REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
sprogimas Orion Global Pet (nuotr. Fotodiena.lt)

Klaipėdos gamykloje – sprogimas: evakuoti įmonės darbuotojai

papildyta 13.33 val.

Penktadienį sutrikus technologiniams procesams įvyko sprogimas „Orion Global Pet“ gamykloje Klaipėdoje, ugniagesiai gesina po sprogimo kilusį gaisrą. 

6

Penktadienį sutrikus technologiniams procesams įvyko sprogimas „Orion Global Pet“ gamykloje Klaipėdoje, ugniagesiai gesina po sprogimo kilusį gaisrą. 

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė BNS pranešė, kad sprogimas įvyko 12.38 val. 

Pasak jos, gaisrą gesina penkios ugniagesių autocisternos, dvejos autokopėčios. Įvykio vietoje dirba štabo automobilis. 

Iš gamyklos jau anksčiau buvo evakuoti žmonės, teritorija buvo atitverta, imtasi kitų prevencinių priemonių. 

Bendrojo pagalbos centro duomenimis, apie 10.50 val. buvo gautas pranešimas, kad dėl sutrikusių technologinių procesų Metalo g. 16 esančioje PET granulių gamykloje gali kilti gaisras. 

Įmonė pranešė , kad dėl biokuro katilinės šildymo sistemoje laikinai susidariusių dūmų, pagal įmonės avarijų likvidavimo planą buvo evakuoti teritorijoje buvę neoperatyvinės srities darbuotojai. Dėl incidento gamyba įmonėje nenutrūko, rizikos darbuotojams ir aplinkai nėra. 

REKLAMA
REKLAMA

Dėl incidento žmonių sveikatai pakenkimų nenustatyta, o teritorijoje buvę neoperatyvinės srities darbuotojai evakuavosi pagal įmonės avarijų likvidavimo planą. 

REKLAMA

Nutraukus biokuro padavimą ir deginimą bei vėstant katilinės įrenginiams, apie 12:38 val., užfiksuotas lokalus sprogimas katilinėje. Pirminiais duomenis, sprogti galėjo vienas katilinės filtrų. 

Kompanijos gamybinė veikla tęsiama be pertrūkio. Pastebėjus incidentą, biokuro katilas buvo iš karto išjungtas, o energijos gamyba įmonės reikmėms iš biokuro buvo laikinai perjungta į gamtines dujas. 

„Orion Global PET“ aiškinasi įvykio aplinkybes ir kol kas neprognozuoja, kada bus atkurta biokuro katilo veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų