REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Dainius Gaižauskas sako, kad Lietuva svarsto Baltarusijai įvesti individualias nacionalines sankcijas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Dainius Gaižauskas sako, kad Lietuva svarsto Baltarusijai įvesti individualias nacionalines sankcijas.

REKLAMA

„Artimiausiu metu bus sprendimai. Panašu, kad šiam momentui Lietuva – ji turi savo sąrašą paruošusi – kalbama apie individualias (sankcijas – BNS)“, – žurnalistams po uždaro NSGK posėdžio trečiadienį sakė D. Gaižauskas.

NSGK pirmininko pavaduotojas Laurynas Kasčiūnas patikslino, kad kalba eina apie vadinamojo Magnickio sąrašo papildymą.

„Bręstantis sprendimas yra. Mes turime Užsieniečių teisinės padėties įstatymą, vadinamąjį Magnickio sąrašą, į kurį mes galime nacionaliniu keliu patys įtraukti asmenis, kurie prisidėję prie rinkimų klastojimo, žmonių įkalinimo“, – teigė L. Kasčiūnas.

Tikslaus skaičiaus, kiek asmenų gali būti įtraukta į sąrašą, jis neįvardino, tačiau teigė, kad tai būtų „raktiniai žmonės“, – įtraukus juos į sąrašą, jiems galiotų draudimas atvykti į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Uždarame NSGK posėdyje dėl padėties Baltarusijoje dalyvavo ir Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

„Tai susiję su valstybės paslaptimi – informavome apie situaciją, atsakėme į klausimus“, – žurnalistams sakė D. Jauniškis.

REKLAMA

Jo teigimu, trečiųjų šalių įtaka Baltarusijai gali padaryti žalą ir Lietuvos interesams.

„Visi kišimaisi iš trečiųjų šalių ir poveikis šitai šaliai daro tiesioginę įtaką ir gali padaryt tam tikrą rimtą žalą, be jokios abejonės, ir Lietuvos interesams“, – sakė VSD vadovas.

Jis įvardino, kad Lietuva kaip potencialią grėsmę Baltarusijoje mato šios šalies rinkimus ir Astravo atominę elektrinę, be kita ko, viena iš rizikų galėtų būti ir potencialūs prieglobsčio prašytojai.

„Jeigu būtų tokie prašymai, tai mums labai rimtai reikėtų žiūrėti, kas čia darosi, kokie žmonės čia gali įvažiuoti, be jokios abejonės, rizika egzistuotų“, – kalbėjo VSD vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas Aliaksandras Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai.

Baltarusijoje netrukus kilo protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą. Opozicijos kandidatė rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja antradienį iš Baltarusijos atvyko į Lietuvą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų