REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Rytas po audros Lietuvoje: pasėmė daržus, pastatus (nuotr. facebook.com)

Rytas po smarkios audros Lietuvoje: žmonės fiksuoja įspūdingus vaizdus

papildyta 13.18 val.

Išaušus rytui, lietuviai socialinėje erdvė pradėjo dalintis užfiksuotais vaizdais, kaip smarkus lietus Dzūkijos regione užsėmė daržus, pastatus. Panašių vaizdų buvo galima išvysti ir vakar – Šiauliuose gatvės dėl lietaus tapo sunkiai pravažiuojamos.

12

Išaušus rytui, lietuviai socialinėje erdvė pradėjo dalintis užfiksuotais vaizdais, kaip smarkus lietus Dzūkijos regione užsėmė daržus, pastatus. Panašių vaizdų buvo galima išvysti ir vakar – Šiauliuose gatvės dėl lietaus tapo sunkiai pravažiuojamos.

REKLAMA

Pirmadienį tiek sinoptikai ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėjo apie naktį iš pirmadienio į antradienį smogsiančią audrą. Akivaizdu, kad prognozės kai kuriuose regionuose išsipildė, o žala vis dar yra skaičiuojama.

Štai socialinėje grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ pranešama, kad kai kur prilijo daugiau nei 100 mm lietaus.

„Po nakties liūties užsemti ne tik miestai, kur vanduo nesusigeria, bet ir kaimo vietovių gyventojų daržai ir kt. Kritulių duomenų dar laukiame, jie pasirodys po 9 valandos, tačiau preliminarios žinios iš LHMT sinoptikų tokios, kad kai kur prilijo daugiau nei 100 mm!!! Tai KATASTROFINIS LIETUS. Su tokiais kiekiais jau galime sakyti išgyvenę dešimtmečio liūtį“, – rašė socialinės grupės nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune antradienį dėl liūties sutrikus technologiniams procesams įvyko nuotekų tinklų avarija, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Jo teigimu, avarija įvyko Marvelės gatvėje.

„Šiuo metu įvykio vietoje dirba Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai. Nuotekos į Nemuną nebebėga, situacija suvaldyta. Aiškinamos įvykio aplinkybės, ruošiamasi paimti vandens mėginius galimai taršai nustatyti“, – rašoma pranešime.

REKLAMA

Aplinkos apsaugos departamento teigimu, už normas viršijusią taršą „Kauno vandenys“, deklaruodami mokesčius, turės sumokėti padidintu tarifu.

„Kauno vandenys“ BNS nurodė, kad Kaune antradienio naktį iškrito 51 mm kritulių, t.y. beveik mėnesio norma, o tokios liūties neatlaikė nuotekų sistema Jonavos gatvėje ir valykla Marvelėje. Tačiau mišrios nuotekos, bendrovės teigimu, į aplinką nepateko.

„Liūties neatlaikė ir nuotekų valyklos pirminio valymo nuotekų grotos, joms užsikimšus šiukšlėmis, mišrus nuotekų turinys pateko į smėliagaudę o vėliau į bendro valymo įrenginius. Užlieta buvo ir nuotekų grotų patalpa“, – teigė K. Sasnauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, likviduojant gedimą, būtų sulaikomos stambios šiukšlės, atliktas grotų remontas ir valymas.

„Šiuo metu situacija suvaldyta, mišrios nuotekos į aplinką nepateko“, - tvirtino K. Sasnauskas.

„Kauno vandenys“ nurodė pastarąją parą sulaukę 63 iškvietimų dėl gedimų – per du kartus daugiau, nei įprastai. Pastarąjį kartą kritinė situaciją dėl liūties fiksuota 2015-aisiais, kuomet per vieną parą gauti 127 iškvietimai.

Dieną atmosferos frontas pasitrauks iš mūsų šalies, numatomi nepastoviai debesuoti, daug kur su trumpu lietumi orai. Vėjas pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 19–24 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kitaip tariant, dieną debesų apklotas sudriks, bus pragiedrulių, saulės, bet iš pavienių debesų vis palis. Pietvakarių, vakarų vėjas bus stiprokas“, – pastebi sinoptikas Naglis Šulija. 

Trečiadienio naktį šiaurės vakariniuose, dieną daugelyje rajonų trumpi lietūs, galima perkūnija. Vėjas naktį pietų, pietvakarių, 5–10 m/s, dieną  pietvakarių, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra naktį 11–16, dieną 18–23 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį vietomis, dieną daug kur trumpi lietūs, vietomis smarkūs su perkūnija. Vėjas pietvakarių, pietų, 6–11 m/s, per perkūniją vietomis 15–20 m/s. Temperatūra naktį 11–16, dieną 23–28, pajūryje 20–22 laipsniai.

Penktadienio naktį daug kur, dieną vietomis trumpi lietūs, galima perkūnija. Vėjas vakarų, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 18–23 laipsnių.

Šeštadienį lietaus nenumatoma. Vėjas pietvakarių, pietų, 5–10 m/s. Temperatūra naktį 10–15, dieną 21–26 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų