REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Ramūnas Karbauskis (Paulius Peleckis/Fotobankas)

Sostinės savivaldybė dirbtiniam paplūdimiui galėjo pasirinkti šiuo metu apleistą ir neveikiantį fontaną prie Seimo, teigia valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

29

Sostinės savivaldybė dirbtiniam paplūdimiui galėjo pasirinkti šiuo metu apleistą ir neveikiantį fontaną prie Seimo, teigia valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA

„Prie Seimo yra toks fontanas uždengtas tokiu trikampiu. Tai yra patyčia iš Vilniaus savivaldybės, nes ten Vilniaus savivaldybės teritorija. Tai mes sakėme, kad geriau tame „katlavane“ (rus. duobėje) būtų pripylę smėlio vietoj to fontano, kuris kažkada buvo, ir ten būtų tas pliažas ir tegul žmonės ilsisi. Bet tai nebūtų ta vieta, kur žuvo, buvo nužudyta tiek žmonių“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Prisimenant istoriją, 1897 metais toje aikštėje carinė Rusija leido įsteigti cirką tik dėl to, kad pasityčiotų iš istorinės atminties tuo metu. Tai, ką mes dabar darome, darome lygiai tą patį, Mes tyčiojamės“, – pridūrė „valstiečių“ lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis kartojo, kad Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus sprendimas supilti smėlio paplūdimį Lukiškių aikštėje yra sąmoninga provokacija ir mero vadovaujamos Laisvės partijos rinkimų kampanijos akcija.

REKLAMA

„Įvairios institucijos, net ta pati policija gali priimti sprendimą, kad šis performansas neatitinka tam tikrų įstatymo normų, pažeidžia tam tikrą tvarką, kuri nustatoma šioje aikštėje, ir atitinkamai pati savivaldybė per savo švaros įmonę tą klausimą turės išspręsti. (...) Suprantu, kad meras gali ryžtis gauti baudas, nes mokės vis tiek iš savivaldybės pinigų“, – sakė R. Karbauskis.

Tai, kad paplūdimį būtų galima įrengti aikštėje prie Seimo, sakė ir parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis. 

REKLAMA
REKLAMA

„Prie Seimo, turbūt niekas neabejotų, kad ten, kur buvęs fontanas (...) kur dabar yra pievelė, jei ten žmonės imtų degintis, abejoju ar ten kas nors imtų dėl to pergyventi ir tapatintis su kokiais nors negerais dalykais“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Pranckietis. 

Jo teigimu, apskritai, galėtų būti svarstoma aikštę prie Seimo paversti pagrindine valstybės aikšte. 

„Šiaip aš norėčiau pasiūlyti visuomenei pagalvoti apie tai, kad galbūt aikštė prie Seimo, Nepriklausomybės aikštė, galėtų būti ta pagrindinė aikštė, kur daugiausia žmonių būdavo susirenka ir susirinkdavo ir Sausio 13 ir aplink tą dieną, ir bet koks minėjimas vyksta toje aikštėje. Kodėl mes galvojame, kad pagrindinė Lietuvos aikštė yra čia (Lukiškių aikštėje – BNS), galbūt tą galvojimą reikėtų taip pat keisti“, – svarstė jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sostinės valdžios sprendimas įkurti laikiną paplūdimį Lukiškių aikštėje sulaukė aštrių diskusijų visuomenėje ir tarp politikų. Kritikai teigia, kad toks projektas yra netinkamas Lukiškių aikštei, taip pat priekaištaujama dėl to, kad planuojant projektą nesitarta nei su visuomene, nei su savivaldybės taryba ar administracija. 

Į tai reaguodamas Seimas pirmadienį priėmė įstatymą, kad Lukiškių aikštė Vilniuje yra pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė su Vyčio monumentu.

Vilniaus meras sako, kad pliažas aikštėje liks iki rudens, kaip ir planuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų