliams bei linkiu stiprybės“, – teigė parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos žiniasklaidos bendruomenė neteko aktyvaus žurnalisto ir filologo, kuris savo profesinę veiklą visada grindė aukštais etikos standartais ,skvarbiomis įžvalgomis prisidėjo prie pilietinės visuomenės kūrimo. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms, visiems, kuriems teko pajusti šios asmenybės intelekto jėgą“, – rašoma premjero užuojautoje.

Užuojautą išreiškė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Pasak šalies vadovo, Lietuva neteko ryškios asmenybės, intelektualo ir šviesuolio.

REKLAMA

„Reiškiu pagarbą šios šviesios asmenybės atminimui, palikimui ir kūrybinei veiklai. Aurelijus Katkevičius nepailstamai tikėjo tautos sąmoningumo puoselėjimu, buvo aktyvus visuomenininkas ir įžvalgus mąstytojas. Lietuva neteko tikro nuoširdaus intelektualo“, – rašoma prezidento užuojautoje. 

1962 m. Kaišiadoryse gimęs A. Katkevičius mokėsi Marijampolėje, vėliau aukštojo mokslo diplomo siekė Vilniaus universiteto Filologijos fakultete.

1970–1981 m. mokėsi Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijoje, 1981–1986 m. studijavo Vilniaus universiteto Filologijos fakultete.

REKLAMA

1990–1992 m. A. Katkevičius dirbo Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio patarėju. Vėliau A. Katkevičiaus karjera laviravo tarp viešųjų ryšių ir žiniasklaidos.

A. Katkevičius 1992–1993 m. buvo Danijos konsultacijų įmonės „Fyns erhvervsrad“ konsultantas, 1993–1995 m. Lietuvos ir Danijos bendros įmonės „Linea artis“ viceprezidentas, su kolegomis įkūrė ryšių su visuomene agentūrą „DDB&Co. ir Katkevičius“, 2000–2005 m. valdybos pirmininkas ir akcininkas, 2005–2006 m. ryšių su visuomene agentūros „PR Service/Edelman affiliate“ valdybos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per 2002–2003 m. Lietuvos prezidento rinkimus dirbo Rolando Pakso komandoje, kūrė jo rinkiminį įvaizdį. R. Paksui tapus prezidentu, A. Katkevičius šalies vadovui patarinėjo informacijos valdymo klausimais.

A. Katkevičius yra dirbęs savaitraščio „Litaratūra ir menas“ kritikos skyriaus žurnalistu, buvo „Verslo žinių“ Finansų ir rinkų skyriaus vadovas. A. Katkevičius per savo karjerą buvo žurnalų „Veidas“, „Iliustruotasis mokslas“, „Iliustruotoji istorija“, „Verslo klasė“ vyriausiasis redaktorius.

REKLAMA

A. Katkevičius yra dėstęs Vilniaus universitete, pastaruoju metu vedė privačius mokymus. Yra išvertęs ne vieną knygą, taip pat kurį laiką rašė tekstus humoro laidos „Dviračio žinios“ dainoms.

Pastaruoju metu A. Katkevičius kartu su kitais viešųjų ryšių specialistais – Mykolu Katkumi ir Arijumi Katausku – „Laisvės TV“ vedė tinklalaidę „Katukai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų