REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje du šiauliečiai kaltinami apgadinę medžiotojų namelį iš kariuomenės pasisavintomis granatomis.

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje du šiauliečiai kaltinami apgadinę medžiotojų namelį iš kariuomenės pasisavintomis granatomis.

REKLAMA

Kaip pranešė prokuratūra, sprogimas įvyko 2018 metų gruodį miške esančioje poilsiavietėje Šiaulių rajone, jo metu apgadintas vietos medžiotojų būreliui priklausantis namelis.

Įvykio vietoje apsilankę medžiotojai rado išdaužytus langus, suskilinėjusius stiklus, šukes ant grindų, suolų ir stalų. Dėl sprogimo buvo pažeistas namelio medinių čerpių stogas, kai kurios jų buvo nukritusios, o kitos – suskilinėjusios ir išsikraipiusios.

Pasak prokuratūros, medžiotojai, nesitikėdami surasti įvykio kaltininkus, į policiją nesikreipė.

Po pusės metų Lietuvos kariuomenės kariniame dalinyje Radviliškyje buvo atlikta sprogstamųjų medžiagų ir šaudmenų neeilinė inventorizacija. Patikrinus sprogstamąsias medžiagas ir šaudmenis nustatyta, kad trūksta keturių rankinių granatų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kariuomenės Karo policijos pareigūnams pradėjus ikiteisminį tyrimą, netrukus buvo nustatyti įtariamieji, galimai susiję ne tik su sprogimu, bet ir su granatų iš karinio dalinio neteisėtu paėmimu.

REKLAMA

Vienas iš jų – 26-erių profesinės karo tarnybos karys, o kitas – 25-erių buvęs kariškis.

Tyrimo duomenimis, minėtą žiemos vakarą kaltinamieji su draugais nuvažiavo prie medžiotojų namelio ir nusprendė panaudoti pasisavintą kariuomenės amuniciją. Vienas iš kaltinamųjų išsitraukė granatą ir perdavė ją draugui, o pastarasis sprogmenį įmetė į namelį.

Puolamoji rankinė granata, skirta priešininko gyvosios jėgos ir objektų žalojimui, apgadino medžiotojų susibūrimo vietą.

Vyrams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ir turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Kaltinamieji neprisipažįsta padarę nusikaltimą.

Medžiotojų būrelis byloje yra pareiškęs civilinį ieškinį dėl 2310 eurų turtinės žalos atlyginimo.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų