REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
(nuotr. URM)

Antradienio rytą iš Vilniaus į JAV išlydėta pirmoji siunta su apsaugos priemonėmis, skirtomis kovai su koronavirusu.

4

Antradienio rytą iš Vilniaus į JAV išlydėta pirmoji siunta su apsaugos priemonėmis, skirtomis kovai su koronavirusu.

REKLAMA

„Tai yra solidarumo ir draugystės simbolinis gestas – iš Lietuvos siunčiamos priemonės kovai su COVID-19 pandemija į Pensilvaniją“, – BNS sakė užsienio reikalų viceministras Dalius Čekuolis.

Jis kartu su JAV ambasadoriumi Lietuvoje Robertu Gilchristu antradienį viename iš sostinės logistikos centrų netoli oro uosto iškilmingai išlydėjo pirmąją apsaugos veido skydelių siuntą. Ant jos užklijavo simbolinius lipdukus „Stronger together“ (Kartu – stipresni).

„Mūsų ryšiai su Pensilvanija yra istoriški, nes tai yra antra po Ilinojaus valstija, kuri turėjusi tiek daug lietuvių imigrantų. Yra gilūs ryšiai tarp Pensilvanijos nacionalinės gvardijos ir mūsų kariuomenės“, – teigė Lietuvos diplomatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirma medicinos apsaugos priemonių siunta bus transportuojama lėktuvais ir JAV pasieks liepos 20 dieną, didesnė dalis krovinio bus plukdoma vandens keliais ir adresatą pasieks mėnesio eigoje.

REKLAMA

„Tai reiškia daug mūsų ambasadai – amerikiečiams, kurie Lietuvoje dirba kasdien (...) Ši dovana JAV reiškia daug, tad ačiū Lietuvai“, – BNS sakė JAV ambasadorius.

Jis taip pat perskaitė Pensilvanijos gubernatoriaus padėką užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui.

„Lietuvos žmonių atsidavimas padėti šiuo kritiniu metu Pensilvanijai yra ypač vertinamas“, – kalbėjo R. Gilchristas.

Lietuvos Vyriausybė humanitarinei pagalbai JAV iš savo rezervo skyrė 100 tūkst. eurų. 

Už visus šiuos pinigus nupirkta 11,4 tūkst. vienetų bendrovės „Medienos era“ pagamintų apsauginių veido skydelių, 10,7 tūkst. „Interscalit“ pagamintų vienkartinių apsauginių chalatų ir 19,6 tūkst. vienetų „Intersurgical“ pagamintos įvairios plaučių įrangos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų