REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulėtos atostogos Bulgarijoje apkarto šimtams lietuvių, nes išgirdę, kad nuo šiandienos grįžus į Lietuvą privaloma 14 dienų saviizoliacija, atostogaujantys tautiečiai prabilo apie nuotaikas ir netgi sugadintas atostogas. Kai kurie turistai jaudinasi ir dėl skrydžių namo, baiminasi, ar šie iš viso įvyks.

Saulėtos atostogos Bulgarijoje apkarto šimtams lietuvių, nes išgirdę, kad nuo šiandienos grįžus į Lietuvą privaloma 14 dienų saviizoliacija, atostogaujantys tautiečiai prabilo apie nuotaikas ir netgi sugadintas atostogas. Kai kurie turistai jaudinasi ir dėl skrydžių namo, baiminasi, ar šie iš viso įvyks.

REKLAMA

Kelionių organizatoriai turistus ramina, kad visi Bulgarijoje atostogaujantys lietuviai pagal numatytus skrydžių grafikus bus pargabenti atgal. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ragina gyventojus susilaikyti nuo kelionių į užsienį, esą rizika parsivežti namo koronavirusą kasdien vis didėja.

Šilta jūra, saulėta pakrantė ir atsipalaidavę turistai – tokiais vaizdais iš Bulgarijos dalijasi ten su šeimyna atostogaujanti Kristina. Moteris su šeima į Bulgariją išskrido liepos antrą dieną, kelionę įsigijo dar šių metų pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kristinos, kelionių organizatorius garantavo, kad Bulgarijoje ramu ir izoliuotis grįžus iš kelionės, tikrai nereikės. Tačiau kaip perkūnas iš giedro dangaus dar vakar lietuvius viešbutyje pasiekė žinia ne tik apie atšaukiamus skrydžius į Bulgariją, bet ir privalomą saviizoliaciją sugrįžus.

REKLAMA

„Čia tame viešbutyje labai daug lietuvių, tai vakar buvo jau tokia panika. Niekas nežino, čia visi telefonais skambinosi. Aišku, nemaloni situacija. Aš sakau, kaip bandomosios žiurkės, atvėrė vartus ir vėl uždaro mus“, – sako turistė Kristina Vaitekūnienė.

Pasak Kristinos, kai kuriems lietuviams atostogos tikrai sugadintos, mat dar būdami Bulgarijoje tautiečiai bando prasitęsti atostogas Lietuvoje, kiti jau ima ir biuletenius.

„Aš turėjau, vyrui pratęsė atostogas. Dauguma čia irgi visi tęsiasi, kas biuletenius imsis, kas atostogas dar iš kažkur ieškosis. Labai nemaloni situacija pasidarė“, – pasakoja K. Vaitekūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šiandien vakare iš Bulgarijos su šeima ketinanti parskristi Rūta sako, kad nuotaikos prastos, mat grįžus teks stabdyti visus darbus ir sėdėti namuose.

„Nepasakyčiau, kad labai gerai. Tiesiog leido išskristi, pasakė, kad viskas saugu, o dabar viską sustabdė, net nežinau, kaip bus toliau. Čia Bulgarijoje tikrai nėra sergančių, čia ypač šitame Saulėtame krante nėra nei vieno atvejo“, – teigia turistė Rūta Vainikaitienė.

Kaip tik vakar vakare su šeimyna iš Bulgarijos parskridusi Alina džiaugiasi, kad jie dar spėjo grįžti, mat privaloma saviizoliacija įsigalioja nuo šiandien. Tačiau moteris vis tiek žada laikytis socialinio atstumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiek įmanoma, tiek pasilaikysime rekomendacijų, pabūsime su kauke. Namuose irgi yra kiti šeimos nariai, per atstumą susibendrausime, nebus problemų“, – kalbėjo turistė Alina Vizbarė.

Tiesa, kelionių organizatoriai informaciją apie tai, kad lietuviai, grįžę iš atostogų Bulgarijoje ir Rumunijoje turės privalomai izoliuotis, gavo tik vakar anksti rytą. O ministro įsakymas, kuriuo privaloma 14 dienų saviizoliacija, pasirašytas jau pavakare.

Iš viso skaičiuojama, kad šiuo metu Bulgarijoje ilsisi apie tūkstantis lietuvių. Kelionių organizatorius ,,Tez Tour“ tikina, kad jų turistų saulėtuose Bulgarijos kurortuose yra apie 400. Visi jie, pasibaigus kelionių datoms, bus parskraidinami atgal į Lietuvą pagal numatytą skrydžių grafiką.

REKLAMA

„Bulgarijoje lietuviai dabar ilsisi, jiems ten tikrai geras oras, jie nejaučia kažkokio diskomforto. Aišku, mes informavome visus keliautojus, kurie ten ilsisi, kad jiems bus privaloma saviizoliacija grįžus į Lietuvą, jie tam turi būti pasiruošę“, – sako ,,Tez Tour“ rinkodaros vadovė Inga Aukštuolytė.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia, kad Bulgarijoje, Rumunijoje ir Kroatijoje epidemiologinė situacija sparčiai blogėja. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Bulgarijoje 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkstančių gyventojų siekė kone 28 atvejus, Rumunijoje – beveik 26, o Kroatijoje –  22.

REKLAMA

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ragina tautiečius susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, mat šiuo metu pasigauti koronavirusą, kai visuomenė yra atsipalaidavusi, yra kur kas lengviau nei per karantiną.

„Yra išvykę lietuvių į Bulgariją, mano žiniomis, jų yra apie 1000, tai tie asmenys išvykdami į šalį neįvertino ir negalėjo žinoti, kad jiems bus ne tik nelengva parvykti, bet ir dar izoliuotis 14 dienų. Pasekmes tokios kelionės gali turėti labai neigiamas“, – pasakoja Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Turistai, kurių kelionės į Bulgariją atšauktos nuo šiandienos iki liepos 31 dienos, dar turi galimybę pasikeisti kelialapius į Graikiją. Kelionių organizatorius ,,Novaturas“ siūlo lietuviams keisti kelialapius į Graikijos salas – Rodą ar Kretą arba galimybę atostogauti Lietuvoje bei Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu žmogus dabar negalėjo dėl pandemijos išvykti, jisai turi visus pasirinkimus: pasikeisti kelionės kryptį, ją perkelti vėlesniam laikui, pakeisti apskritai į Lietuvos produktą. Žinoma, visada yra variantas pakeisti į kelionių kuponą, kuris galioja metus laiko ir per tiek laiko priimti sprendimą“, – teigia ,,Novaturas“ atstovė Dovilė Zapkutė.

Pasak ,,Tez Tour“ šimtas lietuvių jau suskubo pasikeisti atostogas Bulgarijoje į poilsį Graikijos Peloponeso pusiasalyje.

„Vertindami įsigytų kelionių kainą, teikiame alternatyvas, kad žmonėms nereikėtų primokėti ir keičiame už tą pačią kainą. Parenkame viešbučio alternatyvą, kad būtų panašaus lygio ir panašios kategorijos viešbutis“, – kalbėjo I. Aukštuolytė.

REKLAMA

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras perspėja, kad lėktuvai ir oro uostai yra vienos rizikingiausių vietų koronavirusui plisti. Dėl to keliautojų primygtinai reikalaujama dėvėti kaukes, naudotis dezinfekciniu skysčiu. Maža to, netgi atsisakyti kelionių.

„Iš tikrųjų labai gerai apsvarstyti, ar negalima tos kelionės atidėti. Jei įmanoma atidėti, siūlau palikti ją geresniems laikams. Nes beveik iš bet kur grįžus galime parsivežti nemalonią dovanėlę. Rizika užsikrėsti būnant užsienyje išlieka“, – sako R. Lingienė.

Iš viso nuo birželio mėnesio pradžios iki dabar Lietuvoje buvo užfiksuoti 42 įvežtiniai koronaviruso atvejai. Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, didžioji dalis žmonių, atvykusių iš užsienio, vengia socialinių kontaktų, nesilanko masinio susibūrimo vietų. Tačiau rizika iš užsienio atsivežti koronavirusą didėja sulig kiekviena diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų