REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skvernelis: ministras Monkevičius dirba labai gerai

Premjeras Saulius Skvernelis sako esantis patenkintas švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus darbu ir ragino nesureikšminti prastų matematikos egzamino rezultatų.

Premjeras Saulius Skvernelis sako esantis patenkintas švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus darbu ir ragino nesureikšminti prastų matematikos egzamino rezultatų.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad ministras šioje Vyriausybėje dirba tik pusantrų metų ir jau yra inicijavęs naujų mokymo programų, metodikų rengimą.

 „Jei kas tikisi, kad per pusantrų metų galima pakeisti situaciją, kuri užprogramuota jau gerokai anksčiau, kai moksleiviai taip, tokiu būdu, pagal tas programas mokėsi, turbūt, ne metus, ne du ir ne penkerius, o dar daugiau laiko, tai būtų labai paprasta tą padaryti“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė premjeras.

„Manau, kad ministras Monkevičius – ir konkretūs rezultatai jo veiklos sferoje tai rodo – dirba labai gerai. Tikrai, yra kitas dialogas, kitas santykis su bendruomene – tiek socialiniais partneriais, tiek mokytojais. Priimti, matyt, esminiai sprendimai dėl aukštojo mokslo pasiekiamumo, visiems abiturientams suteiksime galimybę mokytis bakalauro studijų nemokamai“, – kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, „ministro ir Vyriausybės dėka“ priimti sprendimai siekiant didinti mokytojo profesijos prestižą davė rezultatų – ketinimus studijuoti pedagoginėse studijose, anot jo, jau pareiškė apie 1,5 tūkst. kandidatų.

REKLAMA

„Manau, kad nepolitikuojant, realiai vertinant, ministerija daro pagal galimybes tai, ką reikia padaryti. Suprantame, kad švietime net ir pakeitus kardinaliai situaciją šiandien, rezultatą turėsime labai negreitai“, – tvirtino premejeras. 

Dėl moksleivių matematikos žinių susirūpinimas kilo šią savaitę paaiškėjus, jog šiemet matematikos valstybinį brandos egzaminą išlaikė tik du trečdaliai iš 15,2 tūkst. laikiusiųjų – tai yra prasčiausi rezultatai per penkerius metus.

Premjeras ragino nesureikšminti tik blogų rezultatų ir ragino atkreipti dėmesį į gerai egzaminą išlaikiusius moksleivius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbėkime apie tuos moksleivius, kurie išlaikė matematikos egzaminą, gavo šimtukus – tokių tikrai nemažai. Kas yra atsakingas, kad jie gerai išlaikė? Turbūt, atsakymas paprastas – jei moksleivis nori, stengiasi, mokytojas kokybiškai atlieka darbą ir visa infrastruktūra yra tam skirta palanki, rezultatas gali būti tikrai teigiamas. Jei kažkas nenori pasiekti rezultatų, tai, turbūt, niekas nepadės, joks reguliavimas iš ministerijos“, – aiškino S. Skvernelis.

A. Monkevičių sukritikavo prezidentas Gitanas Nausėda, sakydamas, kad šis „sisteminių pertvarkų“ žada imtis tik nuo šio rudens, jau baigiantis kadencijai, bei sakė, kad problemas turės spręsti jau naujas ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų