REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Klaipėdos uoste įvyko avarija ir dyzelinas išsiliejo į jūrą ( nuotr. autorių)

Klaipėdos uoste tęsiant sekmadienį pastebėtų teršalų likvidavimą, uosto vadovas sako, kad su vandeniu jau surinkta apie 100 kubinių metrų teršalų. „Klaipėdos paplūdimiai“ skelbia, kad maudytis nerekomenduojama.

3

Klaipėdos uoste tęsiant sekmadienį pastebėtų teršalų likvidavimą, uosto vadovas sako, kad su vandeniu jau surinkta apie 100 kubinių metrų teršalų. „Klaipėdos paplūdimiai“ skelbia, kad maudytis nerekomenduojama.

REKLAMA

„Klaipėdos paplūdimiai“ pranešė, kad visuose paplūdimiuose iškelta raudona vėliava dėl naktį uoste įvykusios avarijos, kurios metu dyzelinas išsiliejo į jūrą. Maudytis jūroje nerekomenduojama.

Pasak Algio Latako, tikslaus teršalų kiekio kol kas pasakyti negalima, nes jis buvo renkamas su vandeniu.

„Tiksliai pasakyti negalime, nes teršalai yra renkami su vandeniu. Labai didelis kiekis papuola vandens, jie yra vežami į specialias talpas, tada bus nustatytas tikras teršalų kiekis. Su vandeniu mes esame surinkę apie 100 kubų teršalų“, – žurnalistams Klaipėdoje pirmadienį sakė A. Latakas.

Jis teigė iki spaudos konferencijos pirmadienį negavęs jokios informacijos, kad tarša būtų jūroje.

„Vakar informacija buvo tokia, kad taršos jūroje nebėra. Šįryt mūsų Kateriai apiplaukė akvatoriją, Iki šitos spaudos konferencijos negavome jokios informacijos, kad jūroje būtų pastebėtos teršalų dėmės“, – tvirtino A. Latakas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot uosto vadovo, šiuo metu pagrindinis tikslas yra išsiaiškinti teršalų šaltinį ir jų kilmę.

„Kol kas į šitą klausimą atsakyti negalime, dirbame kartu su Aplinkos apsaugos agentūra. Kaltininką, ar vietą, iš kur galėjo pasirodyti teršalai, ieško ir mūsų žmonės“, – teigė jis.

REKLAMA

Tačiau A. Latakas užsiminė, kad medžiaga, kuria buvo užterštas vanduo, „nėra panaši į tas medžiagas, kurias galėtume matyti kasdieninėje veikloje“.

Anot jo, turima informacija rodo, jog teršalai į Žiemos įlanką atplaukė iš akvatorijos.

„Teršalai į Žiemos įlanką pagal pirminę informaciją įplaukė iš akvatorijos. Tai nėra teršalai, sugeneruoti pačioje žiemos įlankoje. Žinoma, viską dar reikia patikrinti ir išsiaiškinti galutinai, bet pirmas pranešimas buvo, kad teršalai į Žiemos įlanką pateko iš akvatorijos“, – sakė A. Latakas.

REKLAMA
REKLAMA

Naftos produktų dėmė uosto akvatorijoje buvo pastebėta sekmadienį apie 6 val. ryto. uosto direkcijos dispečeriai apie įvykį informavo atsakingas institucijas, nedelsiant buvo išsiųstas kateris „Zunda“, skirtas teršalams rinkti. Ties Žiemos įlanka buvo pastatyta 350 metrų bonų užtvarų, taip pat pasitelktas uosto direkcijos narų ir naftos surinkimo laivas „Naras“.

Sekmadienį dalis teršalų pasiekė ir Baltijos jūrą ties Melnrage. Į teršalų lokalizavimą jūroje įsijungė jungtinės aplinkosaugininkų, Karinių jūrų pajėgų štabo, Priešgaisrinės apsaugos tarnybos bei pasieniečių pajėgos.

Teršalų likvidavimo darbams buvo išsiųsti Karinių jūrų pajėgų laivas „Šakiai“, Karinių oro pajėgų sraigtasparnis laivams koordinuoti, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento kateriai, taip pat Klaipėdos jūrų uosto laivas „Mingė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų