REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
R. Šimašius (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius mano, kad Seimo svarstomas įstatymo projektas dėl Lukiškių aikštės neįpareigos savivaldybės pašalinti dirbtinį paplūdimį ir leis jį čia išlaikyti iki pat rudens.

29

Vilniaus meras Remigijus Šimašius mano, kad Seimo svarstomas įstatymo projektas dėl Lukiškių aikštės neįpareigos savivaldybės pašalinti dirbtinį paplūdimį ir leis jį čia išlaikyti iki pat rudens.

REKLAMA

Meras tvirtina, kad ligšiolinė projekto redakcija stokoja ir konkretumo, o pati savivaldybė planuoja, jog paplūdimys liks iki rugpjūčio pabaigos ar rugsėjo pradžios.

„Pagal tą tekstą, kurį paskutinį mačiau, ten truputėlį tokia Ezopo kalba surašyta, kad net nelabai aišku, apie ką kalbama, kad kažkas turi neužgožti reprezentacinės funkcijos – ar čia užgožia, ar neužgožia, neaišku. Ten nėra parašyta, kad negalima pilti smėlio ant aikštės“, – lrt radijui pirmadienio rytą sakė meras. 

„Kol kas nematau, kad tai leistų, įpareigotų mus patraukti tą paplūdimį. Nors galbūt kai kurie Seimo nariai kitaip įsivaizduoja“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Meras sako, kad paplūdimio idėja gimė jo artimų patarėjų komandoje ir jis įrengtas ne ruošiantis rinkimams, o „dėl žmonių ir iš dalies – dėl pandemijos“. Tačiau sostinės savivaldybės vadovas taip pat pripažįsta, kad aštrių diskusijų sulaukęs sprendimas leidžia rinkėjams sužinoti partijų nuotaikas prieš rinkimus, o tai naudinga ir jo atstovaujamai Laisvės partijai. 

REKLAMA

„Labai aišku pasidarė, turbūt, jau antrą dieną po paplūdimio įrengimo, kad politiniai oponentai sugebėjo tai paversti Laisvės partijos rinkimine vėliava, nes tokio užpuolimo iš visų beveik partijų atstovų sunku buvo galima tikėtis“, – sakė R. Šimašius.

„Kai diskutuoji apie simbolį, pasidaro aiškiau, kas piktesnis, o kas apie džiaugsmą žmonėms galvoja, kas apie kūrybiškumą, ateitį, o kas – apie praeitį. Tie dalykai tikrai išryškėja. Aš tikrai neslėpsiu, aš manau, kad tai yra naudinga prieš rinkimus, ir mano partijai naudinga. Bet kai darėme tą paplūdimį, tai galvojame apie paplūdimį ir apie žmones, kurie tą džiaugsmą patirs“, – tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šimašius pripažįsta, kad apie sprendimą reprezentacinėje šalies aikštėje įrengti paplūdimį „nebuvo atskirai preciziškai informuoti koalicijos partneriai“ savivaldybėje, bet jis tikina, kad ir pats nežino visų dalykų, „kurie vyksta kiekvienoje seniūnijoje“.

Seimo plenariniame posėdyje pirmadienį planuojama priimti sprendimą dėl Lukiškių aikštės įtvirtinant, kad jos memorialiniai akcentai turėtų būti skirti laisvės kovoms.

Projektą valdantieji registravo reaguodami į Vilniaus valdžios sprendimą Lukiškių aikštėje įrengti laikiną paplūdimį. Dalis politikų tvirtina, kad taip parodyta nepagarba laisvės kovos dalyvių atminimui, sprendimą pasirinkti šią vietą paplūdimiui kritikuoja ir prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1660 kvadratinių metrų ploto paplūdimys praėjusią savaitę supiltas Lukiškių aikštės dalyje prie Gedimino prospekto, tam panaudota apie 300 kubinių metrų smėlio. Savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio teigimu, visi darbai, įskaitant ir patį smėlio išvežimą, kainuos apie 53,7 tūkst. eurų. 

Paplūdimys aikštėje bus visą vasarą, greta jo iki liepos pabaigos stovės didžiulis ekranas, kurio turiniu rūpinasi „Telia“ – kiekvieną vakarą čia bus rodomi „Telia TV“ filmai, serialai, koncertai, o dieną – Baltijos jūros vaizdai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų