REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Priėmimo skyrius

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi neva amoraliu gydytojo elgesiu pasipiktinęs šiaulietis, kuris pasakojo, kaip kamuojamas didžiulių skausmų atvykęs Respublikinę Šiaulių ligoninę tiesiog buvo išvarytas lauk. Gydymo įstaiga gi turi visai kitą versiją.

3

Į naujienų portalą tv3.lt kreipėsi neva amoraliu gydytojo elgesiu pasipiktinęs šiaulietis, kuris pasakojo, kaip kamuojamas didžiulių skausmų atvykęs Respublikinę Šiaulių ligoninę tiesiog buvo išvarytas lauk. Gydymo įstaiga gi turi visai kitą versiją.

REKLAMA

36-erių Tadas Paliulionis pasakojo ką tik, liepos 8 d., pirmą valandą nakties atvykęs į Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo skyrių tikėdamasis sulaukti pagalbos. 

„Man buvo labai silpna, labai skaudėjo ranką ir koją, nes prie mėnesį Šveicarijoje buvo atlikta odos persodinimo operacija. Turiu kraujuojančią žaizdą“, – kalbėjo jis.

Kaip sakė Tadas, jam atvykus buvo padarytas kraujo tyrimas, tačiau jis buvo šokiruotas, kai atėjęs gydytojas pasakė, kad vyras apsimetinėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis sako, tu apsimetinėji, kad skauda ir sakė: „Dink iš ligoninės“. Sakau, kad man reikia pagalbos ir niekur nedingsiu. Išsikviečiau policiją, jie patikrino mano girtumą, buvau blaivas, tą gali paliudyti ir mano mama“, – sakė šiaulietis.

REKLAMA

Teko namie kviestis greitąją

Vyras pasakojo, kad toliau teko grįžti į namus ir kviestis greitąją.

„Jie man padėjo, suleido nuskausminamųjų ir viskas buvo gerai. Tačiau pirmąkart susidūriau su tokiu amoraliu budėjusio gydytojo elgesiu. Pažadinau gal jį iš miegų, toks piktas buvo.

Aš vos stovėjau ant kojų, seselė sakė neiti, aš kateterį išsitraukiau iš rankos, pasipylė kraujas, bet sakiau, kad tikrai nenoriu eiti pas tokį gydytoją“, – apmaudo neslėpė Tadas.

Per dvi šalis – Lietuvą ir Šveicariją – gyvenantis ir dirbantis šiaulietis sakė, kad ir anksčiau yra kreipęsis į šią įstaigą, leidosi vaistus, tačiau vizitai buvo puikūs.  

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninė: pacientas pats atsisakė bendradarbiauti

Paprašyta pakomentuoti situacija Respublikinė Šiaulių ligoninė patvirtino, kad toks pacientas kreipėsi į įstaigą pagalbos, tačiau pateikė kiek kitokią įvykio išaiškinimą.

Skyriuje budėjusio gydytojo teigimu, atvykusiam pagalbos vyrui budintis bendrosios praktikos slaugytojas atliko pirminį būklės įvertinimą iki gydytojo apžiūros. 

„Įvertinti gyvybiniai parametrai, paimti kraujo tyrimai. Pokalbio su pacientu metu pacientas skundėsi skausmu. Paprašius sukonkretinti skausmo vietą, vienu metu pacientas nurodė dešinę ranką ir/ar koją, kitu metu teigė negalintis nurodyti skausmo vietos. Pacientas teigė, kad skausmai vargina apie savaitę laiko. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus paciento apie kreipimosi priežastį, kuo pakito būklė per praėjusią savaitę, pacientas pradėjo kalbėti agresyviai. Pradėjo teigti, kad atsisakoma teikti pagalbą. Pacientas kelis kartus skambino policijos pareigūnams, siekdamas jų pagalbos, dėl skubiosios pagalbos-priėmimo skyriuje tariamo pagalbos teikimo atsisakymo. Siekiant pakartotinai aptarti kreipimosi priežastį bei pagalbos poreikį, pacientas atsisakė kalbėti“, – situaciją komentavo gydytojas.

Pilnos apžiūros atlikti jis teigia negalėjęs, nes be paciento bendradarbiavimo pilna apžiūra negalima. 

„Remiantis pirminio paciento įvertinimo metu nustatytais gyvybiniais parametrais, pokalbiu su pacientu bei paciento dalinės apžiūros (pacientas parodė gyjančius odos lopus ant kojos ir rankos), kraujo tyrimų duomenimis (tyrimai normos ribose), negalint objektyvizuoti nei tikslios skausmo lokalizacijos, pobūdžio ar intensyvumo, skubiosios pagalbos indikacijų nenustatyta. 

REKLAMA

Nepaisant to, su pacientu pakartotinai siekta bendradarbiauti ir teikti pagalbą, tačiau pacientas to atsisakė. Vertinant tik dalinę situacijos informaciją, pacientui pateiktos tik bendrinės rekomendacijos dėl tolimesnės paciento klinikinės situacijos taktikos“, – teigiama portalui atsiųstame atsakyme.

Taip pat priduriama, kad reaguojant į paciento išsakytus nusiskundimus bei gydytojo pateiktą paaiškinimą, sudaryta komisija atvejo objektyviam įvertinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų