REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 23 dieną premjeras Saulius Skvernelis švenčia gimtadienį – politikui suėjo 50 metų. Šią gimimo dieną jis tradiciškai mini atostogų metu ir greičiausiai su artimiausiais, atsiribojęs nuo viešumos. Premjeras S. Skvernelis anksčiau sakė vasarą planuojantis ilsėtis Lietuvoje, tačiau daugiau neatviravo.

Liepos 23 dieną premjeras Saulius Skvernelis švenčia gimtadienį – politikui suėjo 50 metų. Šią gimimo dieną jis tradiciškai mini atostogų metu ir greičiausiai su artimiausiais, atsiribojęs nuo viešumos. Premjeras S. Skvernelis anksčiau sakė vasarą planuojantis ilsėtis Lietuvoje, tačiau daugiau neatviravo.

REKLAMA

Ministro pirmininko bendražygiai atskleidė, kodėl dažniausiai apie viską kalbantys politikai per savo asmenines šventes nori nuo visko tiesiog pabėgti ir šią dieną pasilieka tik sau.

Karbauskis: „Kartais norisi nuo visko pabėgti nors vienai dienai“

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis praėjusiais metais taip pat minėjo 50-metį. Tą dieną politikas neatvyko į Seimo posėdį. Vėliau jis pasakė, kad gimtadienių nešvenčia.

R. Karbauskis pripažino, kad dar nespėjo pasveikinti premjero, bet sako tam turėsiantis dar laiko.

„Premjeras, kaip ir aš, nesureikšmina šių dalykų. Bet šventė svarbi ir, manau, kad kartu su visa šeima pasidžiaugs. Toks gražus jubiliejus“, – tv3.lt sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas nebuvo linkęs kalbėti, kur S. Skvernelis švenčia sukaktį. Jis pažymėjo, kad tokiomis progomis žmonės dažnai nenori viešumos, nenori apie tai kalbėti, kaip ir premjeras.

REKLAMA

„Kartais tiesiog norisi nuo visko pabėgti nors vienai dienai. Kad prie tavęs nors tą dieną niekas nesikabintų. Jei šiandien Saulius nepatirs kokio nors šmeižto, tai jam bus vienos dienos šventė“, – kalbėjo pašnekovas.

R. Karbauskis pripažino, kad asmeninių švenčių įspūdžiais nesinori dalintis, nes gali iš to pasityčioti.

„Kaip iš šalies atrodytų, kai tu švęstum kažką, kai tave dieną naktį pila purvu. Ir iš tavo šventės tyčiotųsi viešai, tai galiu garantuoti.

Mes, politikai, nuolat patiriame spaudimą, kuris susijęs ir su asmeniniais dalykais, ir su politika, ir su viskuo. Tai kasdienis žeminimas, puolimas per „Facebook“ ir viešą erdvę.

REKLAMA
REKLAMA

O dabar švęsti ką nors, nelieka nei moralinių, nei kitų dalykų. Mes tiesiog dirbame savo darbą ir atliekame savo pareigą. Mes tame gyvename 3,5 metų ir atitinkamai apie kokias šventes šnekėti“, – sakė R. Karbauskis.

Jis sako suprantantis šeimos narius ir kitus žmones, kurie nori sveikinti, kalba, kaip tai gražu: „Bet mumyse jau praktiškai kažkokio noro nebeliko.“

Kirkilas: Skvernelis tikrai nešvenčia

Buvęs premjeras Gediminas Kirkilas S. Skvernelį ryte pasveikino „Facebook“ ir asmenine žinute.

„Pasakiau, kad aš būdamas premjeru švenčiau 55-metį. Žinau, kad S. Skvernelis tikrai nešvenčia, jis tiesiog atostogauja“, – sakė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak pašnekovo, tokiose šventėse daugiausiai žmonių sveikina ne asmenį, o „pareigas“.

„Kai man tuomet buvo 55-eri metai, atvyko daug žmonių – ir partiečių, ir ne partiečių, ir merų. Ir Arvydas Sabonis sveikino, įteikė savo dydžio krepšinio marškinėlius su 55 numeriu.

Tą prisimenu gerai, o visa kita yra gan formalu ir ne visada autentiška. Ką padarysi, niekur nedingsi, esi viešas žmogus ir turi tai atlaikyti. Ar atidėsi, ar ne“, – sakė G. Kirkilas.

Buvęs premjeras S. Skverneliui pirmiausia linkėjo sveikatos: „Tas yra labai svarbu premjerui, nes darbas yra itin sudėtingas. Premjerui teko ir savo asmenines bėdas išgyventi, ką jis padarė – tai didvyriška ir sveikata yra svarbiausia.

REKLAMA

Antras punktas – linkiu laimės. Tai dažniausiai siejama su šeima ar kažkokiais pomėgiais. Bet premjerui, ypač esant pareigose tą patirti yra gana sudėtinga, bet vis tiek palinkėčiau.“

Butkevičius: tai apmąstymo laikas, kaip nueitas gyvenimo kelias

Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius jau paruošė sveikinimą S. Skverneliui ir ruošiasi artimiausiu metu jį išsiųsti.

„Telefonu dar nekalbėjau, bet sveikinimas tuoj bus išsiųstas“, – sakė A. Butkevičius.

Pasak buvusio premjero, apie 50 metų dažniausiai žmogus susimąsto apie savo gyvenimą ir jo tikslus.

„Toks gyvenimo dėsnis ir niekur nuo to nepabėgsi. Nei vienas nejaunėjam. Ateina tam tikras gyvenimo laikotarpis ir švenčiant 50-metį galbūt gali apmąstyti ir apgalvoti – kaip tas gyvenimo kelias yra nueitas, kokie yra pasiekimai, ar tavo tikslai yra įgyvendinti“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA

A. Butkevičius švenčiančiam premjerui linkėjo sveikatos, stiprybės ir kantrybės. Palinkėjo komandos, kuria būtų galima pasitikėti ir įgyvendinti kartu išsikeltus tikslus.

„Reikalingos idėjos, kurios sparčiai keičiasi kintant naujoms technologijoms, pritraukiant naujas investicijas ir konkuruojant net dirbtinio intelekto srityje. Visi tie iššūkiai yra didžiuliai ir linkėčiau, kad jei būtų įgyvendinti. Norint juos įgyvendinti, tai reikalinga ir šalia kompetentinga komanda“, – sakė A. Butkevičius.

Skvernelis praėjusiais metais turėjo sulaužyti tradiciją

Praėjusiais metais premjerui teko sulaužyti ilgametę tradiciją. Jam teko minėti savo gimtadienį stovint Seimo tribūnoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per jo gimimo dieną Seimas ėmėsi spręsti, ar S. Skvernelis gali toliau vadovauti atnaujintai Vyriausybei. Seimo nariai palaikė tolimesnį S. Skvernelio vadovavimą.

„Šiandien teko sulaužyti ilgametę tradiciją. Paprastai savo gimtadienį minėdavau atostogų metu, šįkart teko tai daryti stovint Seimo tribūnoje“, – praėjusiais metais savo „Facebook“ paskyroje rašė S. Skvernelis.

Jis taip pat palinkėjo visam Seimui bendro, konstruktyvaus darbo bei padėkojo už gimtadieninius sveikinimus.

S. Skvernelis gimė 1970 m. liepos 23 d. Kaune.

Premjeras atostogauja tris savaites

Naujienų portalas tv3.lt skelbė, kad ministras pirmininkas S. Skvernelis atostogauja tris savaites – nuo liepos 20 dienos iki rugpjūčio 7 dienos.

REKLAMA

„Šalyje esant ekstremaliajai situacijai, nuo liepos 20 d. iki liepos 26 d. premjerą pavaduoja finansų ministras Vilius Šapoka, o nuo liepos 27 d. iki rugpjūčio  7 d. Vyriausybės vadovą pavaduos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Tiek Vyriausybės vadovas, tiek sveikatos apsaugos ministras yra nuolat informuojami apie epidemiologinę padėtį šalyje, taip pat esant būtinybei yra pasirengę nutraukti atostogas“, – pabrėžiama Vyriausybės kanceliarijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų