REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ilgo ramesnio laiko kasdien dažniausiai nustatant iki 10-ies naujų susirgimų koronavirusine infekcija Lietuvoje fiksuojamas COVID-19 protrūkis. Naujausiais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, iš viso per vakar nustatyta 21 naujų atvejų.

Po ilgo ramesnio laiko kasdien dažniausiai nustatant iki 10-ies naujų susirgimų koronavirusine infekcija Lietuvoje fiksuojamas COVID-19 protrūkis. Naujausiais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, iš viso per vakar nustatyta 21 naujų atvejų.

REKLAMA

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms skaičius siekia 1882, šiuo metu serga 209 asmenys. Per vakar dieną ištirta 3730 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol iš viso ištirta 465396 ėminių dėl įtariamo koronaviruso.

Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius išlieka toks pats – 79, sirgusiųjų koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių – 12.

1582 asmenys pasveiko, izoliacijoje 127 žmonės.

Iš viso nuo birželio 1 d. fiksuota 52 įvežtiniai atvejai.

Savivaldybės, kuriose šiuo metu nustatytas didžiausias sergamumas koronaviruso infekcija, dėl ko šią savaitę bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų: Vilniaus r., Anykščių r., Trakų r. ir Kretingos r.

REKLAMA
REKLAMA

5 atvejai įvežtiniai

Kaip informavo NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė, per vakar dieną oficialiai buvo patvirtinti nauji 7 atvejai. Taip pat sužinota apie 14 papildomų atvejų, kurie buvo nustatyti transporto įmonėje Kaune.

REKLAMA

Iš fiksuotų 7 atvejų 5 yra įvežtiniai. Po vieną vietinį atvejį registruota Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse, trys Vilniuje, du – Kaune.

„Klaipėdoje nustatytas įvežtinis atvejis iš Ukrainos, asmuo vėlgi yra tolimųjų reisų vairuotojas. Tad, panašu, kad tai tampa tam tikra problema, tą rodo statistiką. Jis liepos 4 d. grįžo iš Ukrainos ir liepos 12 d. pajutęs pirmuosius simptomus kreipėsi į Klaipėdos universitetinę ligoninę“, – komentavo R. Lingienė.

Pirminiais duomenimis, šiuo metu nustatyti 4 kontaktiniai didelės rizikos asmenys.

Antrasis atvejis taip pat įvežtinis, nustatytas Vilniaus apskrityje, grįžęs iš Ispanijos, jis izoliavosi, kontaktiniai asmenys nustatomi.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl vieno įvežtinio atvejo informaciją dar tikslina

Trečias atvejis irgi, įtariama, kad įvežtinis, bet informacija dar tikslinama.

„Asmuo 6 dieną grįžo Lenkijos, 7 d. pajuto simptomus, šeimos nariai taip pat izoliavosi. Taip pat yra nustatyta, kad šeimoje yra mažametis, kuris lanko lopšelį-darželį „Karuselė“.

Kadangi šiame darželyje birželio 25 d. buvo nustatytas susirgęs vaikas, buvo atliktas sąlytį turėjusių asmenų tyrimas, bet tyrimai buvo neigiami. Dabar organizuojamas visų šio darželio netiesioginį sąlytį turėjusių darbuotojų ištyrimas. Tik tada paaiškės, ar vietinis plitimas, ar įvežtinis“, – sakė NVSC atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas atvejis nustatytas Šalčininkų rajono gyventojui, jis liepos 11 d. pajuto būdingus simptomus, silpnumą, apetito stoką, buvo hospitalizuotas į Šalčininkų ligoninę ir liepos 14 d patvirtinta COVID-19 infekcija.

Nustatyta 16 didelį sąlytį turėję asmenys – 5 artimieji, 2 greitosios pagalbos medikai ir 9 Šalčininkų rajono ligoninės darbuotojai.

Kontaktą turėjusieji izoliuoti, bet užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Dar vienas, penktasis, atvejis – Marijampolės apskrities gyventojas, simptomus pajutęs liepos 10 d. Jis buvo pristatytas į Šakių ligoninę, kur buvo nustatyta COVID-19 liga. Kontaktinių asmenų dar nenustatyta, epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

REKLAMA

„Gali būti, kad jų ir nebus, jei medikai laikėsi tinkamų apsaugos priemonių ir asmuo su niekuo nebendravo buityje ir socialinėje aplinkoje“, – sakė specialiostė.

Per vakar dieną 16 naujų atvejų patvirtinta Kaune veikiančios transporto įmonės darbuotojams. Šie asmenys į Lietuvą yra atvykę iš Uzbekistano. Nustatyta, kad šioje įmonėje šiuo metu iš viso COVID-19 liga patvirtinta 18-likai asmenų. Šiuo metu įmonėje dirba Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai. Šiuo metu tiriama apie 200 šios įmonės darbuotojų. Turimais duomenimis, kontaktai yra žemos rizikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų