REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apskrityje sukčiai iš moters išviliojo beveik 50 tūkst. eurų.

Klaipėdos apskrityje sukčiai iš moters išviliojo beveik 50 tūkst. eurų.

REKLAMA

Policijos departamento duomenimis, rugpjūčio 5 d. 8 val. 18 min. Klaipėdos apskr. VPK gautas pranešimas, kad laikotarpiu nuo birželio 22 d. iki liepos 17 d. nepažįstami asmenys apgaulės būdu iš moters (g. 1952 m.) išviliojo 48 282 eurus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak Klaipėdos apskrities kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų, pastebima, kad toks sukčiavimo būdas pastaruoju metu populiarėja. Dažniausiai yra skambinama telefonu, kartais iš užsienyje registruotų numerių, ir siūloma investuoti į vertybinius popierius, ar kriptovaliutą.

Asmenims siūloma apsilankyti solidžiai atrodančiuose, bet fiktyviuose finansinių bendrovių puslapiuose, prašoma instaliuoti tam tikras programas, o tai padarius, sukčiai įgauna galimybę visiškai kontroliuoti nukentėjusiųjų kompiuterius. Prašoma į neva investicines sąskaitas pervesti vis didesnes sumas, o po kurio laiko sąskaitos užblokuojamos, žmonės patiria tūkstantinių nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA

Policija nuolat, įvairiomis priemonėmis, ragina gyventojus būti budriais ir atidžiais. Tokie sukčiai, pasak pareigūnų, dažniausiai pasižymi sugebėjimu psichologiškai paveikti nukentėjusįjį asmenį, todėl, sulaukus bent menkiausią įtarimą keliančio skambučio, patariama niekada neatskleisti nepažįstamiems asmenims savo anketinių ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, neskubėti vykdyti jų nurodymų ir visada tikslinti peršamą informaciją.

Įtariant kėslus sukčiauti, ar nukentėjus nuo sukčių, reikėtų visada pranešti policijai per www.epolicija.lt, arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų