REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno įmonėje „Hegelmann Transporte“ užfiksavus Covid-19 protrūkį, sunerimo visi vežėjai. Asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas tvirtina, kad šis incidentas visam verslo sektoriui bus pamoka. Jo teigimu, vežėjai jau galvoja, ką daryti, kad analogiškos problemos nesikartotų. Vienas sprendimo būdų – darbuotojų testavimas.

Kauno įmonėje „Hegelmann Transporte“ užfiksavus Covid-19 protrūkį, sunerimo visi vežėjai. Asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas tvirtina, kad šis incidentas visam verslo sektoriui bus pamoka. Jo teigimu, vežėjai jau galvoja, ką daryti, kad analogiškos problemos nesikartotų. Vienas sprendimo būdų – darbuotojų testavimas.

REKLAMA

Antradienį Kauno įmonėje „Hegelmann Transporte“ registruotas koronaviruso protrūkis – infekcinė liga iš viso nustatyta 18 asmenų, kurie atvyko iš Uzbekistano.

Apie sergančius darbuotojus žinojo porą dienų

Vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas tvirtina, kad visos vežėjų įmonės laikosi saugumo rekomendacijų, tačiau įvykis Kaune parodo, kad darbuotojų saugumo užtikrinimas yra didelė problema.

R. Austinskas teigia antradienį bendravęs su „Hegelmann Transporte“ vadovybe ir išgirdęs, kad įmonė iki šiol ėmėsi visų saugumo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Mane tikrai patikino, kad yra imtasi visų priemonių, kaip ir buvo anksčiau – rankų dezinfekavimas, atskyrimas tų žmonių, kaukės, – visi tie dalykai yra daromi. Bet tas, ką mes dabar turime su šita įmone Kaune, tai faktai sako kitaip, kad yra didelė problema“, – tv3.lt kalbėjo R. Austinskas.

REKLAMA

Beje, pasak „Linavos“ prezidento, pirmadienį „Hegelmann Transporte“ jau žinojo apie keturis Covid-19 sergančius darbuotojus, tačiau per porą dienų skaičius išaugo iki 18.

R. Austinskas svarsto, kad darbuotojai Covid-19 parsivežė iš Uzbekistano, tačiau, anot asociacijos prezidento, atvykdami į šalį jie turėjo 14 dienų karantinuotis.

„Bet, kiek žinau, jie darėsi ir dabar daro“, – sakė R. Austinskas.

„Prievolė [karantinuotis] yra, mes jos maksimaliai laikomės. Yra susitarimas ir sakoma, jeigu žmogus atvažiavo arba grįžo iš reiso ir buvo ten, kur jam reikėtų karnatinuotis... Bet, jeigu jis jaučiasi gerai tuo momentu ir neturi temperatūros, mes jį išsiunčiame kitur. Bet šiuo momentu mes to nepadarėme, nes šiuo atveju tie žmonės aiškiai pradėjo sirgti“, – pridūrė R. Austinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Verslas nori testų

Anot vežėjų asociacijos vadovo, Covid-19 protrūkis Kauno įmonėje bus pamoka visiems vežėjams. 

„Manau, šitoje vietoje turėsime labai gerą pamoką ir labai greitai pasidarysime papildomai namų darbus, kad mes į tokias situacijas nepapultume daugiau“, – patikino „Linavos“ prezidentas.

„Tai labai sudėtingas dalykas. Bet, matyt, tame procese buvo aplaidumo ir turime tokį rezultatą. Tas aplaidumas nesakyčiau, kad yra visiškai be atsakomybės, neįvertinome rizikos iki galo, aš taip norėčiau pasakyti“, – kalbėjo R. Austinskas.

Jo teigimu, vežėjai jau seniai kalba apie darbuotojų testavimą, tačiau iki šiol neturėjo tokios galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes seniai kalbame apie testavimą. Matyt, dabar šitas dalykas jau prieinamesnis ir laisvesnis. Dar kartą kalbėsime, kokios sąlygos mums padaryti tą greitąjį testą ir žinoti atsakymą. Mes seniai kalbėjome apie galimybę pirkti, verslas buvo pasiruošęs pirkti, padaryti testą, pasitikrinti ir panašiai“, – teigė R. Austinskas.

Tačiau čia pat asociacijos prezidentas įžvelgia problemą, kad sergantys darbuotojai gali nežinoti, kad serga ir ligą platinti labai greitai, dar iki jiems atliekant testą.

Protrūkis Kaune

Portalas tv3.lt primena, kad antradienį Kauno įmonėje „Hegelmann Transporte“ registruotas koronaviruso protrūkis – infekcinė liga iš viso nustatyta 18 asmenų, kurie atvyko iš Uzbekistano.

REKLAMA

Apie du užsikrėtusius asmenis įmonė pranešė jau prieš porą dienų.

Anot ministerijos, pirminiais duomenimis, visi koronavirusu užsikrėtę asmenys liepos pradžioje atvyko įsidarbinti į tarptautinius pervežimus vykdančią įmonę.

Kaip teigia SAM, šiuo metu visi užsikrėtusieji yra izoliuoti. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai aiškinasi, ar užsikrėtę asmenys turėjo kontaktą su kitais asmenimis. NSVC darbuotojai taip pat atlieka kitus būtinus veiksmus ligos protrūkiui valdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų