REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerovės valstybės akcentas metiniame pranešime parodo prezidento Gitano Nausėdos siekį išlaikyti pasirinktą kryptį, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Gerovės valstybės akcentas metiniame pranešime parodo prezidento Gitano Nausėdos siekį išlaikyti pasirinktą kryptį, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

REKLAMA

„Pranešimo turinys palietė visas mūsų sritis ir labai nuosekliai, gerovės valstybė buvo paminėta daugiau nei dešimt kartų, ir tai buvo turbūt savo programinės rinkimų kampanijos tęstinis veiksmas, parodant, kad aš veikiu ta pačia kryptimi kaip ir dirbau prieš tai, ir ką žadėjau, stengiausi padaryti“, – prezidento pranešimą ketvirtadienį žurnalistams komentavo V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas taip pat teigė išgirdęs šalies vadovo norą tartis su skirtingomis politinėmis jėgomis, nes „politinė diskrecija neleidžia prezidentui padaryti visko, kaip jis norėtų“.

„Jis daug kartų tai paminėjo, kad turėtų būti tariamasi, kuriama kažkokia bendra opinija atskirais klausimais, kad jie galėtų būti išspręsti ir taip pasiekiami rezultatai“, – sakė V. Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad pranešime „buvo nuoširdžiai padėkota žmonėms, kurie buvo pirmose gretose kovoje su COVID-19 pandemija ir ta pandemija buvo suvaldyta“.

REKLAMA

Prezidentas G. Nausėda savo pirmajame metiniame pranešime Seime pabrėžė, kad Lietuvos tikslas turi būti teisinga, žalia, inovatyvi gerovės valstybė, o ją kuriant reikia didesnės pagarbos, dialogo ir tarpusavio pasitikėjimo.

Šalies vadovas teigė, kad gerovės valstybė prasideda „nuo pagarbos, tarpusavio pasitikėjimo, atsakomybės už bendrą interesą ir pagalbos vienas kitam“.

Pareigą prezidentui Seime perskaityti metinį pranešimą numato Konstitucija. Metiniame pranešime apžvelgiama padėtis šalyje, Lietuvos vidaus ir užsienio politika.

G. Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti pernai liepos 12 dieną. Rinkimų kampanijoje G. Nausėda dalyvavo su Gerovės valstybės programa, kur akcentavo socialinės atskirties mažinimą ir didesnę pagarbą politikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų