REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karbauskis: žmonės išmokų vaikams netaupys

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis tikina, kad Lietuva bus viena greičiausiai iš ekonominės krizės išlipsiančių valstybių, o padidintų išmokų vaikams tėvai „į kojinę“ nedės.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis tikina, kad Lietuva bus viena greičiausiai iš ekonominės krizės išlipsiančių valstybių, o padidintų išmokų vaikams tėvai „į kojinę“ nedės.

REKLAMA

Seimas antradienį pritarė Gitano Nausėdos siūlymui šeimoms, auginančioms vaikus, išmokėti papildomą vienkartinę išmoką.

Prezidentas siūlė šeimoms išmokėti vienkartinę 120 eurų išmoką už vaiką, o daugiavaikėms, nepasiturinčioms šeimoms ir auginančioms vaiką su negalia – 200 eurų išmoką, šiuos pinigus pervedant iki liepos 31 dienos.

R. Karbauskis Seime antradienį susirinkusiems žurnalistams prieš posėdį teigė, kad Seimas palaikys šį įstatymo projektą.

„Šitie pinigai skirti vartojimui. Krizės metu skatinti vartojimą yra viena iš pagrindinių priemonių“, – kalbėjo valdančiųjų lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskio nuomone, tokios išmokos mažina skurdą ir tai efektyvesnė priemonė kovoti su ekonomine krize nei kitas prezidento siūlymas – gyventojų pajamų mokesčio mažinimas.

REKLAMA

Politiko nuomone, gautų išmokų tėvai neatidės į šalį, o jas išleis ir taip įsuks karantino ir koronaviruso paveiktą ekonomikos mašiną.

„Galima teigti, kad tie pinigai, kurie eina per vaiko pinigus, jie neina į taupymą. Žmonės tampa turtingesni, jie tuos pinigus stengiasi išleisti vaikų naudai“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

Prezidentūros duomenimis, 120 eurų vienkartinę išmoką gautų daugiau kaip 507 tūkst vaikų arba 330 tūkst, šeimų, 200 eurų vienkartinę išmoką, t. y. skirtą vaikams su negalia, augantiems daugiavaikėse ir nepasiturinčiose šeimose, gautų 134 tūkst. vaikų arba 60 tūkst. šeimų.

REKLAMA
REKLAMA

Ši iniciatyva kainuos 72 mln. eurų, kurie būtų išmokami iš valstybės biudžete pasiskolintų lėšų, kaip ir kitos valstybės subsidijos ir išmokos COVID-19 pandemijos metu.

Karbauskis: nuostoliai prie konservatorių būtų didesni

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) priklausantys politikai vis garsiau kalba apie būtinybę peržiūrėti biudžetą.

„Galiu pasakyti, kad opozicijos noras surišti Vyriausybės ir Seimo rankas <...> yra tikslinis. Jie norėtų padaryti taip, kad Vyriausybė negalėtų bet kada priiminėti racionalių, efektyvių sprendimų. <...> Šneka tie, kurių veiksmai 2008-2010 metais pripažinti kaip Konstitucijos pažeidimas mažinant pensijas ir taip toliau“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jo nuomone, jei valdžioje būtų konservatoriai, Lietuva būtų patyrusi daug daugiau nuostolių.

„Gali būti taip, kad Lietuva iš ekonominių problemų išeis viena greičiausiai iš Europos Sąjungos šalių. Mes turėsim minimalius nuostolius dėl to, kas įvyko“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų