REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolėje nė dvejų neturintis berniukas vertėsi iš trečio aukšto. Vaikas sunkios būklės, išvežtas į Kauno klinikas. Mama pasakoja, kad mažylį vieną paliko neilgam – nuėjo į virtuvę vandens.

Marijampolėje nė dvejų neturintis berniukas vertėsi iš trečio aukšto. Vaikas sunkios būklės, išvežtas į Kauno klinikas. Mama pasakoja, kad mažylį vieną paliko neilgam – nuėjo į virtuvę vandens.

REKLAMA

Nelaimė įvyko ketvirtadienį vakare, daugiabutyje, kur yra socialiniai būstai. Metų ir 11 mėnesių berniukas iškrito iš trečio aukšto ant žolės. Vaiko mama tuo metu buvo namuose. Moteris pasakoja, kad sūnų trumpam paliko vieną kambaryje – pati nuėjo į virtuvę atnešti jam atsigerti.

Mama įvykį prisimena taip: ,,Akimirksniu, akimirksniu. Žaidė čionai. Atsigulė ant lovos, paprašė, kad įpilčiau vandenuko. Atėjau čia, akimirksniu.”

Langas buvo atidarytas, per kurį berniukas ir iškrito. Mama sako, kad prie jo buvo pristumta sofa. Mažylis esą nuo lovos galėjo užsiropšti ant palangės. Broliuko pirma pasigedo devynmetė sesutė.

REKLAMA
REKLAMA

,,Atbėga mergaitė: mama, kur brolis? Ir man kaip nuojauta. Aš per šitą langą dirst – jau vaikas ant pievos guli”, – pasakoja mama.

REKLAMA

Vaikas skubiai nuvežtas į Marijampolės ligoninę. Reanimacijos skyriaus vedėjas sako, kad berniuko būklė sunki.

,,Tai yra sunkus sužalojimas. Ir galvos smegenų trauma sunki, ir stuburo trauma sunki, ir kaip toliau vystysis, kaip kis, sunku prognozuoti. Bet šiuo metu, manyčiau, tai yra pakankamai sunki trauma”, – kalbėjo gydytojas Eligijus Jucius.

Po trijų valandų berniukas išvežtas į Kauno klinikas. Įstaigos atstovai sako, kad vaiko būklė stabili, tačiau išlieka labai sunki. Pasak mamos, mažylis panardintas į dirbtinę komą.

,,Po trijų keturių dienų kels jį iš komos. Bet būklė sunki, bet stabili”, – sako mama.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai sako, kad šeima yra stebima.

,,Skyriui šeima yra žinoma. Kadangi šeimai teikiamos socialinės paslaugos. Tačiau norėtume atkreipti dėmesį, kad per paskutinius kelerius metus, šeimoje pažeidimų nėra fiksuota. Šeimai paslaugos teikiamos dėl socialinių įgūdžių stokos”, – kalbėjo Vaikų teisių apsaugos skyriaus atstovė Irma Balaikienė.

Tai ne pirma tokia tragedija šią vasarą. Per Jonines Rokiškio rajone iš antro aukšto iškrito penkiametė. Mergaitė nepatyrė sunkių sužalojimų. Prieš pora savaičių Kaune iš šešto aukšto iškrito penkerių berniukas. Vaikas mirė. Paauglė Joniškyje iškrito iš penkto aukšto, ji gydyta ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikai ir pareigūnai šias nelaimes daugiausia sieja su karščiais. Žmonės atidaro langus, tačiau neįvertina didelės grėsmės.

,,Atidžiau žiūrėti, gal kad ir tie karščiai, bet nelaikyti atvirų langų arba bent jau nesudaryti galimybių, kad jie užliptų. Apgalvoti į priekį kelis žingsnius. Nes skaudžios pasekmės labai būna”, – pataria Marijampolės policijos atstovas Renatas Siaurusaitis.

Mažylio iš Marijampolės šeima policijai nėra žinoma. Mama, kai nutiko nelaimė, buvo blaivi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų