REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik prieš metus Biržų rajone, Vabalninke, savo bute rastas žiauriai sumuštas neįgalus vyras. Jis buvo skubiai pristatytas į ligoninę, kur iškart paniro į komą. Vis dėlto, po dviejų parų nukentėjusysis mirė.

Beveik prieš metus Biržų rajone, Vabalninke, savo bute rastas žiauriai sumuštas neįgalus vyras. Jis buvo skubiai pristatytas į ligoninę, kur iškart paniro į komą. Vis dėlto, po dviejų parų nukentėjusysis mirė.

REKLAMA

Policijos pareigūnai dėl nužudymo sulaikė aukos geriausiu draugu prisistačiusį Saulių Kavaliauską. Buvo įrodyta, kad aukai jis sudavė mažiausiai 22 smūgius į įvairias kūno vietas. Dėl šio nusikaltimo Panevėžio apygardos teismas S. Kavaliauską pasiuntė už grotų 12 metų.

Žudikas su paskirta bausme nesusitaikė. Jis kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą su prašymu sutrumpinti įkalinimo metus. Vis dėlto, šią bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, jog paskirta 12 metų įkalinimo bausmė yra teisinga.

Teismas taip pat įpareigojo dviem nukentėjusiaisiais pripažintiems asmenims su mokėti po 5 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti bei padengti apie 3 tūkst. eurų gydymo išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamena, kodėl supyko

Bylos duomenimis, S. Kavaliauskas pripažintas kaltu ir nuteistas dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo. Nusikaltimas įvykdytas 2019 m. liepos 22 d. apie 22 val., Vabalninko miestelyje esančiame bute.

REKLAMA

Nutartyje rašoma, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikaltimo padarymui, išgertuvių metu dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio S. Kavaliauskas sudavė rankomis, kojomis ir tyrimo metu nenustatytais daiktais ne mažiau kaip dvidešimt du smūgius į įvairias kūno vietas dėl judėjimo negalios lovoje gulinčiam vyrui.

Nukentėjusiajam nuo smūgių lūžo šonkauliai, plyšo blužnis, prasidėjo kraujavimas į pilvo ertmę. Smurto auka paniro į komą, o dėl kvėpavimo funkcijos nepakankamumo, jis Panevėžio ligoninėje mirė.

Nepaisant visų aplinkybių, nuteistasis S. Kavaliauskas apeliaciniame skunde prašė iš naujo išnagrinėti bylą ir paskirti jam švelnesnę bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistasis tvirtino, kad jis iš pradžių negalėjo prisiminti jokių įvykio aplinkybių. Tik, praėjus kuriam laikui, prisiminė, kad tarp jo ir nukentėjusiojo kilo konfliktas, kurio metu iš pykčio nuteistasis trenkė nukentėjusiajam kelis kartus, tačiau, kur pataikė, neprisimena.

Nukentėjusysis buvo neįgalus, bet labai geras draugas, kuriuo nuteistasis rūpinosi, padėdavo atlikti įvairius buities darbus. S. Kavaliauskas teigė, kad labai gailisi dėl padaryto nusikaltimo ir iki šiol negali suprasti, kodėl taip pasielgė.

Teismo neįtikino

Teismo nuosprendyje pabrėžiama, kad S. Kavaliausko išsakyti žodžiai, jog jis labai gailisi dėl padaryto nusikaltimo ir iki šiol negali suvokti, kodėl taip pasielgė nėra pagrindas sumažinti paskirtą bausmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad už tokį nusikaltimą numatytas įkalinimas nuo 8 iki 20 metų arba bausmė iki gyvos galvos. Tad paskirti 12 metų yra net mažiau nei sankcijoje numatytas bausmės vidurkis.

Atsižvelgta ir į tai, kad nuteistasis oficialiai niekur nedirba, registruotas psichiatrijos įstaigoje, piktnaudžiauja alkoholiu, baustas administracine tvarka, anksčiau buvo teistas, tačiau teistumai yra išnykę.

Bylos duomenys patvirtina, kad nors ikiteisminio tyrimo metu S. Kavaliauskas pripažino padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką, nuosekliai paaiškino visas nusikaltimo padarymo aplinkybes, tačiau teisiamojo posėdžio metu šiuos parodymus pakeitė, nurodydamas, kad daug ko neatsimena ar negali paaiškinti dėl apsvaigimo nuo alkoholio, ikiteisminio tyrimo metu kalbėjo bet ką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų