REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį atsakė į valdančiųjų priekaištus, kad neva Prezidentūra per patarėjus galėjo veikti prieš susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių. Paklaustas apie tolimesnius santykius su valdančiaisiais, G. Nausėda teigė, jog nėra linkęs aštrinti situacijos, bet jeigu yra nuomonių skirtumai, tai nereikėtų apsimetinėti.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį atsakė į valdančiųjų priekaištus, kad neva Prezidentūra per patarėjus galėjo veikti prieš susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių. Paklaustas apie tolimesnius santykius su valdančiaisiais, G. Nausėda teigė, jog nėra linkęs aštrinti situacijos, bet jeigu yra nuomonių skirtumai, tai nereikėtų apsimetinėti.

REKLAMA

„Aš nelinkęs aštrinti situacijos ten, kur jos nereikia aštrinti. Bet jeigu yra nuomonių skirtumai, tai neapsimeskime, kad viskas rieda labai gražiai. Taip, skirtingais klausimais aš galiu nepritarti ir ponui Karbauskiui, ponui Skverneliui. Jie gali nepritarti mūsų idėjoms ar mintims, bet tai neturi gadinti apskritai ganėtinai darbingo klimato, kuomet mes siekiame sprendimo ir dažniausiai tuos sprendimus randame.

Pastaruoju metu daugeliu atveju pavyksta rasti sprendimus su valdančiąja koalicija ir jie palaiko ne vieną mūsų iniciatyvą“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas pažymėjo, kad jo patarėjai dirba savo darbą: „Jeigu patarėjai dirba savo darbą, ar jie daro kažką blogo. Aš manau, kad kaip tik patarėjai turi dirbti savo darbą ir būti aktyvūs. Kartais pagalvoju, kai vėl eilinė gynybos banga pakyla, kodėl koks nors ponas Vaičiūnas ar kiti ministrai. Kodėl jiems tokių problemų nekyla? Viskas susispiečia apie konkretų žmogų (J. Narkevičių aut. past.) jo veiklą, jo problemas.

REKLAMA

Matyt, kad jeigu nebūtų priežasčių, tai nebūtų šitų straipsnių ir istorijų. Žmogus galėtų ramiai dirbti. Tikrai nėra išankstinio nusistatymo nei iš Prezidentūros, nei iš kitų institucijų, kad tas asmuo, kad jo akys nepatinka, kad negali būti ministru“, – sakė prezidentas G. Nausėda.

Pasak prezidento, pagal tai, kas vyksta pastaruoju metu, ministras J. Narkevičius negali užsiimti tiesiogine veikla, nes visą laiką jam tenka kalbėti apie tas problemas, su kuriomis jis susiduria ir tai yra blogai.

„Prezidentūra visada buvo ir bus vieninga komanda. Mes turime nuomonių įvairovę, tačiau tai paliekame už durų ir einame į viešumą, skelbiame vieną Prezidentūros nuomonę“, – teigė šalies vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis: Prezidentūra per patarėjus veikė prieš ministrą

Kaip anksčiau skelbė tv3.lt, susisiekimo ministrą J. Narkevičių ginantis valstiečių vedlys R. Karbauskis praėjusią savaitę tikino, kad Prezidentūra per patarėjus veikė prieš ministrą J. Narkevičių.

Praėjusią savaitę šalies vadovas G. Nausėda tvirtino visiškai pasitikintis savo patarėju Dariumi Kuliešiumi, kuris nukreipė verslininką Aleksandrą Ribnikovą į teisėsaugą. Prezidentas patvirtino, kad verslininkas kreipėsi į jo patarėją, bet pastarasis „padarė savo darbą ir nukreipė žmogų ten, kur turėjo nukreipti.“

Šių metų pradžioje verslininkas A. Ribnikovas, prieš mesdamas kaltinimus susisiekimo ministrui J. Narkevičiui dėl namo renovacijos Trakuose, prieš tai kreipėsi į Prezidentūrą. Praėjusią savaitę naujienų portalas delfi paviešino šią informaciją. Portalo teigimu, verslininkas A. Ribnikovas, ko gero, konsultavosi pas prezidento Nacionalinio saugumo grupės patarėją D. Kuliešių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių vedlys R. Karbauskis savo socialiniame „Facebook“ profilyje kritikavo šalies vadovo patarėjo elgesį ir tikino, kad ministro J. Narkevičiaus reputacijos naikinimas buvo gerai suplanuotas ir jame dalyvavo daug skirtingų interesų grupių, taip pat ir Prezidentūra.

„Prezidentūra, veikiantys per Prezidento patarėją, o greičiau net kelis patarėjus, kurių veiksmuose galima įžvelgti norą įtikti savo darbdaviui bei interesą suskaldyti lenkų kilmės Lietuvos piliečių bendruomenę, kad menktų pasitikėjimas Lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga.

Gal dar ir visokius pačių patarėjų siaurus merkantilinius interesus: nepamirškime, kad vienas iš skandale dalyvaujančių prezidento patarėjų – D. Kuliešius – anksčiau dirbo srityse, kurias šiuo metu audituoja ministras J. Narkevičius“, – skelbė R. Karbauskis.

REKLAMA

Prezidentūra: A. Ribnikovas kreipėsi šių metų pradžioje

Pirmadienį šalies vadovo atstovas spaudai tv3.lt perduotame komentare teigė, kad verslininkas A. Ribnikovas šių metų pradžioje kreipėsi į Prezidentūrą su „jam svarbia informacija“.

„A. Ribnikovas šių metų pradžioje kreipėsi į Prezidentūrą pateikdamas, jo vertinimu, svarbią informaciją. Dėl A. Ribnikovo pateiktos jam svarbios informacijos Prezidentūros atstovai paaiškino įstatymais reglamentuotą tvarką, kad pranešėjas turėtų kreiptis į kompetentingas teisėsaugos institucijas.

Prezidentūra yra aukštą pasitikėjimą visuomenėje turinti instituciją, todėl labai natūralu, kad kasdien sulaukiame kelių dešimčių laiškų ir kreipimųsi iš įvairių organizacijų bei privačių asmenų.

REKLAMA

Organizacijos bei privatūs asmenys jiems aktualius klausimus ar informaciją įprastai siunčia Prezidentūros Asmenų aptarnavimo skyriui ar tiesiogiai konkrečias sritis kuruojantiems patarėjams.

Prezidentūros darbuotojai atsako į šiuos laiškus arba informuoja juos apie tai, kokios institucijos pagal savo kompetenciją nagrinėja juos dominančius klausimus“, – atsakė Prezidentūros atstovas.

Prezidentūra priminė, kad Darius Kuliešius 1996-2001 metais studijavo Mykolo Romerio universitete, ten yra baigęs Teisės ir valdymo magistrantūros programą. Vienas iš daugelio 1996 metais jam paskaitas skaičiusių dėstytojų buvo A. Ribnikovas.

„O atsakant į klausimą dėl ministro įdarbintų asmenų atsakyčiau, jog prezidentas informaciją gauna iš įvairių šaltinių – valstybės institucijų bei tarnybų, per savo patarėjus, jis gauna laiškų iš Lietuvos piliečių ir tiesiogiai. Prezidento teiginiai buvo paremti patikima informacija – iš įvairių šaltinių gauti duomenys papildo ir sustiprina ją“, – teigiama A. Bubnelio atsiųstame atsakyme.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis apie ministro J. Narkevičiaus skandalą kalbėjo tv3.lt studijoje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų