REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors liepos mėnesio orai ir nedžiugino, panašu, kad šis savaitgalis atpirks viską. Sinoptikai sako, kad termometro stulpeliai kai kur pasieks ir 30 laipsnių šilumą.

Nors liepos mėnesio orai ir nedžiugino, panašu, kad šis savaitgalis atpirks viską. Sinoptikai sako, kad termometro stulpeliai kai kur pasieks ir 30 laipsnių šilumą.

REKLAMA

Europoje orus dabar lems nepaprastai išsiplėtusi aukšto slėgio sritis. Vienintelį cikloną ji nugrūdo Islandijos link, o savo apimtuose plotuose stengiasi nuslopinti lietaus debesis. Jų kai kur bus, bet mažai. Orus Lietuvoje ir jos apylinkėse lems atskiras aukštesnio slėgio centras, todėl orai visą savaitgalį bus ramūs, saulėti ir labai šilti. 

Dabar apie orus Lietuvoje. Penktadienį jie buvo saulėti ir ramūs, artimiausi lietaus debesys kybojo toli Baltarusijoje ir Lenkijoje. Dieną atsiradę nedideli kamuoliniai debesys šį vakarą tirps, nyks ir net neatėjus vidurnakčiui jų jau nebus. Tačiau kai kur gali likti aukštų plunksininių debesų. Nei iš vienų, nei iš kitų lietaus nebus. 

Šeštadienis rytas bus ramus gražus ir saulėtas, tokia pat bus ir diena. Vasariško lietaus debesų bus šalia Rygos įlankos, tačiau tikimybė, kad kuris nors jų prasiverš iki Biržų pilies yra labai menka. Lietuvoje lietaus nenumatoma. 

REKLAMA
REKLAMA

Kitaip tariant, rytoj numatomi puikūs lietuviško vidurvasario orai. Gražių baltų debesėlių danguje gali būti šviesiuoju paros metu, bet naktį vyraus visai ar beveik visai giedras dangus. Lietaus nebus nei naktį nei dieną, vėjas labai silpnas, dėl to nepastovios krypties. Paryčiais bus nuo 12 – 13 laipsnių šalies šiaurėje iki 14–15 pietuose, dieną bus nuo 26–27 laipsnių šalies šiaurėje iki 28–30 pietuose

REKLAMA

Per kitas dvi paras orai irgi bus labai šilti. Naktimis lietaus nebus. Dienomis vasariško lietaus su perkūnija galima tikėtis kai kur šalies rytuose, kitur, taip pat ir pajūryje jo nebus. Naktys šiltos – paryčiais oras atvės iki 14–16 ir 15–17 laipsnių, dienomis šils iki 27–29 laipsnių šilumos, tiktai prie pat jūros gali būti ne taip karšta. 

Ką gi, laukia tikrai puikus savaitgalis. Skubėkime pasinaudoti juo tinkamai, nes kitą savaitę, greičiausiai, trečiadienį, oro temperatūra smuks žemyn, dažnokai sulauksime ir lietaus. 

Tuo metu Romoje penktadienį palis, bus apie 27 laipsnius, Barselonoje oras šils iki 26. Gražūs orai bus Paryžiuje čia šils iki 28, Londone bus apie 24 laipsnius šilumos. Berlyne rytoj nei daug, nei mažai – 25 laipsniai, Varšuvoje saulėta ir 26. Į rytus nuo Baltijos gerokai šilčiau, o lietaus nebus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų