REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atogrąžų karštį pakeitė niokojanti audra: virto medžiai, gatvės virto upėmis

Papildyta 19.35 val.

Po tropinių orų – gamtos kataklizmai. Galinga audra slenka per Lietuvą. Pranešama, kad stiprus vėjas varto medžius, smarki liūtis plauna miestų gatves.

Po tropinių orų – gamtos kataklizmai. Galinga audra slenka per Lietuvą. Pranešama, kad stiprus vėjas varto medžius, smarki liūtis plauna miestų gatves.

REKLAMA

Papildyta 19.35 val.

Ugniagesiai per šeštadienį 17 kartų vyko šalinti ant kelio išverstų medžių.

„Nuo ryto iki 19 valandos buvo 17 pranešimų šalinti nuvirtusius medžius“, – BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas.

Pasak PAGD atstovo, nuvirtusių medžių ugniagesiai vyko šalinti visoje Lietuvoje, daugiausiai audra žalos pridarė centrinėje šalies dalyje.

Papildyta 18.20 val.

Kaip praneša „Susisiekimo paslaugos“, šiuo metu Liepkalnio g. laikinai sutrikęs 2, 12, 16, 19, 61 ir 82 maršrutų autobusų judėjimas į abi puses. Jie nukreipiami Dunojaus arba Dzūkų gatvėmis. Taip pat laikinai Kauno g. nevažiuoja 16 maršruto troleibusai į Stoties pusę, jie apsisuka Gerosios vilties žiede.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl liūties šiuo metu sunkiai pravažiuojama Kareivių g. ties Kareivių – Žirmūnų g. sankryža (iš centro) ir Kareivių g. link Kareivių – Kalvarijų – Ozo g. sankryžos, taip pat Savanorių pr. ties Račių g. (į centrą) 18.18 val. Užtvertas pravažiavimas G. Vilko g. po Giraitės žiedu, eismas nukreipiamas į Giraitės žiedą.

REKLAMA

Itin stipri liūtis Vilniaus rajone prasidėjo apie 17 val., sostinėje šiek tiek po 17 val. Kartu su liūtimi gyventojus pasitiko ir itin stiprus vėjas, kuris vartė medžius. Pranešama, kad Liepkalnio gatvėje ant kelio užvirto vėjo nulaužta šaka, dėl to sutriko eismas, prie Aušros vartų vaizdas labiau primena upę, o ne gatvę.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalijasi lietaus plaunamais namų stogų ir išvartytų medžių nuotraukomis.

Kaip skelbia sinoptikai, sekmadienio naktį  daug kur trumpai palis, griaudės perkūnija. Dieną protarpiais palis, vietomis lis smarkiai su perkūnija. Vėjas šiaurės rytų, naktį 5–10 m/s, dieną 7–12 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–20 m/s. Temperatūra naktį 15–20, dieną 23–28 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų