REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis, kalbėdamas apie Mažeikiuose nušautą policijos pareigūną, teigia, kad atsakomybė šioje situacijoje tenka vietinei policijos vadovybei, kuri netinkamai paruošia ir apsaugo savo pareigūnus.

Premjeras Saulius Skvernelis, kalbėdamas apie Mažeikiuose nušautą policijos pareigūną, teigia, kad atsakomybė šioje situacijoje tenka vietinei policijos vadovybei, kuri netinkamai paruošia ir apsaugo savo pareigūnus.

REKLAMA

„Telšių apskrityje ne pirmas toks atvejis su pareigūno mirtimi, matyt, ten yra sisteminės problemos, kalbant apie komisariatą“, – Seime susirinkusiems žurnalistams teigė premjeras.

Pasak jo, apsauginės liemenės ir jų naudojimas yra kiekvieno policijos pareigūno ekipiruotės klausimas.

„Tie žmonės, kurie išleidžia pareigūną į tarnybą, atsako už tai, kad pareigūnas būtų tinkamai ekipiruotas“, – tikino S. Skvernelis.

Premjero teigimu, atsakomybė už tai, kad policijos pareigūnai ne visada dėvi apsaugines liemenes, tenka tiesioginiam jo vadovui, šiuo atveju, komisariato viršininkui.

REKLAMA
REKLAMA

„Komisariato viršininkas atsako už tai, kad darbas būtų tinkamai organizuojamas ir pareigūnai būtų tinkamai apsaugoti. Priemonės yra, jei jos nedėvimos… Nereikia net diskutuoti“, – teigė premjeras.

REKLAMA

Po mirtimi pasibaigusios istorijos, pareigūnų profsąjungos atkreipė dėmesį, kad policininkams nepatogu dėvėti neperšaunamų liemenių. S. Skvernelis į tokius nuogąstavimus žiūri kritiškai.

„Jeigu nepatogu, matyt, reikia galvoti kokioje tarnyboj tu dirbi. Daug kas mums nepatogu, dabar su kauke stovėti nepatogu, bet reikia tai daryti“, – tikino premjeras.

S. Skvernelis teigia, kad pareigūnai turi turėti visas apsaugos priemones, taip pat jie turėtų būti apsaugoti ir teisinėmis priemonėmis.

„Teisinė aplinka turi saugoti pareigūną. Jei jis iš tiesų gina [žmogų], naudoja tam tikras prievartos priemones, jis turi būti apsaugotas ir drąsus“, – tvirtino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio rytą Mažeikių rajone į pareigūną Saulių Žymantą į jį ir jo partnerę šūvius paleido smurtu artimoje aplinkoje įtartas Stasys Brasas.

Mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs vyras grasino nužudyti savo sutuoktinę – apie tai pranešimą policija gavo ketvirtadienį, tačiau nuvykę pareigūnai vyro nerado. Nuvykus patikrinti penktadienio rytą, vyras pareigūnus pasitiko šūviais. 

Pasak Policijos departamento, paleidus šūvius į pareigūnus, namas buvo padegtas. Gaisrą užgesinus, name buvo rastas nenustatytos tapatybės kūnas ir ginklas.  Atlikus tyrimus, nustatyta, kad name sudegė į pareigūnus šaudęs S. Brasas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie jo gulėjo ir ginklas: maždaug prieš šimtą metų pagamintas karinis karabinas, kurį jis laikė nelegaliai.

Naujienų portalas tv3.lt kiek anksčiau rašė, kad apsaugos liemenė šiuo atveju S. Žymanto gyvybės nebūtų apsaugojusi, nes ginklas buvo labai galingas. 40-metį pareigūną kulka, skriedama per duris, pakirto į krūtinę. Pareigūnas mirė iš karto.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis tv3.lt taip pat teigė, kad Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, žuvęs pareigūnas įvykio metu nedėvėjo neperšaunamos liemenės, jo kolegė, kuriai incidento metu buvo sužeista koja, buvo su apsaugine liemene.

„Tačiau, preliminariais duomenimis, apsaugos liemenė nuo šito ginklo (karinio karabino – aut. past.) nebūtų apsaugojusi. Apsauga priklauso nuo ginklo. Šiuo atveju, greičiausiai apsaugos liemenė jam nebūtų padėjusi.

REKLAMA

Jos daugiau apsaugo nuo durtinių smūgių. Čia toks kovinis ir karinis ginklas, nuo kurio turbūt niekas neapsaugo“, – sake R. Matonis.

Vaičiūnas darbo nekeis

Premjeras sako neteiksiąs energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus. 

„Tikrai ministras nebus keičiamas“,  – teigė S. Skvernelis.

S. Skvernelio teigimu, Ž. Vaičiūnas pats nenori keisti ministerijos, jis gerai eina laikinojo ministro pareigas. 

Apie tai, kad Ž. Vaičiūno kandidatūra svarstoma į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, praėjusią savaitę panešė prezidentas Gitanas Nausėda. Pasak jo, tokia galimybė aptarta su premjeru. Tada Energetikos ministerijai būtų ieškoma naujo vadovo. 

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų