REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pandemijos metu specialistai pabrėžia, kad svarbi ne tik galimybė išsitirti dėl įtarimo sergant koronavirusu, bet ir tyrimai siekiant išsiaiškinti, ar jau nebuvo prasirgta šia infekcija.

Pandemijos metu specialistai pabrėžia, kad svarbi ne tik galimybė išsitirti dėl įtarimo sergant koronavirusu, bet ir tyrimai siekiant išsiaiškinti, ar jau nebuvo prasirgta šia infekcija.

REKLAMA

Šalyje jau pradėtas seroepidemiologinis tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti, kokia populiacijos  dalis jau persirgo COVID-19 infekcija. 

Tuo metu Antakalnio poliklinikai praneša, kad jai irgi buvo suteikta teisė atlikti serologinius imunoglobulinų G (IgG) ir M (IgM) COVID-19 ligos tyrimus.

Ką rodo serologiniai IgG ir IgM COVID-19 ligos tyrimai?

Serologiniai testai nustato COVID-19 ligos IgM ir IgG klasės antikūnus, susidarančius susirgus ar persirgus minėta liga. IgM klasės antikūnai susidaro per keletą dienų nuo kontakto su infekuotoju, jų buvimas parodo ankstyvą infekcijos stadiją. 

IgG klasės antikūnai susidaro vėliau ir jie gali išlikti ilgesnį laiką (parodo tai ar pacientas turėjo sąlytį su infekcija).

REKLAMA
REKLAMA

Kam ir kada rekomenduojama atlikti tyrimą:

- jei jums buvo diagnozuota COVID-19 liga atliekant PGR testą (jei PGR testo atsakymas buvo teigimas, serologinis tyrimas turi būti atliekamas ne anksčiau nei po 14 dienų nuo teigiamo PGR);

REKLAMA

- jei manote, kad galėjote sirgti COVID-19 liga, ar turėjote kontaktą su sergančiu šia liga.

Rekomenduojama kreiptis tik praėjus saviizoliacijos laikotarpiui ir ne anksčiau kaip 3 savaitės po karščiavimo pabaigos.

*turėjote neaiškios kilmės karščiavimą.

Visais minėtais atvejais rekomenduojama atlikti serologinį tyrimą, galimam organizmo imuniniam atsakui šiai ligai nustatyti. 

Kaip elgtis, jei tyrimo rezultatas yra teigiamas:

Jei atlikus tyrimą gaunamas bent vienas teigimas rezultatas, dėl tolimesnio jūsų ištyrimo ir stebėjimo, nedelsiant kreipkitės į savo šeimos gydytoją. Informacija apie gautus teigiamus rezultatus, vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, perduodama Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui.

REKLAMA
REKLAMA

Registracijos tyrimui tvarka ir kaina:

Pacientai šiam tyrimui gali registruotis paskambinę į Antakalnio poliklinikoje registratūrą tel. 85 234 2515.

Tyrimui atlikti imamas kraujo mėginys iš venos.

Kaina 14,85 Eur, kraujo paėmimo procedūra 3,29 Eur.

Tyrimo atsakymai pacientams pateikiami www.antakpol.lt per 1–2 darbo dienas.

Tyrimas gali būti atliekamas tik pacientams, kurie nekarščiuoja. Taip pat tyrimas nebus atliekamas pacientams, kurie privalo laikytis saviizoliacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų