REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriai kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Kauno apygardos valdybos pareigūnais po atlikto patikrinimo Jonavoje išaiškino prekybininkus, kurie mėsą išnuomotose patalpose tvarkė nelegaliai, neturėdami tam reikiamo VMVT leidimo. Be to, čia iš tiesų veikė ne viena, o dvi įmonės, užsiimančios tokia pat veikla, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriai kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Kauno apygardos valdybos pareigūnais po atlikto patikrinimo Jonavoje išaiškino prekybininkus, kurie mėsą išnuomotose patalpose tvarkė nelegaliai, neturėdami tam reikiamo VMVT leidimo. Be to, čia iš tiesų veikė ne viena, o dvi įmonės, užsiimančios tokia pat veikla, rašoma pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA

„Skirdami sustiprintą dėmesį kovai su šešėliniu verslu, aktyviai bendradarbiaujame su kitomis valstybės kontrolės institucijomis ir iš tiesų bendros pareigūnų pastangos duoda reikšmingų rezultatų. Mėsos ir jos gaminių gamybos bei prekybos sektorius šiais metais išlieka viena iš prioritetinių VMVT kontrolės sričių kovojant su šešėlinio verslo apraiškomis. Mūsų siekis – kad nesaugūs ir nekokybiški produktai į rinką nepatektų ir nepasiektų vartotojų“, – komentavo VMVT direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius.

Jonavoje vykdyto patikrinimo metu nustatyta, kad atvėsinta mėsa, jos gaminiai ir subproduktai buvo laikomi antisanitarinėmis sąlygomis, netvarkingose ir nešvariose patalpose, kuriose aptikta ir pašalinių daiktų, nesilaikyta temperatūrinių režimų. Patikrinus mėsai ir jos gaminiams gabenti naudotą transporto priemonę nustatyta daug higienos pažeidimų: joje nebuvo šaldymo įrangos, mėsa ir jos gaminiai bei subproduktai buvo kraunami itin aukštoje temperatūroje, kartu vežioti ir pašaliniai daiktai.

REKLAMA
REKLAMA

Sandėliavimo patalpose rasta atvėsintos mėsos, kurios bendras svoris siekia 784 kg ir priskaičiuota 241 kg mėsos gaminių, kurių atsekamumo nustatyti nebuvo galima. Taip pat aptikta ir 60 kg sūdytų lašinių bei 8 kg skirtingų rūšių prieskonių be ženklinimo etikečių.  

REKLAMA

Patalpoje esančioje šaldymo kameroje, greta tinkamo galiojimo mėsos gaminių ir atvėsintos mėsos, buvo laikoma ir 250 kg pasibaigusio galiojimo termino produktų, kurie neva skirti utilizuoti. Mėsos gaminiai, atvėsinta paukštiena, kiauliena bei šalutiniai gyvūniniai produktai laikyti neatskirti vieni nuo kitų, dėl to inspektoriai nustatė didelę kryžminės taršos tikimybę. Įmonės nebuvo įdiegusios savikontrolės sistemų, be to, neturėjo priemonių paviršiams ir darbuotojų rankoms dezinfekuoti.

VMVT Kauno departamento sprendimu įmonių nelegaliai vykdyta veikla uždrausta, o nesaugius mėsos produktus (daugiau kaip 1 toną) nurodyta sunaikinti specializuotose įmonėse. Šis tyrimas tęsiamas, jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų