REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės barai ir jų lankytojai išsigandę – po karantino į naktinio pasilinksminimo įstaigas pradėjo plūsti konfliktiškai nusiteikę, muštynes keliantys, agresiją į kairę ir dešinę spinduliuojantys asmenys. Barų savininkai įtaria, kad dalis jų – ir į tėvynę iš užsienio grįžę emigrantai.

Sostinės barai ir jų lankytojai išsigandę – po karantino į naktinio pasilinksminimo įstaigas pradėjo plūsti konfliktiškai nusiteikę, muštynes keliantys, agresiją į kairę ir dešinę spinduliuojantys asmenys. Barų savininkai įtaria, kad dalis jų – ir į tėvynę iš užsienio grįžę emigrantai.

REKLAMA

Ir esą, norint apsiginti nuo tokių, jokios vidinės kultūros nepuoselėjančių lankytojų, daugeliui naktinių Vilniaus įstaigų teko pasisamdyti ir papildomą apsaugą. Pasak kai kurių – tokios grėsmingos situacijos sostinės senamiesčio užeigose nebuvo jau visą dešimtmetį.

Pasak kai kurių šalies barų savininkų, deja, pasibaigus karantinui, panašu, kad konfliktiški tautiečiai taip atgal niekur ir nebeišvažiavo. Jie vis dažniau užsuka į sostinės barus, kuriuose glumina ir barų savininkus, darbuotojus ir jų lankytojus.  

REKLAMA
REKLAMA

„Po karantino labai pasijautė daugeliui barų, daugeliui vietų, terasų, kad padaugėjo piktų, neadekvačių žmonių, per daug pavartojusių alkoholio ir panašiai. Mes čia galvojam, nežinom priežasties, gali būti ir atvykę, nes jau matėm lėktuvuose, kas darosi, ir karantino viešbučiuose, ir panašiai“, – sako Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka.

REKLAMA

„Dabar yra padaugėję tokių žmonių, kurie, toks jausmas, kad jie pirmą kartą į barą pateko. Spragsėt, švilpaut, sakyt „Ė, seniuk, įpilk alaus". Nereiktų taip daryti, nes vis dėlto tas seniukas, kuris jus aptarnauja, yra žmogus, kuris dirba darbą“, – kalbėjo baro „Alchemikas“ vadovas Šarūnas Čėsna.

Pasak sostinėje įsikūrusio baro „Peronas“ savininko, agresyvūs asmenys į sostinės naktinius klubus ir restoranus ateina smarkiai apsvaigę nuo alkoholio, ne gerai praleisti laiko, bet, liaudiškai tariant, tiesiog „nusibaigti“. Kadangi būna smarkiai apsvaigę – kabinėjasi prie čia dirbančio personalo, kelia muštynes.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių vaizdų, vyras pasakoja, sostinės senamiestyje naktimis neteko regėti gerą dešimtmetį.  

„Maždaug grįžom atgal 10 metų su klientais, kurie nemoka elgtis, kurie triukšmauja, kurie nori parodyti savo kažkokią galią, jėgą, jokios kultūros. Nemoka net paprasto bokalo mandagiai išgerti“, – pasakojo Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas.

Pasak jo, norėdami apsaugoti savo lankytojus nuo grėsmę keliančių klientų, daugeliui barų ir naktinių klubų po karantino teko apsaugą padvigubinti. Tiesa, net ir tokie resursai, deja, apsaugo ne visada.  

„Vienam bare didelės muštynės buvo, gauja užpuolė baro darbuotojus, kurie tvarkėsi, ir yra nukentėję, o jie laukė teismo proceso. Yra kito baro apsauginį užpuola, kuris neįleidžia, tada užpuola, kitam bare darbuotojų palaukia, kurių neįleidžia. Palaukia tuos, tada duoda galvon ir jaučiasi labai gerai. Paskui pabėga. Nepagausi, neatsiminsi“, – vardijo R. Pranka.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak uostamiestyje apsaugininku dirbančio vyro, šiuo metu agresyvių susidūrimų, deja, daugėja ir čia.  

„Jie ir iš išorės atrodo truputį kitaip. Pagal kažkokius, tarkim, firminius ar, tarkim, kažkokios konkrečios firmos rūbus galima atspėti, iš kurios jie šalies atvykę. Atsipalaiduoja daug. Ten gal truputėlį užguiti ar yra psichologinių problemų, ar demonų, kuriuos jie čia išleidžia su išleidžiamais pinigais, kuriuos ten sunkiai uždirbo, o čia jie nori pasijusti, kad gali nupirkti bet ką“, – svarstė jėgos struktūrų atstovas Edgaras Bušma.

Tačiau bent jau sostinės policijos atstovai tikina, kad problemos nėra. Esą iškvietimų jie sulaukiantys tiek pat, kiek ir pernai – apie 20, 30 pagalbos šauksmų per parą savaitgaliais.  

REKLAMA

Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka situaciją komentauoja taip: „Viešosios tvarkos pažeidimai, gaunam pranešimų dėl fizinio skausmo sukėlimų, dėl nežymių sveikatos sutrikdymų, dažni pranešimai dėl pamestų daiktų, prarastų daiktų, pradedam ikiteisminius tyrimus dėl vagysčių.“   

Sostinės barų atstovai tikisi, kad policija į šią problemą vis dėlto sureaguos rimčiau. Pasak jų, net ir intensyvesnis naktinis patruliavimas galėtų minėtiems, į barus šiuo metu plūstantiems ereliams gerokai aplamdyti sparnus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų