REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos darbdavių konfederacija (LDK) perspėja, kad skubotai  taisant Lobistinės veiklos įstatymą, tai sumažins pilietinės visuomenės iniciatyvas dalyvauti diskusijose ginant viešąjį interesą.

Lietuvos darbdavių konfederacija (LDK) perspėja, kad skubotai  taisant Lobistinės veiklos įstatymą, tai sumažins pilietinės visuomenės iniciatyvas dalyvauti diskusijose ginant viešąjį interesą.

REKLAMA

LDK prezidiumo pareiškime, išplatintame teisėsaugai sulaikius neteisėtu lobizmu įtariamus Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos bankų asociacijos (LBA) vadovą Mantą Zalatorių, teigiama, kad taisant „pilkas“ lobistinės veiklos įstatymo zonas turi nenukentėti socialinės partnerystės sritis.

„LDK prezidiumas neturi pagrindo abejoti teisėsaugos institucijų kompetencija priimant sprendimus, susijusius su nusikaltimų užkardinimu ar kitais veiksmais, tačiau šiuo konkrečiu atveju reiškia viltį, kad teisėsaugų institucijų vadovai viešai nevertins, kokio tai Seimo priimto teisės akto, kurį aktyviai palaikė sulaikytų verslo organizacijų vadovai, galimą žalą šalies žmonėms“, – rašoma LDK pareiškime.

Anot jo, tokia retorika be įrodymo pasekmių formuoja neigiamą viso verslo įvaizdį visuomenėje ir, kas ypač svarbu – tai neabejotinas spaudimas pareigūnams, kurie priiminės procesinius veiksmus ir kitus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis bylos nagrinėjimo procesas, LDK ir toliau demonstruos savo, kaip socialinio partnerio, pasiryžimą dalyvauti visuose formatuose, kuriuose priimami verslo aplinką ir darbo rinką palankiai veikiantys teisės aktai“, –  rašoma pareiškime.

REKLAMA

Tuo pačiu LDK prezidiumas kreipiasi į verslo organizacijų, kurių vadovams pareikšti įtarimai, atsižvelgti į susidariusią padėtį ir priimti atitinkamus sprendimus.

„Kokį priimti sprendimą – tai kiekvienos organizacijos reikalas, tačiau jis yra būtinas siekiant identifikuoti, kokiomis vertybėmis organizacijos vadovaujasi savo veikloje“, – pabrėžė LDK.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad galimos korupcijos byloje sulaikytas Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus įtariamas gavęs kyšį iš M. Zalatoriaus ir kelių tiesimo bendrovių vadovų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak STT, V. Sutkus galimai susitarė ir priėmė kyšį iš M. Zalatoriaus už atstovavimą 2019 metų pabaigoje svarstant 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketą, įstatymus dėl bankų turto ir pelno mokesčių.   

Nuo 2017-ųjų LBA vadovaujantis M. Zalatorius buvo sulaikytas antradienį ir tą pačią dieną po apklausos paleistas į laisvę. Taip pat antradienį sulaikytą V. Sutkų prokurorai prašė suimti, tačiau trečiadienį Vilniaus apylinkės teismas prašymą atmetė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų