REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso atvejų skaičius pasaulyje sparčiai artėja prie 18,5 milijono, o aukų – jau beveik 700 tūkstančių. Vis daugiau pasaulio valstybių įveda griežtesnius ribojimus gyventojams, siekiant suvaldyti vis dar nenuilstančią pandemiją.

Koronaviruso atvejų skaičius pasaulyje sparčiai artėja prie 18,5 milijono, o aukų – jau beveik 700 tūkstančių. Vis daugiau pasaulio valstybių įveda griežtesnius ribojimus gyventojams, siekiant suvaldyti vis dar nenuilstančią pandemiją.

REKLAMA

Jau anksčiau Jungtinės Karalystės valdžia sulaukė daug kritikos dėl nepakankamo koronaviruso testavimo šalyje. Testų ypač trūksta senelių globos namuose. Tačiau britų valdžia imasi situaciją taisyti ir kuo greičiau pasiekti tikslą atlikti bent po pusę milijonų testų per dieną.

Skelbiama, kad šalyje bus imta masiškai gaminti testus, galinčius rezultatą atskleisti jau po pusantros valandos. Tokius testus gamina dvi britų kompanijos, o vienos jų vadovas tikina, kad masinės jų gamybos galima tikėtis nuo rugsėjo. Esą per savaitę tikimasi pagaminti po milijoną testų.

„Tai – didelis žingsnis į priekį, nes galėsime patikrinti daugiau žmonių. Iki spalio pabaigos siekiame įgyvendinti tikslą atlikti pusę milijonų testų per dieną, o tokios technologijos padės mums tai pasiekti", – sako britų sveikatos ministras Mattas Hancokas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Prancūzijos Lilio mieste įsigaliojo nurodymas kaukes dėvėti ne tik uždarose patalpose, bet ir lauke – pėsčiųjų zonose ir parkuose. Taisyklių pažeidėjų laukia baudos nuo 135 eurų.

REKLAMA

Lilio gyventojai kaukes turės dėvėti net ir sportuodami lauke, o jas nusiimti galės nebent tik tuo atveju, jei norės parkuose paužkandžiauti.

„Nemanau, kad tai per griežtas žingsnis. Normalu dėvėti kaukes tiek uždarose patalpose, tiek lauke. Suprantu, kad kaukės nėra patogios, bet mes turime laikytis taisyklių, kad sustabdytume viruso plitimą", – kalbėjo prancūzė Maryse Lelievre.

O dėvėti kaukes skatins ir Pasaulio sveikatos organizacija, kuri šią savaitę kvies prisidėti prie jos organizuojamo iššūkio. Žmonės iš viso pasaulio galės siųsti nuotraukas ir rodyti, kaip jie saugosi nuo koronaviruso pandemijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaukė reiškia solidarumą. Norime skleisti žinią, kad kiekvienas prisidedame prie viruso plitimo stabdymo. Dėvėdami kaukes siunčiame svarbią žinią aplinkiniams, kad šioje situacijoje nesame vieni", – sako PSO vadovas Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tuo metu Australijos Viktorijos valstijoje imamasi dar griežtesnių koronaviruso suvaržymų. Valstijoje nuspręsta dislokuoti kariuomenę, kuri stebės, kaip gyventojai laikosi įvestos komendanto valandos ir judėjimo ribojimų. Pasirodo, kad net trečdalis žmonių, kurie turėjo sąlytį su užsikrėtusiais koronavirusu, nesilaiko prievolės izoliuotis ir palieka savo namus. Tai įsiutino vietos valdžią, todėl šiurkščiai taisykles pažeidę žmonės sulauks nuo tūkstančio iki dvylikos tūkstančių eurų siekiančios baudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„​​​​​​Nenorime to daryti, bet žmonės turi suprasti, kad jų veiksmai turi pasekmes. Jei nesielgsite teisingai, jums bus skirtos baudos arba būsite sulaikyti", – įspėjo Viktorijos valstijos premjeras Daniel Andrews.

O štai Meksikoje, kur koronaviruso atvejų ir aukų skaičius auga toliau, nuspręsta neleisti moksleiviams sugrįžti į klases, kai prasidės naujieji mokslo metai. Tačiau pamokos vis tiek vyks, tik jas transliuos didieji šalies televizijos kanalai. O vaikai, kurių namuose televizoriaus nėra, mokytis galės klausydamiesi radijo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų