REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Registrų centro problemos tęsiasi: e. sveikatos sistemos atkurti vis dar nepavyko

ministras žada, kad sistema bus sutvarkyta vėliausiai iki trečiadienio

Registrų centro specialistams kol kas nepavyko atkurti e. sveikatos sistemos, kurios veikla sutriko prieš savaitę, pirmadienį pranešė įmonės atstovai.

Registrų centro specialistams kol kas nepavyko atkurti e. sveikatos sistemos, kurios veikla sutriko prieš savaitę, pirmadienį pranešė įmonės atstovai.

REKLAMA

Registrų centro Informacinių technologijų centro vadovas Mantas Rameika sako, kad e.sveikatos duomenų bazė labai didelė, todėl procesas gali užtrukti kelias dienas.

„Registrų centro komanda dirbo visą savaitgalį, per naktį, deja, užstrigome paskutiniame žingsnyje, bandysime kreiptis į gamintoją pagalbos“, – LRT radijui sakė Registrų centro atstovas. 

„Kalbam apie dienas. Jeigu būtų  duomenų bazė mažesnė, būtų galima greičiau tai padaryti, bet dabar kiekvienas pajudinimas trunka dienomis“, – aiškino jis.

Tačiau M. Rameika įsitikinęs, kad „situaciją dar galima pataisyti, yra tik laiko klausimas“. 

„Turime atsargines kopijas ir manome, kad jos yra geros. Tiesiog atstatinėjant į produkcinę sistemą, lūžtame ties paskutiniu žingsniu“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Po Vilniuje vykusios liūties praėjusio pirmadienio vakarą trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to buvo sutrikusi daugelio įmonės valdomų sistemų veikla.

REKLAMA

Teisingumo ministras: vėliausiai iki trečiadienio e. sveikata bus atkurta  

Registrų centro specialistams e. sveikatos sistemą, kurios veikla sutriko prieš savaitę, pavyks atkurti vėliausiai iki trečiadienio, žada teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. 

„Šią savaitę e. sveikata turi būti paleista. Direktoriui uždavėme, kad ją paleisti vėliausiai iki trečiadienio. Gali būti, kad patys naujausi duomenys laikinai nebus šioje sistemoje, bet visos įstaigos juos turi savo serveriuose. (...) Iki trečiadienio e. sveikata veiks“, – pirmadienį po susitikimo su Registrų centro direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi žurnalistams Teisingumo ministerijoje sakė E. Jankevičius

„Tikiuosi, kad taip. Darome visas pastangas, kad trečiadienį ar dar anksčiau veiktų sistema“, – pridūrė Registrų centro direktoriaus Saulius Urbanavičius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų