REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komentuodama naujausią epidemiologinę informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė kartu pateikė informacijos ir apie šiandien fiksuotus naujus koronaviruso infekcijos atvejus.

Komentuodama naujausią epidemiologinę informaciją Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė kartu pateikė informacijos ir apie šiandien fiksuotus naujus koronaviruso infekcijos atvejus.

REKLAMA

„Šiandien gauta informacija apie dar du naujus atvejus Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje (VMKL), Vidaus ligų skyriuje – susirgo darbuotojas ir pacientas. Šie atvejai pateks į rytojaus statistiką“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo ji.

Ji pridūrė, kad šiandien šioje ligoninėje vykdoma grįžtamoji kontrolė, apie jos rezultatus bus pranešta vėliau.

„Taip pat šiandien gauta informacija apie galimai su VMKL susijusį atvejį. Tai yra Nacionaliniame vėžio institute (NVI) dirbantis asmuo ir jo šeimos narys.  

REKLAMA
REKLAMA

Asmens teigimu, darbuotojas, dirbantis NVI su pacientais nekontaktavo. Instituto Išorinės spinduliuotės skyrius, kuriame dirbo šis asmuo, šiuo metu yra uždarytas. Aplinkybes aiškinasi NVSC specialistai. Asmuo darbe paskutinį kartą buvo gegužės 19 d.“, – sakė G. Megelinskienė.

REKLAMA

Kartu ji pakomentavo, kaip šis asmuo gali būti susijęs su židiniu VMKL: 

„Asmens artimas asmuo buvo išrašytas iš VMKL, šiam asmeniui nebuvo diagnozuota COVID-19 liga. Vėliau išrašytas jis buvo slaugomas šeimoje ir mirė gegužės 15 d. Tačiau, noriu pabrėžti, asmeniui nebuvo nustatyta liga, vyko ir laidojimo ceremonija Rokiškyje, kurioje dalyvavo 15 žmonių.“

Židiniai –nauji atvejai

Epidemiologė taip pat patikslino situaciją židiniuose, kadangi, kaip sakė ji, trys vakar pranešti atvejai, apie kuriuos nebuvo žinoma, susiję būtent su jais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pirmiausia reabilitacijos centras „Pušyno centras“, jame iš viso epidemijos metu registruoti 14 atvejų. Iš jų – trys reabilitacijos centro darbuotojai, taip pat 2 Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės darbuotojai, kurie laikinai dirbo reabilitacijos centre. Ten buvo 9 pacientų susirgimai, naujų pastaruoju metu nebuvo užfiksuota“, – sakė ji.

Santaros klinikose iš viso iki šiandien registruota 16 atvejų. 

„Iš jų 5 asmenys dirba Infekcinių ligų centre, vienas – III Reanimacijos skyriuje, 7 atvejai galimai tarpusavyje sietini. Tai yra du asmenys, dirbantys II reanimacijos skyriuje, 5 – Širdies chirurgijos skyriaus darbuotojai. Ir su šiais atvejais galimai yra susiję trijų pacientų susirgimai COVID-19“, – apibendrino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antavilių pensionate atliktas vertinimas

G. Megelinskienė pakomentavo ir situacija Antavilių pensionate.

„Iš viso čia buvo registruoti 43 atvejai, t. y. 27 gyventojai, iš jų – du mirties atvejai. 20 gyventojų buvo perkelti į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės padalinį, 7 – į Ukmergės ligoninę. Iš viso susirgo 16 darbuotojų.

Vakar įstaigoje buvo vykdytas infekcijų kontrolės užtikrinimo vertinimas ir teiktos rekomendacijos dėl personalo srautų atskyrimo. Esminių trūkumų pastebėta nebuvo“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Taip pat ji pranešė, kad situacija Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje nepakito. 

„Tik norėčiau informuoti, kad iš vakar praneštų 41 atvejų norėjau kiek patikslinti informaciją. Su šios ligoninės filialu, esančiu Antakalnio g. 57, yra siejama 40 atvejų, 21 pacientas ir 19 darbuotojų. 

REKLAMA

Vakar registruotas atvejis – tai yra pacientas, kuris į ligoninės pastatą Antakalnio g. 124 atvyksta dializės procedūroms ir priėmimo skyriuje jam buvo įtarta liga, kuri vėliau patvirtinta“, – sakė G. Megelinskienė.

Ji priminė, kad su šiuo židiniu registruoja 10 susijusių mirties atvejų. 

Per vakar – 11 naujų atvejų

Naujausiais duomenimis, per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 11 naujų koronaviruso atvejų, bendras nustatytų atvejų skaičius siekia 1604. Didžioji dalis naujų atvejų nustatyta Vilniaus apskrityje. Taip pat pranešta apie dar vieną mirtį.

Kaip informavo specialistė, 1 atvejis Kauno apskrityje, jis susijęs su Kauno klinikine ligonine, susirgo darbuotojo artimas asmuo.

REKLAMA

„Iš Vilniaus atvejų 1 yra Pergalės g. gyventojas, apie kurį pranešta vakar. Iš viso infekcija yra diagnozuota 6 asmenims. 3 atvejai nustatyti Santaros klinikose, vienas Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės darbuotojas, apie kurį pranešta vakar, ir „Rimi“ parduotuvės darbuotojas, apie kurį pranešta vakar“, – sakė ji.

Dar vienas asmuo susijęs su Vilniaus miesto klinikine ligonine (VMKL). Dar trys atvejai nežinomi. Taip pat pranešta apie dar vieną mirties atvejį. Pacientas buvo hospitalizuotas Santaros klinikų Krūtinės chirurgijos skyriuje. Asmuo priklausė 71–80 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių onkologinių ligų. NVSC specialistė patikslino, kad į statistiką šis atvejis pranešant pateks rytoj.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tebeserga 424 užsikrėtusieji, tačiau dar išaugo pasveikusiųjų skaičius, tokių asmenų – jau 1111. Dėl koronaviruso mirė 61 asmuo, dar aštuoni užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.  Per ketvirtadienį ištirti 6039 ėminiai, bendras laboratorijose ištirtų ėminių skaičius siekia 259 tūkst. 43.

Pandemija slopsta

Kartu G. Megelinskienė pateikė naujausią bendrą Europos statistiką.

„Europos ligų ir kontrolės centro duomenimis, 29 šalyse stebima koronaviruso ligos mažėjimo tendencija vertinant sergamumo 14 d. laikotarpyje. Tokia pati situacija yra ir Lietuvoje. 

Vidutinis ES/EEE priklausančių šalių ir JK vidutinis rodiklis yra 68 proc. mažesnis nei piko metu. Pikas ES buvo balandžio 9 d., apie 35 porc. COVID-19 ligos  atvejų buvo hospitalizuoti, 9 proc. pacientų buvo reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija ar kitos kvėpavimą palaikančios priemonės. 21 proc. pacientų mirė“, – informavo ji.

REKLAMA

Kviečiame žiūrėti visą spaudos konferencijos įrašą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų