REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Kuršėnuose traukinio partrenktas berniukas žaidė netoli bėgių ir žuvo močiutės akivaizdoje, BNS pranešė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė. 

Sekmadienį Kuršėnuose traukinio partrenktas berniukas žaidė netoli bėgių ir žuvo močiutės akivaizdoje, BNS pranešė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė. 

REKLAMA

G. Smagriūnienės teigimu, berniukas ir jo sesė žaidė namo kieme, kai močiutė pastebėjo, kad berniuko trūksta. 

„Žaidė kieme vaikai, močiutė pamatė staigiai, kad nėra berniuko, o mergaitė pasakė, kad jis išvažiavo su mašinyte link tilto. Močiutė irgi bėgo link tilto, o geležinkelis eina per tiltą“, – sakė apskrities policijos atstovė. 

„Ir ji nieko nebespėjo padaryti, nes pamatė, kad traukinys atvažiuoja. Močiutės akivaizdoje viskas nutiko“, – teigė G. Smagriūnienė. 

Pasak jos, 2018-aisiais gimusio berniuko tėvai buvo išvykę, jis, kartu su sese, buvo paliktas senelių priežiūrai. 

„Matot, jie ten netoli gyvena. Ten gyvena seneliai šito vaiko, tėvai gyvena kartu“, – sakė G. Smagriūnienė. 

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, šiuo metu policijoje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, tikslinamos visos nelaimės aplinkybės. 

„Pradėjom dėl to ir viskas toliau rutuliosis, viskas ikiteisminio tyrimo metu paaiškės, nes čia tik pirminė informacija yra (...) visos kitos sankcijos ir bylos baigtis bus po to, kai bus išsiaiškintos bylos aplinkybės“, – sakė ji. 

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, šeima į policijos akiratį nebuvo patekus, jokios informacijos iš socialinių darbuotojų nebuvo gauta. 

„Aš kalbėjau su Šiaulių policijos vadovu, jis man tikrai patvirtino, kad šita šeima nėra žinoma kaip probleminė šeima“, – BNS sakė R. Požėla. 

„Tiesiog tai galėjo būti suaugusių asmenų budrumo praradimas, ten tik 50 metrų yra iki bėgių, tiesiog užteko kažkiek laiko, kad įvyktų tragedija“, – teigė generalinis komisaras. 

R. Požėlos teigimu, turimi pirminiai duomenys rodo, kad berniukas buvo šalia bėgių ir buvo įtrauktas pravažiuojančio traukinio. 

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą dėl šios tragedijos pradėjo ir Lietuvos geležinkeliai. 

„Pradėjo tyrimą policija, mes lygiagrečiai savo tyrimą pradėjom, kadangi situacija yra tokia pakankamai jautri, daugiau detalių pasakoti šiuo metu negalėčiau“, – pirmadienį ryte BNS sakė Lietuvos geležinkelių atstovas Tomas Digaitis.

„Bendradarbiaujam su visom institucijom ir aiškinamės aplinkybes“, – tvirtino jis. 

Nelaimė Šiaulių rajone esančiuose Kuršėnuose nutiko apie pusę dešimtos vakare. Tuomet pranešta, kad keleivinis traukinys mažametį kliudė ties M. K. Čiurlionio gatve.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų