REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečiai nusprendė, kas užims pirmas 3 sąrašo vietas

Papildyta 17.27 val.

Naisiuose susirinkę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai nusprendė, kas juos ves į spalį vyksiančius rinkimus. Galutinis rinkiminis sąrašas paaiškės pirmadienį, tačiau valstiečiai nusprendė, kam bus skirtos pirmosios trys sąrašo vietos – premjerui Sauliui Skverneliui, partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui ir sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai.

Naisiuose susirinkę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai nusprendė, kas juos ves į spalį vyksiančius rinkimus. Galutinis rinkiminis sąrašas paaiškės pirmadienį, tačiau valstiečiai nusprendė, kam bus skirtos pirmosios trys sąrašo vietos – premjerui Sauliui Skverneliui, partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui ir sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai.

REKLAMA

„Dabar tik faktas yra tas, kad trys atstovai sąrašo, tai yra pirmas, antras, trečias yra jau nustatyti, jie patvirtinti taryboje. Pirmas yra Saulius Skvernelis, antras yra Ramūnas Karbauskis, trečias yra Aurelijus Veryga. Jie nebus reitinguojami“, - Naisiuose susirinkusiems žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, motyvai, kodėl šie politikai ves valstiečių sąrašą, yra žinomumas ir visuomenės palaikymas. Valstiečiai penktadienį ne tik reitingavo savo narius, bet ir nutraukė susitarimą su socialdarbiečiais dėl bendrų kandidatų per Seimo rinkimus kėlimo.

REKLAMA
REKLAMA

Partija pranešė, kad toks sprendimas priimtas „išsiskyrus nuomonėms balsuojant dėl esminių vertybinių, LVŽS programines nuostatas įgyvendinančių įstatymų priėmimo“.

REKLAMA

„LVŽS taryboje išreikštas susirūpinimas, kad po praėjusio tarybos posėdžio, kuriame buvo priimtas sprendimas kelti bendrus su koalicijos partneriais kandidatus, LSDDP frakcijos nariai neparėmė Seime LVŽS frakcijos balsuojant dėl esminių vertybinių klausimų, ypač tų, kurie susiję su sveikatos politika, alkoholio vartojimo mažinimo priemonėmis“, – partijos pranešime cituojamas jos R. Karbauskis.

„Mūsų programos įgyvendinimo laukiantiems bei mūsų politiką remiantiems žmonėms būtų sudėtinga paaiškinti, kodėl vieni ar kiti asmenys, viešai neremiantys mūsų vertybių ar net prieš jas balsuojantys, keliami kaip bendri kandidatai“, – teigia R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdarbiečiai baigiant pavasario sesiją vieninteliai iš valdančiųjų palaikė siūlymą liberalizuoti alkoholio vartojimą – paplūdimių kavinėse leista pardavinėti silpną alkoholį. 

Anot valstiečių pranešimo, lieka galioti sprendimas kartu su partija „Gerovės Lietuva“ kandidatu į Seimą iškelti šios partijos lyderį Naglį Puteikį, su „valstiečiais“ į Seimo rinkimus eis ir socialdarbiečių frakcijos nariai Antanas Vinkus bei Rimantė Šalaševičiūtė.

Skvernelis agituos už socialdarbiečių ministrus

„Tai dar reitingavimo rezultatų nėra“, – atsakė S. Skvernelis, paklaustas, ar sutinka vesti valstiečius Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš valstiečių tarybos posėdį S. Skvernelis tikino, kad tai, ar jis ves rinkiminį sąrašą, priklausys nuo to, kokia komanda eis į rinkimus. Premjeras vylėsi, kad reitingavimas suformuos darbingą ir veiksmingą sąrašą.

S. Skvernelis teigė nemanantis, kad valstiečių sprendimas su socialdarbiečiais nekelti bendrų kandidatų vienmandatėse apygardose kelia įtampą.

„Nedaryčiau čia jokios problemos, takoskyros jokios nėra“, – teigė S. Skvernelis.

Jis teigė viešai agituos žmones balsuoti už tuos soacialdarbiečių kandidatus, kurie dirbo jo vadovaujamame ministrų kabinete.

S. Skvernelio nuomone, pagrindiniai valstiečių konkurentai rinkimuose bus Gintauto Palucko vadovaujama Lietuvos socialdemokratų partija, socialdarbiečiai, Darbo partija.

REKLAMA

„Visi, kurie bando pretenduoti į centro, centro-kairės rinkėjus. Bet, aš manau, kad tai yra konkurentai rinkimuose, bet tai yra potencialūs partneriai sudaryti Vyriausybę ir koaliciją“, – sakė S. Skvernelis.

Prieš tarybos posėdį S. Skvernelis teigė, kad valstiečių taryba, reitinguodama rinkiminį sąrašą, turėtų atsižvelgti į politikų nuveiktus darbus.

„Turėtų vertinti tų žmonių indėlį, darbą Lietuvos valstybei. Ypatingai tie, kurie parodė konkrečiais darbais, yra išbandyti įvairiose krizėse, turintys atsakomybę, turintys patirtį. Tokių reikėtų, kad tam sąraše būtų kuo daugiau žmonių“, – kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis tiki, kad valstiečių sąrašas bus stiprus ir patikimas, o rinkėjai valstiečiams suteiks šansą dar ketverius metus valdyti šalį.

REKLAMA

„Jei bus leista, o tai nuspręs tik Lietuvos žmonės, tęsti darbus, galbūt ištaisyti klaidas, kurios buvo padarytos, tą norėtųsi daryti su tvirta komanda, nesvyruojančia, turinčia patirtį. Daugelį problemų, kurias patyrėme, tai tos patirties daugeliui frakcijos narių ir mums pritrūko“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras neatskleidė, kokį valstiečių rinkiminio sąrašo penketuką įsivaizduoja, tačiau tikino, kad norėtų sąrašo viršūnėje matyti tuos politikus, kurie priėmė nepopuliarius, bet reikalingus sprendimus, kuriems valstybė ir jos interesas yra pirmoje vietoje.

„Ar jie bus sąraše aukščiau ar žemiau, tai nuspręs taryba“, – sakė premjeras.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungos taryba penktadienį Šiaulių rajone, Naisiuose, reitinguoja kandidatų į Seimą sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reitingavimo rezultatai bus paskelbti pirmadienį, kai juos patvirtins LVŽS valdyba, pranešė partijos atstovai.

Per praėjusį tarybos posėdį birželio pradžioje pranešta, kad nepartinis premjeras Saulius Skvernelis į Seimą vėl kandidatuos LVŽS sąraše. Jame taip pat turėtų būti nepartinių buvusio vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno, Vyriausybės kancleris Algirdo Stončaičio pavardės.

LVŽS tarybą šiuo metu sudaro 88 nariai: Seimo nariai, merai, skyrių pirmininkai ir valdybos nariai.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų