REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį vyras į „Rimi“ parduotuvę Naujoje Vilnioje bandė patekti su karnavaline kauke vietoje medicininės. Po kilusių konfliktų su apsaugos darbuotoju teko įsikišti ir policijai. Atvykę pareigūnai vyrui paaiškino, kad tokia kaukė nėra tinkama, nes pilnai nedengia nosies ir burnos. Teigiama, kad vyras suprato savo kaltę, atsiprašė ir jam buvo skirtas įspėjimas.

Sekmadienį vyras į „Rimi“ parduotuvę Naujoje Vilnioje bandė patekti su karnavaline kauke vietoje medicininės. Po kilusių konfliktų su apsaugos darbuotoju teko įsikišti ir policijai. Atvykę pareigūnai vyrui paaiškino, kad tokia kaukė nėra tinkama, nes pilnai nedengia nosies ir burnos. Teigiama, kad vyras suprato savo kaltę, atsiprašė ir jam buvo skirtas įspėjimas.

REKLAMA

Prekybos tinklo „Rimi“ atstovė Renata Keršienė tv3.lt teigė, kad praėjusį savaitgalį nepavyko išvengti incidentų.

„Vienas incidentas buvo sekmadienį Naujoje Vilnioje. Vienas pirkėjas bandė gudrauti ir įrodyti, kad kaukė yra kaukė ir nesvarbu, kokia ji.

Jis buvo užsidengęs karnavaline, žaisline kauke, bet ne apsaugine. Už sveikatos politiką atsakingos institucijos suformulavo labai aiškiai, kad turi būti apsauginė priemonė, o ne tik kažkokia kaukė“, – pažymėjo R. Keršienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak atstovės, atitinkamai SAM nurodymų laikėsi parduotuvės darbuotojai ir apsaugos darbuotojai, todėl pirkėjas su tokia kauke nebuvo įleistas ir iškviesta policija.

REKLAMA

„Pirkėjas nebuvo įleistas į prekybos salę. Teko įsitraukti ir policijai“, – teigė R. Keršienė.

Sekmadienį su karnavaline kauke į prekybos tinklą „Rimi“ norėjusį patekti vyrą pasitiko apsaugos darbuotojas, kuris griežtai ragino išeiti lauk, arba įsigyti medicininę kaukę.

Apsaugos darbuotojas aiškino, kad tokia kaukė nėra tinkama, nes įstatymuose nurodyta, kad turi būti medicinos kaukė. Jaunas vyras nenorėjo klausyti apsaugos darbuotojo raginimų, aiškino, kad jo kaukė yra tinkama. Vyrui nepaklusus buvo iškviesta policija.

Policijos departamento atstovai tv3.lt nurodė, kad sekmadienį 15 val. 31 min. parduotuvės apsaugos darbuotojas pranešė, kad vyko konfliktas su vyru dėl kaukės nešiojimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Atvykus į įvykio vietą pasitiko apsaugos darbuotojas, kuris nurodė, kad į parduotuvę užėjo vyras gimęs 1980 metais, kuris buvo užsidėjęs kaukę, kuri dengia nosį, bet pilnai nedengia burnos.

Asmuo buvo įspėtas, kad tokia kaukė neatitinka nustatytų reikalavimų ir  veido kaukė turi pilnai degti nosį ir burną. Asmuo savo pažeidimą suprato ir atsiprašė“, – pranešė Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Pasak „Rimi“ atstovės, toks atvejis buvo vienas, o kiti pirkėjai buvo pakankamai sąmoningi ir drausmingi.

„Pirkėjai buvo pakankamai sąmoningi ir drausmingi. Didžiausias darbas, kurį reikėjo daryti mūsų darbuotojams ir apsaugos darbuotojams, atsakingiems už priežiūrą – tai priminti, kad užsidėtų kaukes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis jų geranoriškai užsidėdavo, kurie būdavo užmiršę užsidėti prieš ateidami.

Tie, kurie neturėjo kaukės, eidavo ir čia pat nusipirkdavo. Buvo keli atvejai, kai priminus apie būtinybę dėvėti kaukes pirkėjai išėjo iš parduotuvės“, – teigė R. Keršienė.

Kaip pranešė policijos atstovai, per savaitgalį policijos pareigūnai surašė 11 administracinių nusižengimų protokolų dėl kaukių nedėvėjimo.

Visiems kaukių nedėvėjusiems asmenims skirtos 250 eurų baudos, t. y. pusė minimalios baudos, kurią asmuo turi sumokėti per 15 kalendorinių dienų.

Savaitgalį 18 žmonių skirtos baudos dėl saviizoliacijos pažeidimų ir kaukių nedėvėjimo

Savaitgalį Lietuvoje 18-kai žmonių buvo skirtos baudos dėl saviizoliacijos pažeidimų ir apsauginių kaukių nedėvėjimo, BNS informavo Policijos departamentas. 

REKLAMA

„Patikslintais duomenimis, per savaitgalį buvo užfiksuota 18 pažeidimų: septyni dėl saviizoliacijos pažeidimų (pažeidimus užfiksavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai), 11 dėl kaukių nedėvėjimo, kuriuos užfiksavo policijos pareigūnai“, – BNS pranešė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė. 

Pasak R. Janavičiūtės, po vieną pažeidimą užfiksavo Zarasų ir Mažeikių policija, du pažeidimus fiksavo Panevėžio pareigūnai, septyni pažeidimai užfiksuoti sostinėje.

Devyni atvejai buvo fiksuoti prekybos centruose, du – viešajame transporte. 

Policijos atstovės teigimu, visiems kaukių nedėvėjusiems asmenims buvo skirta pusė minimalios baudos – 250 eurų, kurią reikia sumokėti per 15 dienų. 

REKLAMA

„Norime atkreipti dėmesį, kad Administracinių nusižengimų kodeksas šiuo atveju nenumato įspėjimo, tačiau pareigūnai pastebėję asmenį, kuris nedėvi kaukės, gali jį perspėti ir priminti apie būtinybę dėvėti kaukę“, – sakė R. Janavičiūtė. 

Viename iš Panevėžio prekybos centrų apsauginės kaukės nedėvėjusiam bei su apsaugos darbuotojais konfliktavusiam vyrui, policijos pareigūnai taip pat surašė administracinio nusižengimo protokolą ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. 

„Buvo vyras tiesiog konfliktiškai nusiteikęs, keikėsi. Nedėvėjo kaukės, nors buvo paprašyta dėvėti, apsauga, kai neišėjo susitvarkyti, iškvietė policijos pareigūnus. Atvykę policijos pareigūnai surašė du protokolus – už viešosios tvarkos pažeidimą ir kaukės nedėvėjimą“, – BNS sakė Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Rokas Pukinskas BNS sakė, kad pasieniečiai protokolus dėl saviizoliacijos pažeidimų surašo tuomet, kai tai padaryti nurodo pasienio punktuose budintys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai. 

„Už visą saviizoliacijos kontrolę pasienyje atsako Nacionalinis visuomenės sveikatos centras“, – sakė jis. 

Nuo šeštadienio privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse. Už šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų