REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per vakar parą registruota 10 naujų COVID-19 ligos atvejų. 2 iš jų – Klaipėdos apskrityje, likusieji – Vilniaus apskrityje. Atvejai įvežtiniai arba susiję su jau žinomais židiniais.

Per vakar parą registruota 10 naujų COVID-19 ligos atvejų. 2 iš jų – Klaipėdos apskrityje, likusieji – Vilniaus apskrityje. Atvejai įvežtiniai arba susiję su jau žinomais židiniais.

REKLAMA

Du atvejai registruoti Klaipėdos apskrityje yra įvežtiniai iš Čekijos. Asmenys 2020 m. liepos 3 d. grįžo iš Čekijos per Suvalkų pasienio postą automobiliu. Liepos 5 d. atsirado simptomai, o liepos 6 d. atliktas tyrimas ir nustatyta COVID-19 liga. Vienas iš susirgusiųjų liepos 4 d. lankėsi pas gimines Vilkaviškyje, kur nustatyti 8 kontaktiniai asmenys ir vienuolyne kontaktavo su kunigu, kuris šiuo metu izoliuotas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Sąlytį galėjo turėti ir parapijiečiai. Kitas susirgusysis liepos 6 d. lankėsi Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje apie 18 val. mišiose. Šiuo metu nustatyta apie 10 sąlytį turėjusių asmenų. Vienas iš susirgusiųjų 2020 m. liepos 6 d. hospitalizuotas VšĮ Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dėl pasireiškusių simptomų.

REKLAMA
REKLAMA

Trys atvejai nustatyti Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės pacientams. Nuo gegužės mėn. šioje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje registruoti 8 atvejai, iš jų 4 pacientai. Šiuo metu identifikuota virš 100 sąlytį turėjusių asmenų. Atlikta patalpų dezinfekcija, suformuotos personalo pamainos darbui su sąlytį turėjusiais ir neturėjusiais asmenimis. Sąlytį su ligoninės personalu socialinėje aplinkoje turėję asmenys izoliuoti.

REKLAMA

Trys vienos įmonės darbuotojai, susiję su šeiminiu protrūkiu. Protrūkis galimai galėjo prasidėti, nes vienas šeimos narys dirba transporto įmonėje, į kurią atvyksta asmenys iš užsienio, daugiausiai – iš Baltarusijos. Iš viso įmonėje registruoti 6 atvejai. Darbovietėje sąlytį turėjo 8 asmenys. Pagal Rekvizitai.lt duomenis, įmonėje dirba 22 asmenys. Socialinėje aplinkoje sąlytį turėjo 10 asmenų. Kiti du atvejai – tai įmonės darbuotojų artimi asmenys.

Iki liepos 8 d. koronavirusas iš viso buvo nustatytas 1854 žmogui, tebeserga 212 asmenų, 1552 – pasveiko, 120 žmonių yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 39 įvežtiniai atvejai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų