REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių partijos taryba ir premjeras Saulius Skvernelis penktadienį renkasi Šiaulių rajone, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio gimtuosiuose Naisiuose, kur svarstys pasirengimą Seimo rinkimams. Ar premjeras eis į rinkimus ar sutiks būti pirmuoju numeriu LVŽS rinkimų sąraše? Ekspertai teigia, kad jau būtų pats laikas išdrįsti ir pasakyti, kad rinkimuose dalyvauja, arba ne.

Valstiečių partijos taryba ir premjeras Saulius Skvernelis penktadienį renkasi Šiaulių rajone, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio gimtuosiuose Naisiuose, kur svarstys pasirengimą Seimo rinkimams. Ar premjeras eis į rinkimus ar sutiks būti pirmuoju numeriu LVŽS rinkimų sąraše? Ekspertai teigia, kad jau būtų pats laikas išdrįsti ir pasakyti, kad rinkimuose dalyvauja, arba ne.

REKLAMA

R. Karbauskis teigė penktadienį nesitikintis išgirsti premjero sprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose ir partijos vedimo į Seimo rinkimus su jų vėliava. Esą pasakys, kai „ateis tam laikas“.

Viešųjų ryšių ekspertas Arūnas Armalis priminė, kad jau ketvirtadienį po VTEK sprendimo premjeras piešė „aukos aurą“, greičiausiai ruošiasi pranešti apie savo sprendimą. Pasak jo, jau būtų pats laikas prisipažinti, ar dalyvaus, ar ne.

REKLAMA
REKLAMA

„Premjeras aplink save piešė aukos aurą po VTEK sprendimo. Tai tarsi ruošė sau raudoną kilimą su tuo amplua pranešti apie sprendimą, kaip aš manau, dalyvauti rinkimuose. Kai de facto dalyvauji, tai būtų gerai turėti drąsos prisipažinti ir pasakyti, kad taip, rinkimuose dalyvausiu.

REKLAMA

S. Skvernelis jau trečią kartą lipa ant to paties grėblio ir jau nebeskanu. Pirmas kartas buvo taip pat jo apsisprendimas dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, tuo metu vyko ilgas tempimas. Antrą kartą vyko laiko tempimas dėl prezidento rinkimų ir tada jau tapo truputį pašiepiamas.

Dabartinis laiko tempimas taip pat labai keistai atrodo. Dar galima buvo jo žodžių nuoširdumu tikėti, kai turėjo sveikatos problemų. Tačiau dabar, kai mes matome, kad lyg tai visos sveikatos problemos yra praeityje, jis yra labai aktyviai veikiantis politikas. Pagal tai, kokius sprendimus daro Vyriausybė – tai jis jau dalyvauja rinkimuose, nes jau priiminėja sprendimus, kurie palankūs ne visiems gyventojams, o tam tikroms tikslinėms auditorijoms, kurios aktyviausiai palaiko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – teigė A. Armalis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universiteto (VU) Komunikacijos fakulteto Medijų tyrimų laboratorijos vadovas, politinės komunikacijos specialistas Andrius Šuminas tv3.lt teigė, kad premjeras siekia išlaikyti intrigą ir dėmesį.

„Stengiasi išlaikyti intrigą, nes blogiausia, kai apie politikus nebėra kalbama. Iš kitos pusės, galbūt dar paliekama erdvės kažkokiems veiksmams ir perstatymams prieš rinkimus. Nors turbūt niekas neabejoja, kad S. Skvernelis eis į rinkimus ir su tais pačiais valstiečiais“, – kalbėjo A. Šuminas.

Pasak komunikacijos specialisto, Naisiai R. Karbauskiui, valstiečiams ir jų rinkėjams yra sakralinė vieta. Ta vieta ir legenda apie ją yra įtvirtinta net per serialą apie Naisius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Toks simbolinis veiksmas parodo tą grįžimą į jiems svarbią vietą ir rinkiminės kampanijos pradėjimą būtent Naisiuose. Ši vieta simbolizuoja tuos dalykus, kuriuos valstiečiai deklaravo prieš ketverius metus ir vienaip ar kitaip bandys deklaruoti ir dabar“, – teigė A. Šuminas.

Jo teigimu, Naisiai asocijuojasi su blaivybe ir valstiečiams pavyko tam tikromis priemonėmis apriboti alkoholio vartojimą. Kitas dalykas, lietuviškumas ir tradiciškumas , kuris taip pat eina iš šios vietos. Galbūt valstiečiai ir toliau tęs tokias ir panašias linijas.

„Naisiai buvo svarbus dalykas ir 2016 metų sėkmėje – tai „Naisių vasaros“ serialas, Naisių festivaliai. Kuriama mito dalis, kad vėl viskas grįžta ir viskas prasideda Naisiuose. Tai toks politinio mito konstravimas.

REKLAMA

Pasak R. Armalio, Naisiai yra tradicinė valstiečių susirinkimų vieta. Būtent prieš ketverius metus ten jie pradėjo pergalingą savo žygį į Seimą 2016 metų rinkimuose.

„Tai yra tam tikra simbolika. Kur daugiau, jei ne partijos patriarcho tėvonijoje. Tai yra jų tam tikras simbolis ir bastionas. Gali būti, kad ten ir erdvė, kuri leidžia jiems saugiai susirinkti su dabartiniais apribojimais. Dabar geras oras, galbūt jie stengsis visą suvažiavimą daryti lauke, kad niekas jiems neprikaišiotų“, – teigė A. Armalis.

Kaip jau buvo skelbta, kvietimo atvykti į tarybos posėdį yra sulaukęs ir partijai nepriklausantis premjeras S. Skvernelis, o ketvirtadienį Seime žurnalistams jis sakė planuojantis dalyvauti šiame posėdyje, tačiau kol kas neatskleidė, ar kandidatuos Seimo rinkimuose.

REKLAMA

Premjeras ketvirtadienį žurnalistams pakartojo, kad tuo atveju, jei kandidatuos į parlamentą, tai darys tik su valstiečių partija: „Aš tą poziciją labai aiškiai pasakiau: mano dalyvavimas rinkimuose siejamas tik su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. (...) Būnant ministru pirmininku sunku skirti tiek dėmesio, kiek reikėtų skirti (kampanijai). Priimsime sprendimus, kurie bus geriausi visai komandai.“

R. Karbauskis BNS teigė, kad kol kas nesitiki išgirsti premjero sprendimo, ar jis sutinka būti pirmuoju numeriu LVŽS rinkimų sąraše: „Manau, kad premjero sprendimas bus pasakytas, kada ateis tam laikas. Laikas tikriausiai ateis, kada bus atšauktas karantinas. Dabar ir premjerui, ir mums kas kita galvoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskio teigimu, valstiečiai penktadienį turėtų patvirtinti dalį savo kandidatų vienmandatėse apygardose, aptarti rinkimų strategiją, komunikaciją: „Birželio pabaigoje tikriausiai bus aišku dėl visų vienmandatininkų ir liepos pradžioje bus aišku dėl sąrašo.“

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų