REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusią parą šalyje paskendo du vyriškiai – vienas vyras ištrauktas iš Šešupės upės, kitas – iš Rokiškio centre esančio tvenkinio.

Per praėjusią parą šalyje paskendo du vyriškiai – vienas vyras ištrauktas iš Šešupės upės, kitas – iš Rokiškio centre esančio tvenkinio.

REKLAMA

O štai prie sostinės Žaliųjų ežerų budintys gelbėtojai sako, kad jiems skaudžių nelaimių kol kas šį sezoną išvengti pavyko, tačiau neslepia – darbo daug, mat iš paplūdimio kasdien tenka baidyti girtus ir atsivėsinti vandenyje panorusius poilsiautojus.

Dvi nelaimės

Vienas skenduolis ankstų rytą rastas Kalvarijoje, Šešupės upėje, 2 metrai nuo kranto. O taip pat vakar prieš vidurdienį paskendusio vyro lavonas rastas Rokiškyje, Ąžuolų gatvėje esančiame tvenkinyje.

Įsibėgėjus vasarai, Žaliuosius ežerus sostinėje prižiūrintys gelbėtojai sako, kad šiemet čia skaudžių nelaimių išvengta, tačiau vienas atvejis prieš porą dienų vos nesibaigė tragedija.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog moterį sutraukė mėšlungis. Nuo kranto žmonės pradėjo šaukt, kad pagalbos reikia, tad sureagavom ir padėjom jai. – O toli buvo nuplaukus? – Ne, netoli, bet vis tiek žmogus buvo išsigandęs“, – pasakojo gelbėtojas Rolandas Kilius.

REKLAMA

Gelbėtojai pataria – jei vandenyje netikėtai sutraukia mėšlungis svarbiausia elgtis ramiai ir nepanikuoti. Geriausia apsisukti ant nugaros, ramiai kviestis pagalbos ir jos belaukiant plūduriuoti arba, jei išeina, rankomis irtis arčiau kranto.

Pasak prie Žaliųjų ežerų dirbančių gelbėtojų didžiausią pavojų sau vandenyje kelia nuo alkoholio apsvaigę žmonės. Kone kasdien apsvaigusius poilsiautojus jiems tenka maldyti ir dažnu atveju paprasčiausiai iš paplūdimio išvaryti.

„Neblaivus ne taip orientuojasi aplinkoje, jeigu ten turi širdies problemų, tai gali ir su širdimi, jeigu didelis kontrastas būna tarp saulės ore jei karšta, vandeny, vis tiek daug vėsiau, nu ir neadekvačiai elgiasi vandenyje žmogus“, – pabrėžė R. Kilius.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie šią saulėtą dieną kalbinti poilsiautojai pasakoja, kad, deja, patirti skendimo siaubą teko, tačiau po tokios pamokos vandenyje esą išmoko elgtis gerokai atsargiau.

Šią vasarą vanduo pasiglemžė 24 gyvybes. Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį šalies vandens telkiniuose nuskendo 32 žmonės, iš jų – 5 nepilnamečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų