REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Šiurpios istorijos Mažeikiuose atgarsiai: šuniukus pro langą sviedė dėl absurdiškos priežasties (nuotr. facebook.com)

Sunkiai sveiku protu suvokiamas įvykis Mažeikiuose, kai girtas 53 metų vyras pro trečio daugiabučio aukšto buto langą išsviedė namuose augančius du šuniukus, sukrečia. Aiškėja, kad vyras taip pasielgė tada, kai vienas šuniukų pasituštino kambaryje.

6

Sunkiai sveiku protu suvokiamas įvykis Mažeikiuose, kai girtas 53 metų vyras pro trečio daugiabučio aukšto buto langą išsviedė namuose augančius du šuniukus, sukrečia. Aiškėja, kad vyras taip pasielgė tada, kai vienas šuniukų pasituštino kambaryje.

REKLAMA

Policija dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ikiteisminį tyrimą pradėjo gegužės 25-ąją. Įvykio vietoje agresyviam vyrui nustatytas 1,38 promilės girtumas. Neoficialiais duomenimis, vyras neseniai sugrįžęs iš įkalinimo įstaigos.

Šiuo metu sužalotais šuniukais veterinarijos klinikoje rūpinasi Mažeikių gyvūnų globos draugija. Šios draugijos atstovai paviešino sunkiai nukentėjusių keturkojų nuotraukas ir pasidalijo širdį veriančia žinute socialiniame tinkle „Facebook“.

Pagalbos sulaukė ne iškart

„Šiandien buvo labai sunki, skausminga ir ilga diena. Mus pasiekė informacija, kad gegužės 25-sios vakarą Mažeikių mieste iš vieno bendrabučio 3 aukšto buvo išmesti 2 šuniukai. Mes ne vieną gyvūną esame padovanoję to rajono žmonėms, todėl su neramia širdimi svarstėme ar nenukentėjo, kurie nors iš mūsų buvusių globotinių. Žinoma pradėjome ieškoti pagalbos, kažkokios informacijos ir žmonių, kurie mums pagelbėtų šitoje situacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipėmės ir į policiją, ir į viešosios tvarkos atstovus, nes juk yra iškelta byla tam „žmogui“, kuris šitaip pasielgė, bet visur atsimušdavome kaip į sieną, jokios informacijos ar kontaktų negavome, nes yra toks dalykas kaip duomenų apsauga. Todėl nusprendėme patys savais būdais ieškoti pagalbos. Mums labai rūpėjo šie gyvūnai, kokia jų būklė, ar buvo kreiptasi į veterinarus. Ir ačiū Dievui mes tą informaciją gavome. Sužinojome net daugiau negu reikėjo, bet tai tik pagelbėjo.

REKLAMA

Kažkur internete klaidžioja klaidinga informacija, kad esą dar tą patį vakarą šunimis pasirūpino kaimynai, jog jie kreipėsi į veterinarus. To nebuvo. Šunys buvo palikti tai pačiai šeimai ir jokios pirminės apžiūros negavo. Tik gavę informaciją apie šiuos žmones su jais susisiekėme. Šeimininkai gyvūnų atsisakė, buvo pasirašyti atitinkami dokumentai, šuniukai yra pas mus.

Tai dvi kalytės. Viena vyresnė apie 4-5 metų, kita dar kūdikis, apie 6-7 mėnesių. Abi jau buvo pas veterinarus. Didžiajai buvo atliktas echoskopas, suteikta visa reikalinga pirminė apžiūra. Kažkokių didelių sužalojimų neturi, gali būti tik nežymūs sutrenkimai. Mažajai mergytei blogiau, net ne blogiau, o labai blogai. Ji patyrė stuburo traumą. Prognozės šiai dienai liūdnos, nors lašas vilties yra.

REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad ji nevaldys galinių kojų, jog nekontroliuos savo šlapimo ir tuštinimosi. Netgi gali būti, kad teks amputuoti uodegą ir operuoti stuburą, gali net tekti vykti į Vilnių, kur būtų atliekama operacija. Arba, jei įvyks stebuklas, jai viskas sugis. Kol kas lieka laukti, stebėti, slaugyti ir melstis. Ryt mažutė ir vėl keliaus į kliniką. Klinika gali tapti jos antraisiais namais...“, – skaudžiomis detalėmis „Facebook‘e“ dalijosi Mažeikių gyvūnų globos draugija.

Atliks operaciją

Mažeikių gyvūnų globos draugijos pirmininkė Daiva Radzevičienė naujienų portalui tv3.lt pateikė naujausią turimą informaciją:

„Mažesnę kalytę neabejotinai teks operuoti. Liko tik suderinti detales ir jau šį savaitgalį atlikti operaciją Vilniuje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau minėta, šuniukai pro langą buvo išmesti dėl to, kad vienas jų pasituštino namuose. Anot D. Radzevičienės, tokių žiaurių atvejų per 10 metų yra pasitaikę ir daugiau:

„Yra tikrai to sunkiai suvokiamo žiaurumo. Turėjome atvejį, kai atėjo moteriškė pasiimti šuns ir pasipasakojo, kad pati su skutimosi peiliuku iškastravo katiną. Dažnai augintiniai yra pašaunami šratiniais ginklais. Dar buvo 8-9 vaikas, kuris savo augintinį tėškė į sieną. Tėvai gavo baudą, bet kas iš tokio vaiko išaugs...“

Anot jos, už žiaurų elgesį su gyvūnais prasižengusieji atsiperka simbolinėmis 10-20 eurų baudomis. „Būtina keisti įstatymą. Labai švelnios baudos. Už tokius dalykus reikėtų griežtai bausti. Gyvūnai juk nekalti“, – pabrėžė D. Radzevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų